Recept Maso staré Blažkové

Labužník Liva02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Maso staré Blažkové

Postup

V uvedené směsi necháme krkovici uležet 2 dny, občas obrátíme. Osmažíme na oleji do růžova. Tento recept mě donutila dát do Labužníka kamarádka Marta, protože je vynikající, kdo ho ochutná bude si ho připravovat často. Je moc zvědavá na Vaše ohlasy.

Recept je z kategorií: Krkovička

Nahlásit recept

  • 25.10.05 vloženo
  • 29242x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 plátky krkovice /naklepeme/
  • NALOŽÍME DO TÉTO SMĚSI
  • 2 vejce
  • 1 lžíce Vegety /polévkové koření/
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 lžička bramborové moučky /solamyl/
  • 1 lžička kari
  • 1/2 lžičky pepře
  • 4 stroužky utřeného česneku

Doporučená příloha

  • Hranolky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Maso staré Blažkové

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Maso staré Blažkové

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 4.5.09 04:14
Re: Maso staré Blažkové

pro menší množství masa by stačil např. tento marinátor marinátor

myfca
2 příspěvky 4.5.09 02:49
Re: Maso staré Blažkové

Výborné.

Princezna
53 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Maso staré Blažkové - Miloši a Esmeraldo

Je to přesně ono - ten odkaz. Nemůžu si ten marinovač vynachválit!!! Doporučuji všem co nemají čas myslet na naložení nebo není čas. Cena je pořád na stejné výši, už cca rok :-( Jinak masíčko bylo výborné, určitě to budu dělat častěji, jen možná uberu trošku česneku, protože se mi „brkal“ až do večera :-) Ale to bude asi tím, že jsem háklivá na žaludek…

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Maso staré Blažkové - Miloši,

ani já jsem o tom nikdy neslyšela, ale asi se bude jednat o tohle .

gmp
1603 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Maso staré Blažkové - princezničko

porozprávěj prosím o tom marinovacém přístroji, jsem jedno velké ucho, nebo oko, co si vybereš. Miloš

Princezna
53 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Maso staré Blažkové

Tak masíčko se už marinuje a jsem zvědavá, jaká to bude dobrota. Nebudu muset ale čekat tak dlouho, loni jsem si poručila k narozeninám marinovací přístroj. Je to bombička, cokoliv je naloženo za 9 minut. No a přidala jsem hořčici, kečup a trošku chilli, protože máme rádi ostřejší, tak jsem napnutá, jak to dopadne. Pak dám vědět.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Maso staré Blažkové - liva :-)

vyzkoušeno podruhé, poprvé naložené dva dny, krkovice, byla výborná, dnes naložená kotleta, místo česneku jsem dala Jolaninu arabskou česnekovou pastu, ale naložené pouze pár hodin a nebylo to ono, opravdu to chce trošku prorostlou krkovici a nechat ji déle :-) Jinak dík tobě i staré paní Blažkové :-)

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Maso staré Blažkové - Vali

z nových jsem minulý týden dělala americké se slupkou a byly lepší jak ze starých :-) Měj se a dobrou chuť :-)

Vali
1326 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Maso staré Blažkové

taky jsem naložila masíčko, jestlipak se dají dělat hranolky z nových brambor?

georgehradec
394 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Maso staré Blažkové

Dnes jsem naložil. Věřím, že bude skvělé. Jinak dám vědět. Už se těším.Díky za recepty.

Tasma
415 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Maso staré Blažkové

Dnes bylo toto masíčko k večeři - opravdu moc dobře chutnalo.

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Maso staré Blažkové

Naloženo, upečeno, snědeno, pochváleno!

Zuzu
121 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Maso staré Blažkové

Vyzkoušeno v neděli k obědu, pochvaleno všemi…, pouzila jsem variantu s hořčicí, maso → vykostěné kotlety. Vynikajici. Hodí se k tomu nějaky zeleninový salátek.

Celerka
35 příspěvků 25.1.09 03:43
Maso staré Blažkové

Vyzkoušeno, jen místo krkovičky jsem použila kotletu. Bylo to opravdu moc dobré. Chutnalo všem! I já jsem si pochutnala, i když maso moc nemusím. Dík.

Labužník Phoebe02
20 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Maso staré Blažkové

moje maminka mi takto naložené maso (plus hořčice a chili) dávala, když jsem odjížděla na kolej. Jó, to byly časy.....

brenda
51 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Maso staré Blažkové

Zkuste do této marinády naložit játra nakrájená na plátky … vynikající!!!!!!

luba
185 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Maso staré Blažkové

Áno, Livo, je to droga. A ešte je varianta s kečupom a horčicou - to navyše k tvojmu receptu. Ja to jem so všetkými možnými prílohami, keď je najhoršie, tak s chlebom a tatarkou. A trochu chilli k tomu tiež nie je od veci. Odporúčam a pošlite ďalej. Ciao

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz