Recept Masový vývar s játrovým svítkem

Labužník kveta102 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Z masa, kostí a zeleniny připravíme dobrý vývar. Umeleme játra případně maso obrané z kostí a smícháme s ostatními ingrediencemi. Hmotu uděláme měkčí nežli na játrové knedlíčky tak, abychom ji mohli ve vrstvě asi 1 cm rozetřít na tukem vymazaný plech. Svítek upečeme v troubě a po vychladnutí krájíme na kostičky, které vkládáme do horkého vývaru se zeleninou. Dochutíme polévkovým kořením a zelenými bylinkami.

Recept je z kategorií: Masové polévky

Nahlásit recept

  • 18.02.06 vloženo
  • 4307x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 60 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • Na masový vývar - drůbeží, hovězí nebo vepřové maso případně kosti, cibule, česnek, mrkev, celer a další zelenina dle chuti, sůl, pepř, polévkové koření na dochucení a zelené bylinky dle obliby - pažitka, petrželka, celerová nať.
  • Na játrový svítek - půl kg drůbežích nebo vepřových jater, uvařené maso obrané z kostí (nemusí být),vejce, česnek, sůl, pepř, majoránka, trocha polohrubé mouky, máslo nebo rostlinný tuk a strouhanka na zahuštění.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Masový vývar s játrovým svítkem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Chilli con carne Chilli con carne
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz