Recept Masovo- bramborový opilý pekáček

Eja Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Maso nakrájíme na tenké plátky, brambory na silnější plátky a cibuli na kolečka. Do vhodné zapékací nádoby / spíše vyšší/ dáme vrstvu brambor, pak masa a cibule a vrstvíme do spotřebování surovin- poslední vrstva jsou brambory. Každou vrstvu okořeníme. Zalijeme vínem, poklademe kousky másla a pečeme v mírné troubě minimálně 1,5 hodiny. Pokud možno nezakryté, můžeme na přechodnou dobu přikrýt alobalem. Podáváme horké. Zdroj: kuchařka "Francouzská kuchyně"

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 27.09.03 vloženo
  • 4881x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2,5 hodiny

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 40 dkg vepřového plecka
  • 40 dkg skopového masa / nemusí být, lze nahradit vepřovým/
  • 1a 1/4 kila brambor
  • 50 dkg cibule
  • 0,5 l bílého vína
  • 5 dkg másla
  • sůl, pepř, muškátový oříšek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Masovo- bramborový opilý pekáček

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Zapékané sójové boby

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz