Recept Masové závitky po šumavsku (pro Ryby)

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Hovězí maso dvakrát umeleme na masovém strojku, přidáme studenou vodu, bílky a drobně pokrájený libeček. Osolíme, opepříme a dobře propracujeme. Poté uložíme do chladničky. Mezitím připravíme náplň: Slaninu pokrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme k ní drobně pokrájenou cibuli a osmahneme. Vmícháme očištěné, na plátky pokrájené houby, kmín a podusíme doměkka. Do vychladlých hub vmícháme žloutky a dobře dochutíme. Potom z připravené, odpočinuté masy formujeme zvlhčenými prsty placičky, které plníme houbovou nádivkou, svineme je do závitků a opečeme na rozehřátém tuku. Podlijeme malým množstvím vody a podusíme doměkka. Před koncem tepelné úpravy přidáme do vypečené šťávy kečup, přilijeme víno nebo vývar, ochutíme drceným jalovcem a povaříme. Čerpáno z knihy Vaříme podle hvězd (2001).

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 03.02.06 vloženo
  • 3822x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g předního hovězího masa
  • 100 ml studené vody
  • 2 bílky
  • libeček
  • 2 PL kečupu
  • 100 ml červeného vína nebo vývaru
  • 4 kuličky jalovce (*nemusí být*)
  • mletý pepř
  • sůl
  • tuk na opečení;
  • *Náplň:*
  • 250 g čerstvých hub
  • 50 g anglické slaniny
  • 1 cibule
  • 2 žloutky
  • mletý kmín.

Doporučená příloha

  • rýže a zeleninový salát nebo kompot

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Masové závitky po šumavsku (pro Ryby)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Masové závitky po šumavsku (pro Ryby)

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Masové závitky po šumavsku (pro Ryby)

No, to neurazím, jen přidej do diskuse, jak mrazíš. Já houby dusím a pak zamražuju do cihliček. Jen se mi letos ty cihličky povedly nějak moc veliký a občas je mi líto to načínat a lámat, sekat, drtit a tak. Už tady diskuse v mimo mísu byla, ale proč neoživit. Jo, a až tyhle karboše vyzkoušíš, tak dej vědět, jestli do toho mam jít (ale podle receptu asi jo).

Labužník housenka02
609 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Masové závitky po šumavsku (pro Ryby)

Heč, já můžu zkoušet hned, já je mám v mrazáku, pěkně na plátečky pokrájený, chutnají jako čerstvé, mám to už lety prověřený…

Marmeládko, doufám, že se neurazíš…

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Masové závitky po šumavsku (pro Ryby)

Už se těším na čerstvě nasbírané houby! Tohle zkusím, tohle mojí rybičce určitě bude moc chutnat.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Rizoto s batáty

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz