Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
klaaarka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Trochu upravený recept, který mám původně ze serveru Allrecipes.com. Omáčka je výrazná, pěkně masová a můžete si ji připravit třeba přes noc, nebo od rána nechat dělat k večeři.
Na pánvi rozehřejeme olej, osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku do sklovata, přisypeme na půlkolečka nakrájenou klobásku a opečeme do stavu, kdy cibulka už už začne hnědnout. Přesypeme směs do pomalého hrnce. Na téže pánvi orestujeme mleté maso, při opékání ho rozdělujeme. Spolu s ním dáme na pánev posekyný česnek. Osolíme a okořeníme oreganem, bazalkou a tymiánem. Když je maso opečené do hněda, přesypeme ho také do pomalého hrnce. Do pomalého hrnce dále přidáme passatu, na kostičky nakrájená nakládaná rajčata, coca colu, pokud ji použijeme, a cukr. My máme rádi rajčatové omáčky dost sladké, takže na toto množství dávám, kromě coca coly, ještě 4 lžíce cukru. Radši ale začněte se dvěma, dosladit se to dá i na konci. V originálním receptu se vaří 8 hodin na LOW. Já jsem začala ráno a chtěla jsem mít omáčku na oběd, tak jsem pro jistotu vařila napřed na HIGH 4 hodiny, ale pak se ukázalo, že se oběd odkládá a vařila jsem ještě dalších 5 hodin na LOW a musím říct, že chuti omáčky to jedině prospělo. Takže bych se nebála dát to vařit třeba večer na LOW a vařit až do oběda. V originálním receptu se píše, že čím déle se vaří, tím je omáčka lepší a já to zatím můžu potvrdit.
Recept je z kategorií: Omáčky Omáčky na těstoviny
těstoviny, případně sýr na posypání
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Velmi masová omáčka v pomalém hrnci