Recept Masové hrudky po asijsku.

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Masové hrudky po asijsku.

Postup

Chléb namočte na chvíli do vody. Cibuli nakrájejte na tenké plátky. Zázvor oloupejte a nastrouhejte jej. Maso, žloutky, sojovou omáčku, čili omáčku, zázvor, jarní cibulku, špetku soli a vymačkaný toast spolu prohnětte. Navhlčete si ruce vodou, z masové směsi vytvořte hrudky. Asi 20 až 25 ks. Položte je na plech s papírem na pečení a pečte je v troubě horké 200 st. C 20-25 minut. Podávejte se sladkou čili omáčkou, bagetou nebo s Basmati rýží. Tip.:Do masové směsi přidejte koriandr nebo kokosovou moučku - kdo co rád.

Nahlásit recept

  • 02.07.13 vloženo
  • 1928x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g mletého vepřového masa nebo směs vepřového a telecího masa
  • 2 plátky toastového chleba
  • 4 jarní cibulky, jen bílá část
  • 2 kousky oloupaného zázvoru, velikostií asi jako dva vlašské ořechy
  • 2 vaječné žloutky
  • 4 PL sojové omáčky
  • 2 PL sladké čili omáčky
  • špetka soli

Doporučená příloha

  • Thajský okurkový salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

spiser 02.07.13 17:53

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Masové hrudky po asijsku.

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
spiser
717 příspěvků 04.07.13 08:22
Recept.

Ahoj Esmeraldo!
Takovou nejakou reakci jsem cekal ale recept je skutecne nemecký. V Nemecku je to dnes podobne jako v Cesku kde témer kazdý má svoji „Cínu“ která nemá s cínskou kuchyní vetsinou mnoho spolecného.
Zdravím a dekuji za komentár! Jan.

esmeralda
4813 příspěvků 04.07.13 03:10

Jeníku, jak víš, jsem na asijské kuchyni přímo závislá a tak opět chválím.

Jenom mě pobavila ta „Německá kuchyně“.

Ale už se nedivím vůbec ničemu.
Při nedávné návštěvě Hong Kong(u) jsem dostala v hotelu k snídani pomerančovou marmeládu (Orangen Fruchtaufstrich) vyrobenou v Rakousích.
Každý přece ví, že Rakousko je pomerančová velmoc. :oops:

tlustá bába
1212 příspěvků 03.07.13 17:28

:lol: :lol: :lol:
No, tak to zas tak dobrá rada nebyla, jak koukám! Ale mě to vyšlo, faktem je, že na dovolené, to bejvá hlad, že to bylo nějaké pozůstalé jehněčí a kdo ví, pod vlivem jakých hub jsem to dělala! Ale faktem, k mé hanbě, zůstává, že jsem si tu sušbrkaši kvůli tomu koupila (zbytek snědly rybičky v rákosí), takže přijímám plnou odpovědnost za své činy a jdu se stydět! :mavam:

Příspěvek upraven 03.07.13 v 17:31

spiser
717 příspěvků 03.07.13 12:31
Tlustá bába.

Dekuji Ti za radu, tlustá bábo! Vyzkousel jsem uz dríve. Pro mne radeji toastový chléb. Vyzkousel jsem instantní bramborovou kasi i do frikadel které se zde v Dánsku hodne jedí. I tam musím ríct - ne, dekuji.
Jinak - v budoucnu - si budu cenit Tvých prípadných dobrých rad! Dekuji Ti!

Jan (Spiser).

tlustá bába
1212 příspěvků 02.07.13 18:38

Spisere,
moje oblíbená Thang Jüngling přidává do masových kuliček - na půl kila masa 5 - 6 polévkových lžic instantní bramborové kaše (místo toho toustového chleba). A opravdu jsou pak koule takové nadýchané a chuť masa je kupodivu tou věcí zvýrazněná. Nikdy jsem, ale, nepoužila tu suškaši (a abych potěšila dívky, možná i sušbrkaši), kde je napsáno, že je opravdu, ale opravdu s mlékem.
Vyzkoušej, myslím, že nebudeš litovat. Zdravím a chválím!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pečený bůček s blumami

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz