Recept Mäsové guličky s paradajkami a parmezánom - Masové kuličky s rajčaty a parmezánem

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Mäsové guličky s paradajkami a parmezánom - Masové kuličky s rajčaty a parmezánem

Úvod

Hladal som na tu, či je rovnaký recept, ale nenašiel som. Každopádne toto jedlo vzniklo, keď sa u nás stretli paradajky, mleté mäso a parmezán.

My to jeme bez prílohy, ale čerstvá bageta je dobrá voľba.

Postup

Mäso zmiešame s parmezánom, pridáme vajcia, soľ, farebné korenie, bylinky. Dôkladne premiešame a necháme odpočívať.

Na oleji popražíme cibuľu, pridáme nakrájané olúpane paradajky. Ak sa nám pripaľujú pridáme vodu. Pridáme soľ a bylinky a necháme na pomaly dusiť. Zmes by nemala priveľmi vrieť.

Kým sa paradajky dusia, z mäsa vytvarujeme malé guľky a dáme ich variť do paradajkovej zmesi. Keď sú guľky uvarené, pridáme smotanu, ak treba dochutíme. Necháme 3-4 minútky mierne prehriať.

Pokiaľ použijeme čerstvé bylinky, tak ich nadrobno nasekané pridáme tesne pred smotanou. Chuť jedla však bude iná.

Recept je z kategorií: Maso Mleté maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 09.04.12 vloženo
  • 9826x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg mleté mäso (bravčové a hovädzie)
  • 100 g nastrúhaný parmezán
  • 1,5 kg olúpaných paradajok
  • 2 vajcia
  • 1 veľká cibuľa
  • smotana na varenie/šľahanie
  • smes sušených byliniek (tymián, bazalka, oregano, rozmarín, šalvia, mäta)
  • soľ
  • farebné korenie
  • olivový olej

Doporučená příloha

  • čerstvá bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 10.09.14 11:09

Vejce jsem do mletého nedala a kuličky trošku opekla, na oleji po kuličkách orestovala cibuli, přidala rajčata a dále postupovala podle receptu. Měli jsme se špagetama a bylo to výborné.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

2905 19.04.12 16:23

Moc nám chutnalo, smetanu každý sám, já bez.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Mäsové guličky s paradajkami a parmezánom - Masové kuličky s rajčaty a parmezánem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
modrásek02
1 příspěvek 22.08.15 16:44
Výborná inspirace

Hledala jsem inspiraci na mleté maso, díky vytržené osmičce si vylepším vaření i v tomto směru. Mnohé z ingrediencí byly na seznamu „co dům dal“. Sice jsem neměla šalvěj a mátu, zato jsem měla kuřecí prsa. :-) Výborná inspirace. Díky :-). Jako přílohu jsem udělala rýži a pochutnala jsem si. :kytka:

Příspěvek upraven 22.08.15 v 16:46

 
Cuso
345 příspěvků 23.04.12 19:02
Casino

Ale to je iny recept, staci porovnat ingrediencie.

 
Cuso
345 příspěvků 23.04.12 19:00
2905

Do nazvu receptu nic pisat nebudem, nakolko ani toto nie je moj povodny nazov, bol mi zmeneny a nikto (admin) nebol schopny mi to oznamit. Takze si myslim, ze by som to tam pisal zbytocne. Kazdopadne dakujem za relevantnu pripomienku.

 
2905
753 příspěvků 22.04.12 01:52

Cuso, díky ;) Do receptu bych připsala „bez smažení“, nebo tak něco,
většina kuliček se smaží a kdo hledá lehkou variantu, najde rychleji :mavam:

 
Cuso
345 příspěvků 21.04.12 10:19
2905

Super, teším sa, že chutilo. Fotka je úžasná, na mojej fotke to jedlo nevyzerá ani zďaleka tak dobre. :)

 
casino
4474 příspěvků 19.04.12 18:20

Hmmm…

 
2905
753 příspěvků 19.04.12 16:18

Uvařeno, z větší části maso drůbeží, dvě plechovky rajských krájených + rajčat. protlak v krabici. Hotovou cibulku do nádoby pro vlnění, jednu plechovku rajských, dle hustoty protlak, pět minut vlněno přikryté. Přidána druhá konzerva, tři minuty plným výkonem + kuličky pět minut, hotovo.
V omáčce se nerozvaří.
Jako Drobek jsem dříve opékala, po hodování raději vařím.
Chutné, rychlé , díky. :palec:
Příště budou s lečem :mavam:

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.04.12 00:36
Krásné,

jak to, že to tu ještě není? Vždyť je to přímo klasika ke špagetám či jiným těstovinám a taky k bagetě. S jediným detailním rozdílem, vždycky dám gulky nejdřív opéct a ohnědnout na pánev, tak se mi určitě nerozpadnou a pokud vím, znalci prominou, tak se to dělá v Italské kuchyni.
A protože nechci přidávat recept podobný, vynikající jsou tyhle koule když se jako omáčka použije zeleninové lečo které se úplně na konci, tak jako tady, dodělá smetanou.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz