Recept Maso zavařované

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso nakrajíme na kostky, prosolíme. Libové na velké kostky, prorostlé na větší. Na dno sklenice dáme dvě kůžičky z prasete, očistěné. Tak, aby pokryly celé dno. Na to napěchovat maso, opravdu hodně, nikde nesmí být mezerka. Do každé sklenice dáme dvě lžíce studené vody. Závit otřít rumem nebo octem kvůli odmaštění. Víčka uvařit v teplé vodě (kvůli změknuíi gumičky a dezinfikaci). Uzavřit hlavou. Dát do zavařovacího hrnce. Po tom, co se teploměr dostane na sto stupňů, vařit hodinu. Nechat schladit. Na tři dny se da do studena a pak se opět vaří hodinu. U nás se tohle dělalo po zabijačkách, kdy zůstaly ruzné odřezky, atd. Maso pak bylo výborné jen tak na chleba, do rizota nebo do různých masových pomazánek.

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality

Nahlásit recept

  • 14.02.05 vloženo
  • 10416x zobrazeno

Ingredience

  • Vepřové maso
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Maso zavařované

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Maso zavařované

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Maso zavařované

takhle ho dělám taky, jen ještě přisoluji asi l lžičku na velkou sklenici. druhé vaření dělám hned po vychladnutí, to je asi druhý den. maso je opravdu boží!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz