Recept Maso zavařované

misapoho Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Maso nakrajíme na kostky, prosolíme. Libové na velké kostky, prorostlé na větší. Na dno sklenice dáme dvě kůžičky z prasete, očistěné. Tak, aby pokryly celé dno. Na to napěchovat maso, opravdu hodně, nikde nesmí být mezerka. Do každé sklenice dáme dvě lžíce studené vody. Závit otřít rumem nebo octem kvůli odmaštění. Víčka uvařit v teplé vodě (kvůli změknuíi gumičky a dezinfikaci). Uzavřit hlavou. Dát do zavařovacího hrnce. Po tom, co se teploměr dostane na sto stupňů, vařit hodinu. Nechat schladit. Na tři dny se da do studena a pak se opět vaří hodinu. U nás se tohle dělalo po zabijačkách, kdy zůstaly ruzné odřezky, atd. Maso pak bylo výborné jen tak na chleba, do rizota nebo do různých masových pomazánek.

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality

Nahlásit recept

  • 14.02.05 vloženo
  • 11063x zobrazeno

Ingredience

  • Vepřové maso
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Maso zavařované

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Maso zavařované

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Maso zavařované

takhle ho dělám taky, jen ještě přisoluji asi l lžičku na velkou sklenici. druhé vaření dělám hned po vychladnutí, to je asi druhý den. maso je opravdu boží!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Mrkvový salát Mrkvový salát
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz