Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
1. Mouku, máslo ve vločkách, špetku soli, 2 vejce a 2 lžíce vody uhněteme do hladkého těsta. Vytvarujeme do bochánku, zabalíme do fólie a uložíme asi na 2 hodiny do chladničky. 2. Králičí maso, vepřový bůček a játra omyjeme a osušíme. Vše dáme spolu se slaninou asi na 15 min. mrazit. 3. Troubu předehřejeme na 200 °C. Housku namočíme do 50 ml vody. Žampiony otřeme vlhkou utěrkou, šalotku a česnek oloupeme a najemno posekáme. 4. Zmrazené maso a žampiony umeleme ve strojku na maso s hrubou řezací destičkou na pyré a v míse postavíme na led. Housku vymačkáme, rozdrobíme a spolu s petrželkou, šalotkou, česnekem, 1 vejcem, solí, pepřem, paštikovým kořením a koňakem přidáme k pyré a dobře promícháme. 5. Paštikovou formu (dlouhou 26 cm) vymastíme a naplníme ji 2/3 těsta vyváleného do plátu silného asi 5 mm. Na ně navršíme ochucenou masovou hmotu. Rozválíme zbylé těsto, plátem zakryjeme fáš a přimáčkneme ji. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a vidličkou do těsta propíchneme více malých otvorů. Paštiku pečeme asi 70 min. 6. Paštiku vyjmeme z trouby. Rybízový rosol ohřejeme, smícháme s portským vínem a vlijeme do otvorů. Paštiku necháme vychladnout a uložíme přes noc do chladničky. Vyjmeme z formy, nakrájíme na plátky. Můžeme podávat zdobené majoránkou.
Recept je z kategorií: Směsi mas
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Masová paštika II