Recept Maso na pórkové (cibulové) nati

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Maso na pórkové (cibulové) nati

Postup

Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky či na plátky nakrájené maso a opékáme za častého míchání, až pustí šťávu. Potom osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku a necháme chvíli zasmahnout. Podlijeme, přidáme nadrobno nakrájenou nať a dusíme do její­ho změknutí. Měkké maso vy­jmeme a chceme-li, omáčku za­hustíme. Nakonec vmícháme smetanu nebo šlehačku. Na zahušťování je lepší po­užít místo syrové mouky mou­ku zapraženou - je lehčí, lépe stravitelná a dříve se v omáčce provaří (1-3 minuty). Na pánev nasypeme hladkou mouku a nejdříve na prudkém ohni, po chvilce na mírném, za stálé­ho (!) míchání opražíme do sla­bounce růžové barvy a ihned sesypeme z pánve. Výhoda tá­ké je, že si ji můžeme připravit dopředu a po vychladnutí uskladnit.

Recept je z kategorií: Dušené vepřové maso

Nahlásit recept

  • 6735x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g vepřového masa (krko­vička, plec, ramínko)
  • 2-3 střední cibule
  • 1 lžička sladké papriky
  • sůl
  • pepř
  • 4-6 vrcho­vatých lžic cibulové (pórkové) natě
  • 1,5-2 dl smetany nebo šlehačky
  • hladká mouka na případné zahuštění.

Doporučená příloha

  • rýže, houskový knedlík, brambory, těstoviny, zeleninový salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Maso na pórkové (cibulové) nati

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Maso na pórkové (cibulové) nati

borievka
54 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Maso na pórkové (cibulové) nati

Kedže je marec a aj moja nie najlepšie uskladnená cibuľa začala klíčiť čo už s výhonkami ,šup s nimi do tohto mäska a bolo to fajn nepridávala som smotanu ,ale len zmieňovanú opraženú múku. V jednoduchosti je krása.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Cibulačka Cibulačka
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz