Recept Masový vývar s jablečnou vložkou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Cibuli rozpůlíme. Maso zbavíme tuku a opečeme ve velkém hrnci. Zalijeme 1,5 l vody a příkryté vaříme 50 min. na mírném ohni. 2. Očištěnou polévkovou zeleninu nadrobno nakrájíme. Přidáme k masu s bobkovým listem, novým kořením, tymiánem a majoránkou. Osolíme a opepříme. Vaříme dalších 30 min. Maso vyjmeme a použijeme na jiný pokrm. 3. Síto vyložíme mulem, vývar procedíme a odchytíme. Očistíme mrkve, oloupeme cibuli. Obě přísady nakrájíme na kolečka a podusíme na oleji. Podlijeme vývarem a vaříme 3 min. 4. Jablka zbavené jádřince nakrájíme na jemné dílky. Vložíme se švestkami do polévky. Patřičně dochutíme a podáváme ozdobené majoránkou.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 3317x zobrazeno

Čas přípravy

  • 115 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 cibule
  • 600 g hovězího masa na polévku
  • 1 svazek polévkové zeleniny
  • 1 bobkový list
  • 2 zrnka nového koření
  • po 4 stoncích tymiánu a majoránky
  • 3 zrnka černého pepře
  • sůl
  • 1 malý celerový řapík
  • 3 mrkve
  • 1 červená cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 2 nakyslá jablka
  • 100 g vypeckovaných sušených švestek
  • pepř
  • skořice
  • kmín

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Masový vývar s jablečnou vložkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Štika na smetaně Štika na smetaně
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz