Recept Masové hrudky po asijsku.

spiser Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Masové hrudky po asijsku.

Postup

Chléb namočte na chvíli do vody. Cibuli nakrájejte na tenké plátky. Zázvor oloupejte a nastrouhejte jej. Maso, žloutky, sojovou omáčku, čili omáčku, zázvor, jarní cibulku, špetku soli a vymačkaný toast spolu prohnětte. Navhlčete si ruce vodou, z masové směsi vytvořte hrudky. Asi 20 až 25 ks. Položte je na plech s papírem na pečení a pečte je v troubě horké 200 st. C 20-25 minut. Podávejte se sladkou čili omáčkou, bagetou nebo s Basmati rýží. Tip.:Do masové směsi přidejte koriandr nebo kokosovou moučku - kdo co rád.

Nahlásit recept

  • 02.07.13 vloženo
  • 2162x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g mletého vepřového masa nebo směs vepřového a telecího masa
  • 2 plátky toastového chleba
  • 4 jarní cibulky, jen bílá část
  • 2 kousky oloupaného zázvoru, velikostií asi jako dva vlašské ořechy
  • 2 vaječné žloutky
  • 4 PL sojové omáčky
  • 2 PL sladké čili omáčky
  • špetka soli

Doporučená příloha

  • Thajský okurkový salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

spiser 2.7.13 17:53

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Masové hrudky po asijsku.

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Masové hrudky po asijsku.

spiser
717 příspěvků 4.7.13 08:22
Recept.

Ahoj Esmeraldo!
Takovou nejakou reakci jsem cekal ale recept je skutecne nemecký. V Nemecku je to dnes podobne jako v Cesku kde témer kazdý má svoji „Cínu“ která nemá s cínskou kuchyní vetsinou mnoho spolecného.
Zdravím a dekuji za komentár! Jan.

esmeralda
4813 příspěvků 4.7.13 03:10

Jeníku, jak víš, jsem na asijské kuchyni přímo závislá a tak opět chválím.

Jenom mě pobavila ta „Německá kuchyně“.

Ale už se nedivím vůbec ničemu.
Při nedávné návštěvě Hong Kong(u) jsem dostala v hotelu k snídani pomerančovou marmeládu (Orangen Fruchtaufstrich) vyrobenou v Rakousích.
Každý přece ví, že Rakousko je pomerančová velmoc. :oops:

tlustá bába
1212 příspěvků 3.7.13 17:28

:lol: :lol: :lol:
No, tak to zas tak dobrá rada nebyla, jak koukám! Ale mě to vyšlo, faktem je, že na dovolené, to bejvá hlad, že to bylo nějaké pozůstalé jehněčí a kdo ví, pod vlivem jakých hub jsem to dělala! Ale faktem, k mé hanbě, zůstává, že jsem si tu sušbrkaši kvůli tomu koupila (zbytek snědly rybičky v rákosí), takže přijímám plnou odpovědnost za své činy a jdu se stydět! :mavam:

Příspěvek upraven 03.07.13 v 17:31

spiser
717 příspěvků 3.7.13 12:31
Tlustá bába.

Dekuji Ti za radu, tlustá bábo! Vyzkousel jsem uz dríve. Pro mne radeji toastový chléb. Vyzkousel jsem instantní bramborovou kasi i do frikadel které se zde v Dánsku hodne jedí. I tam musím ríct - ne, dekuji.
Jinak - v budoucnu - si budu cenit Tvých prípadných dobrých rad! Dekuji Ti!

Jan (Spiser).

tlustá bába
1212 příspěvků 2.7.13 18:38

Spisere,
moje oblíbená Thang Jüngling přidává do masových kuliček - na půl kila masa 5 - 6 polévkových lžic instantní bramborové kaše (místo toho toustového chleba). A opravdu jsou pak koule takové nadýchané a chuť masa je kupodivu tou věcí zvýrazněná. Nikdy jsem, ale, nepoužila tu suškaši (a abych potěšila dívky, možná i sušbrkaši), kde je napsáno, že je opravdu, ale opravdu s mlékem.
Vyzkoušej, myslím, že nebudeš litovat. Zdravím a chválím!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz