Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Smíchejte mleté maso, strouhanku, cibuli, vejce, sul a pepr a propracujte. Dejte odpocinout do chladnicky na 30 minut. Po odpocinutí vytvorte ze hmoty koule o velikosti 4-5 cm, nebo podle vlastního uvázení. Uvarte je v lehce osolené vode. To trvá asi 5 minut, podle velikosti koulí. Vodu z varení uschovejte. V kastrolu rozehrejte máslo, pridejte karí a krátce orestujte. Cibuli a pórek nakrájejte nadrobno, pridejte do kastrolu a opet krátce orestujte. Pridejte mouku a zamíchejte. Nyní za stálého míchání pridávejte po cástech vodu z varení masových koulí az je omácka primerene hustá. Nechte ji povarit 10-12 minut. Osolte, opeprete, pridejte smetanu a zamíchejte.
Recept je z kategorií: Mleté maso
Varená rýze.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Masové koule v karí
54 příspěvků 25.1.09 03:43
Asi se budeme taky oblizovat!
358 příspěvků 25.1.09 03:43
Manžel se oblizoval až za ušima! A já nezůstávala pozadu
) Moc dobré a příjemná změna oproti kouskům
masa v jakési zeleninové směsi a kari koření, které
běžně dělám.