Recept Maso přes noc (svíčková a další)

dorsch Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Večer maso omyjeme, osolíme. Do poměrně dobře těsnícího kastrolu dáme nadrobno nastrouhanou zeleninu a jemně posekanou cibuli, přidáme koření přikolpíme. Doposud si říkáte že nic nového, ale pozor! Teď přijde to hlavní! Vložíme do trouby (bohužel pouze do elektrické, plynová není vhodná). Termostat nastavíme cca na 70 -90 st. C a pak se obrníme trpělivostí a nenačuhujeme každých 5 minut pod pokličku! Necháme to pěkně přez noc dělat co to umí. Ráno je maso pěkně měkké (taky jsem tomu nechtěl věřit) a v kastolu je vrstva vynikající šťávy. Vyjmeme maso, zelninu propasírujeme přez sítko, podle množství žroutů naředíme vodou na potřebný objem, zahustíme, dochutíme, přidáme smetanu, maso nakrájíme (bacha fakt se rozpadá, i kližka) a vrátíme do hrnce, mňam. Takto upravovat maso lze s mnoha jinými koncovkami, však si poradíte.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 12.07.04 vloženo
  • 30510x zobrazeno

Čas přípravy

  • dlouhá

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • Hovězí maso dle peněženky
  • kořenová zelenina
  • cibule
  • bobkový list (dle obliby, já dávám tak 5 ks.)
  • nové koření (totéž co výše)
  • pepř celý (totéž)
  • sůl
  • smetana (klidně i kysaná)
  • ocet (citronová šťáva)
  • hotová světlá jíška (dlabu na to patlat se s ní)
  • toto je příklad variantně se dá vytvořit i mnoho jiných dobrot

Doporučená příloha

  • Houskový knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Maso přes noc (svíčková a další)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Maso přes noc (svíčková a další)

dorsch
54 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Maso přez noc (svíčková a další)

vážení, nevím kde je váš problém, připadám si jako šílenec, proto že jsem ze soboty na neděli opět dělal a to s úspěchěm, maso jsem dával do trouby asi ve 20 hod. večer a vyndaval tak v 10 ráno, mám prachobyčejnou elektrickou troubu, obyčejný kastrol, tento recept používám tak 4 roky, jednou se mi stalo, že kráva byla stoletá a té nepomohlo nic. Nejčastěji používám kližku. Moc mě mrzí, že se nezadařilo, netuším, kde byla chyba (horkovzdušná trouba? špatný termostat?)

Eja
3865 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Maso přez noc (svíčková a další)

Stejný problém jako mamut - po 8 hodinách se nedělo prakticky nic, teplotu taky na 90 st., takže jsem nakonec přidala a dodělala normálně. Jsem zvědavá na ostatní, jaké budou zkušenosti.

Mamut
147 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Maso přez noc (svíčková a další)

Ja som recept ihneď vyskúšala, pretože som sa nevedela dočkať rozpadajúcej sa hovädziny, a dala som mäso práve do takého liatinového hrnca. Ale pravdu povediac, hoci strávilo v trúbe asi 14 hodín, o nejakom rozpadaní sa nebolo ani reči. Ostalo dosť tuhé. Asi som niečo pobabrala, ale neviem, čo. Mám elektrickú trúbu a nastavila som teplotu asi 80°C (ráno som už pridala na 90). Vravela som si, že by som to ešte raz vyskúšala v tej fólii na pečenie, možno to dopadne lepšie.

trikolka
383 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Maso přez noc (svíčková a další)

diky za alternativni nabidky :) my nemame mikrovlnku, protoze si myslime, ze je to kram, na ktery se pouze zbytecne prasi ;) ale narvu maso do nejakeho hrnce a uvarim a dam vedet

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Maso přez noc (svíčková a další)

Tříkolko, v době mikrovlnek považuji slow cooker za zase jeden zbytečný krám na který se bude prášit. Jak říká dorsch, stačí jakýkoliv kastrol. Já používám keramiku. Pro maximální utěsnění dám pod víko hliníkovou fólii.

dorsch
54 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Maso přez noc (svíčková a další)

přátelé. není třeba shánět drahé kastroly, já používám litinový, který jsme dostali jako svatební dar a to je už před 16 lety, popadněte kastrol a hrdě do toho!!!!!!!! Dejte mi vědět jak se vám zadařilo.

trikolka
383 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Maso přez noc (svíčková a další)

yvette musim zajit do nejakeho kramu zjistit, jestli tady slow cooker prodavaji :) dam vedet pozdeji, dik za tip!

Yvette
704 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Maso přez noc (svíčková a další)

Trikolko, mate u vas „slow cooker“? Ja chci tento recept vyzkouset prave v nem. Nalozim vsechno potrebne do hrnce nez pujde do prace a jak prijdu z prace maso bude pripraveno k dalsi uprave.
Dorsch, mockrat Ti dekuji za novy napad na pripravu svickove. Urcite jej co nevidet vyzkousim. Svickovou mame moc radi.

trikolka
383 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Maso přez noc (svíčková a další)

nam dorsch nam, uz se tesim az v nove kuchyni uvarime tuhle dobrotu (musim si jeste poridit ten dobre tesnici hrnec)

dorsch
54 příspěvků 25.1.09 03:43
Odpověď: Maso přez noc (svíčková a další)

1.Zuzo, nemusíš se bát, vzhledem k teplotě 70-90 st. C by k tomu rozhodně nemělo dojít. Hodin 12 -14, podle druhu masa těžko se to dá přesně specifikovat (pokud nejdojde k poruše trouby).
2.pendo sluneční svit na dobu přípravy nemá vliv :-), jenže vhledem k době přípravy by jsi takhle mohla dělat pozdní večeři.
3. Obecně - nelze vžádném případě hovořit o pečení, při teplotě do cca 80 st. C nedochází k degradaci bílkovin, čím i šťáva má lnohodnotnou chuť, bakteriální kontaminace se neobávejte, potvůrky nesnáší teploty na 60 st. C
Jinak děkuji za podporu určitě ještě nějaký recept dodám

1irena
595 příspěvků 25.1.09 03:43
Kližku

mohu potvrdit- když se peče zvolna a dloooouho(třeba na česneku a cibulli), tak se úplně rozpadne na jednotlivé svalíky a je to moc dobré.

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Maso přez noc (svíčková a další)

Nevzbudí mě požárníci? Tedy kolik hodin to může zůstat v té zapnuté troubě?

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Maso přez noc (svíčková a další)

to je kouzelné…stačí to jen číst a sliny se sbíhají automaticky…už ho dávám taky do oblíbených…a máš vyzkoušené, kolik je to tak hodin..ta noc?…protože já bych to tam klidně nechala i přes den…děkuji…:-))

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Maso přez noc (svíčková a další)

Dorsch, to se mi moc líbí. Já totiž ráda vařím metodou žaves. Dík za zajímavý recept, už jsem ho zařadila mezi své oblíbené a co nejdříve ho vyzkouším.

Vložit nový komentář
Stránka:  « Předchozí 1 2

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz