Recept Maso na pepři

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Maso na pepři

Úvod

Nelekejte se, i s množstvím pepře je jídlo chutné a NENÍ ostré.
Je to jedno z jídel, které vaří můj otec. Už jako dítě jsem to milovala.

Postup

Maso nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, prolisujeme česnek a přidáme pepř.

Vše důkladně promícháme a přidáme olej.

Necháme přes noc v lednici.

Maso krásně zkřehne, natáhne si pepřovou a česnekovou chuť.

Druhý den zprudka osmažíme a krátce podusíme.

Recept je z kategorií: Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 09.06.11 vloženo
  • 22925x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 500 g vepřového masa
  • 5 stroužků česneku
  • 5 PL mletého pepře
  • sůl
  • 2 dcl oleje

Doporučená příloha

  • chleba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Maso na pepři

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Soňa Milerová
13 příspěvků 17.06.11 23:34

Těší mně, že Vám chutná. :-) Za to, že se mi maso nezdá ostré asi může to, že mi přátelé říkají ‚plechová huba‘ :lol: Omlouvám se všem, kteří si spálili jazyk.

 
Alis
2617 příspěvků 17.06.11 01:20

Toto maso na pepři jsme ochutnávali v Českém Dubu tak dlouho, že nezbyl ani drobeček (a to tam nebyl Drobeček) :-)

Přidávám link pro inspiraci :-)

 
danda  16.06.11 20:12

Soňo, znám z hovězího, ale vepřové je lepší :-), pepř jsem v hmoždíři roztloukla na tři velikosti a bylo to pikantě výborné :-) Dovolila jsem si přidat fotku. D.

 
casino
4463 příspěvků 16.06.11 18:00

Po zatemnění měsíce nastal den D; jako pokusní králíci mi posloužila parta zedníků. Byli seznámeni s tím, co je čeká. Pro strýčka příhodu jsem měl v záloze rozpracovánu dušenou mrkev a v nejhorším jsem se hotovil zachránit oběd Vepřovým v mrkvi :wink:
Recept jsem dodržel, vč. toho množství oleje… 5 PL ml. pepře je 20g (1 sáček). Marinovalo se 20 hodin.
Bylo to jedlé… Nepíši „prudce jedlé“ :-P Resp. je to jedlé i nadále a ještě bude pro jednoho zítra k obědu. Na rozdíl od 2 porcí uvedených v receptu, jsme se najedli 4 docenti a ještě zbylo!!! Možná narušením slapových sil, či tím dnešním hicem byla chuť, cpáti se přepepřeným jídlem, minimální… Leč, většinově jsme se shodli, že to bylo dobré; jeden „králík“ se dokonce vyjádřil, že to bylo výborné a prý tomu chyběla feferonka :think:
Z naší rodiny bych to asi musel jíst sám, samotinký :-)
Rád bych viděl dítě, které by si na tomto pošmáklo… 8-o Leda…, ledaže by bylo odkojeno Tabascem… a je jedno, zda červeným či zeleným :mrgreen:
Soňa Milerová, pokuste se z tatínka vymámit ještě nějaký „špek“…, a že děkuji :-)

 
Soňa Milerová
13 příspěvků 12.06.11 02:27

casino,
doufám, že vám bude chutnat :-? A s těma ušima jste mně dostal :palec: jak víte, že od narození neslyším??? :lol:

 
casino
4463 příspěvků 12.06.11 01:16

verunice,
díky za varování :-)
esmeralda,
Není to už jiný recept? :-) Tohle je na KOSTIČKY… A pepř asi najemno mletý (i když to není výslovně psáno)
Soňa Milerová,
chystám se na recept Vašeho otce … Proč mám pocit, že tu cosi nesedí? :think: Neseděla jste si třeba na uších, když Vám tatínek recept prozrazoval? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Kostičky? Tedy cca 1×1×1cm :?:
5 PL mletého pepře. Tedy rovných lžic jemně mletého :?: Nevím, možná se ta peprnost přes noc v tom oleji ztratí… 8-o
Vyzkouším!
Ve woku a bez dušení…

 
Soňa Milerová
13 příspěvků 11.06.11 23:53

Není to už jiný recept? :think: Reakce na Esmaraldu

Příspěvek upraven 11.06.11 v 23:55

 
Soňa Milerová
13 příspěvků 11.06.11 23:52

Záleží na chuti člověka, ale dětem od mých kamarádek to chutná, nemyslím si, že když je maso opravdu apsoň přes noc naložené, že by bylo tak moc ostré. Mrzí mne, pokud vám to nechutnalo :cry: A pokud vám aspoň trošku chutnalo, můžete dát míň pepře :-?

 
verunice
1 příspěvek 11.06.11 12:15

Zkusila jsem a nestačila se divit. Jídlo velmi ostré, palčivé chuti, i když chuťově docela dobré. Nedovedu si představit, že by chutnalo dítěti, jak píše autorka. Musím dodat, že se domnívám, že PL znamená polévková lžíce.

 
esmeralda
4813 příspěvků 11.06.11 03:31

Ještě trochu koňaku a smetany a máme tu Steak au poivre. Použila bych mnohem méně oleje, spíše jen tak pánev postrašit.
Na pořádný kus masa se nechám nachytat kdykoliv.

 
meisje
580 příspěvků 10.06.11 14:37

Ja jsem taky mela moznost ochutnat krkovicku nalozenou pouze v majorance a bylo to velmi jedle. A ja miluji „pepr“ takze az nekde sezenu veprove zkusim.

 
Soňa Milerová
13 příspěvků 09.06.11 23:18

No já jednou zkusila namísto černého pepře čili a taky dobrý. :twisted: 8-o

 
wydra  09.06.11 23:02

Mne se naopak ten pepr libi, to zkusim s jednou krkovickou ! Dela kamoska kureci nohy oplacany v majorance, taky vyborne a kdo by to rekl !

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Kuře na medu Kuře na medu
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz