Recept Masový vývar s jablečnou vložkou
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
1. Cibuli rozpůlíme. Maso zbavíme tuku a opečeme ve velkém hrnci. Zalijeme 1,5 l vody a příkryté vaříme 50 min. na mírném ohni. 2. Očištěnou polévkovou zeleninu nadrobno nakrájíme. Přidáme k masu s bobkovým listem, novým kořením, tymiánem a majoránkou. Osolíme a opepříme. Vaříme dalších 30 min. Maso vyjmeme a použijeme na jiný pokrm. 3. Síto vyložíme mulem, vývar procedíme a odchytíme. Očistíme mrkve, oloupeme cibuli. Obě přísady nakrájíme na kolečka a podusíme na oleji. Podlijeme vývarem a vaříme 3 min. 4. Jablka zbavené jádřince nakrájíme na jemné dílky. Vložíme se švestkami do polévky. Patřičně dochutíme a podáváme ozdobené majoránkou.
Recept je z kategorií: Polévky
- 3317x zobrazeno
Čas přípravy
- 115 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 cibule
- 600 g hovězího masa na polévku
- 1 svazek polévkové zeleniny
- 1 bobkový list
- 2 zrnka nového koření
- po 4 stoncích tymiánu a majoránky
- 3 zrnka černého pepře
- sůl
- 1 malý celerový řapík
- 3 mrkve
- 1 červená cibule
- 2 lžíce oleje
- 2 nakyslá jablka
- 100 g vypeckovaných sušených švestek
- pepř
- skořice
- kmín
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Masový vývar s jablečnou vložkou
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Masový vývar s jablečnou vložkou