Recept Masové závitky v bešamelu
Bunter Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Hlávku zelí rozebereme, nepoškozené listy spaříme 2 minuty ve vařicí vodě a necháme okapat. Maso nadrobno nasekáme, přidáme udušenou rýži, vejce a parmazán, osolíme opepříme a pečlivě zamícháme. Do středu každého listu položíme lžíci náplně, list pečlivě zavineme tak, aby vznikl kulatý závitek a svážeme nití. Ve větší pánvi rozpálíme polovinu másla a oleje, vložíme závitky (involtini) tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Povrch polijeme zbytkem olejem a obložíme je kousky zbylého másla. Podlijeme vývarem a pod pokličkou na mírném plameni 45 minut dusíme. Z uvedených surovin připravíme bešamel. Z dušených závitků odstraníme nit, vložíme je do zapékací nádoby, omastíme kouskem másla, zalijeme omáčkou a posypeme sýrem kaškaval. V troubě rozehřáté na 200°C zapékáme tak dlouho, dokud se na povrchu neobjeví zlatá kůrka.
Recept je z kategorií: Závitky, rolády a hovězí dušené plátky
- 20.05.04 vloženo
- 5687x zobrazeno
Čas přípravy
- 90 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 hlávka zelí
- 100 g másla
- 100 ml olivového oleje
- 100 ml masového vývaru
- 100 g strouhaného sýra kaškaval (slaný ovčí sýr)
- Náplň:
- 350 g libového hovězího předního masa
- 100 g rýže
- 1 vejce
- 2 polévkové lžíce strouhaného parmazánu
- sůl
- mletý pepř
- Omáčka:
- 50 g mouky
- 50 g másla
- 500 ml mléka
Doporučená příloha
Drobné těstoviny
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Masové závitky v bešamelu
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Masové závitky v bešamelu