Recept Masový závin z listového těsta
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Pokud máme zbytky pečeného či vařeného masa, klobás, různých uzenin, můžeme je také až do množství 200 g umlít a přidat do náplně. Příprava náplně: Uzeninu umleme na masovém strojku. Na oleji necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme ji k umleté uzenině. Doplníme strouhaným sýrem, vejcem, kořením a řádně promícháme. Náplň se musí dobře roztírat, pokud by se nám zdála moc tuhá, zředíme ji pár lžícemi vývaru, vody nebo mléka a znovu řádně promícháme. Nesmí být ale řídká - vytékala by. Rozválíme těsto na asi 1/2 cm silný plát. Polovinu rozváleného těsta potřeme připravenou náplní, druhou část těsta dáme na ni, okraje k sobě dobře přitiskneme a přeneseme na plech, ktery" jsme pouze potřeli studenou vodou. Závin přetřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v hodně horké troubě dozlatova (zhruba 15-20 minut, hlídáme!). Výborná teplá (ale i studená) večeře.
Recept je z kategorií: Uzenářské výrobky
- 27.12.03 vloženo
- 11511x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 balení listového těsta (350-500 g)
- 1 vejce na potření závinu
- hladká mouka na vál.
- Do náplně:
- 2 lžíce oleje
- 1 větší cibule
- 200 g uzeniny (měkký salám, buřty)
- 100 g strouhaného sýra (dobrý je eidam, nejlepší je uzený sýr)
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- mletý kmín.
Doporučená příloha
nepotřebujeme, můžeme pouze doplnit zeleninovými či ovocnými saláty, kysaným syrovým zelím.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Masový závin z listového těsta
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Masový závin z listového těsta