Recept Maso mleté, grilované a všelijak okrášlené

Evropská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Maso mleté, grilované a všelijak okrášlené

Úvod

Dostala jsem darem servírovací misky a vyzkoušela jsem Miloškův recept Buraczki s česnekovou omáčkou. A pak mi to nedalo a všelijak jsem to zkombinovala.

Postup

Řepu s česnekovou omáčkou připravíme podle receptu gmp:
https://www.labuznik.cz/…vou-omackou/
Brambory oškrábeme a uvaříme ve slané vodě, uvařené brambory zcedíme a vyklopíme do mísy, kam jsme vložili pokrájenou šalotku. Zalijeme olivovým olejem a citrónovou šťávou. Po částečném zchladnutí vmícháme pokrájené černé olivy a naťové cibulky a nakonec posekanou zelenou petrželku. Lze podávat teplé i studené.
Fenykl zbavíme ošklivých vnějších listů, bulvu pokrájíme a vložíme na rozpálené máslo, osolíme, okořeníme bílým pepřem a osmahneme. Po chvíli přilijeme smetanu a společně krátce podusíme.
Maso odblaníme, vyčistíme, vložíme spolu s kouskem slaniny a šalotkami do mixéru a rozkutrujeme jej téměř na pastu. Pak do něj vmícháme sůl, hrubě mletý pepř, kysanou smetanu a odrhnuté lístečky bylinek.
Rukou vytvoříme placičky, které zavineme do plátků bílé slaniny. Grilujeme na kontaktním (nebo jakémkoliv) grilu asi 2 minuty (dle výkonu).


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.06.13 vloženo
  • 4163x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Masové balíčky
  • 50 dkg vepřové plece
  • 20 dkg hovězí kližky
  • 2 dkg neuzené slaniny
  • 2 menší šalotky
  • sůl
  • hrubě mletý pepř
  • 3 pol. lžíce kysané smetany
  • 1 hrst čerstvých bylinek (tymián, bazalka, oregano, šalvěj)
  • 20 dkg bílé slaniny s podílem masa
  • „Bulharský“ salát
  • 5 nových brambor
  • 2 menší šalotky
  • 3 naťové cibulky
  • 1 hrst hladkolisté petrželky
  • černé olivy dle obliby
  • olivový olej
  • citrónová šťáva
  • Fenyklový zmatek
  • 1 fenykl
  • 1 dl smetany
  • sůl
  • bílý pepř
  • Buraczki s česnekovou omáčkou
  • rajčata, petrželka, fenyklová nať apod. na parádu

Doporučená příloha

  • vínečko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 19.06.13 23:46

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Maso mleté, grilované a všelijak okrášlené

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
tlustá bába
1209 příspěvků 23.06.13 21:49

Dnes by se nejdřív hodila šalvěj přeslenitá. :think:
Nejprve tu a pak přeletím hory, doly s šalvějí lékařskou. Ještě mi trochu masti zbylo z tanečků předmájových. To stihnu! :jazyk:

 
gmp
1603 příspěvků 22.06.13 01:19
+

Zde doporučuji použít šalvěj luční, nikoliv lékařskou. Poslouží paním i pánům. :cert: :arrow: :idea:

 
tlustá bába
1209 příspěvků 20.06.13 22:23

Promiňte, zapomněla jsem na šalvěj, tak jsem ji doplnila a dobu grilování na kontaktním grilu (kdy se to maso vlastně mučí z obou stran), jsem upravila na DVĚ minuty (místo tří) - ale to si musíte vyzkoušet.
Sklerotička děkuje za pochopení. :zed:

 
tlustá bába
1209 příspěvků 20.06.13 21:27

Casino, dá se… http://www.google.cz/search?… ta je, co?!

 
tlustá bába
1209 příspěvků 20.06.13 21:08

Nehledám, nehledám, a naopak ráčím… jich zdatně oblibovati! Však také Nobelovou cenou do nich!
Jsem rafinovaná, vzala jsem dva největší svalíky, objela nožem, psi u nohy připravení dogáblovali zbytek.
A u nás by nechtěli býti psem, případně oběma? :lol:

 
casino
4473 příspěvků 20.06.13 20:57
Neračte v tom hledat...

… žádnou jedovatost :)
Jen mi přišlo líto tý rozfofrovaný kližky, ale především si nedokážu představit, jak se ty šlašky a úpony (čijaksety glutiny vlastně jmenují) byť na pastu, chovají v minutce :nevim: :)

 
tlustá bába
1209 příspěvků 20.06.13 20:21

V půl páté měli na krámě: vepřového, co hrdlo ráčí, leč pouze - zadní hovězí, flák o váze 3 kg, pár žeber a opuštěný kousek kližky. Naši pejskové kližku rádi. Já taky. Víc v tom nehledají.
Asi jsem měla napsat 20 dkg hovězího - pak by se, ale, nějaký dobrák zeptal, jakého že hovězího.
No, nejlépe z býčka, že jo?! :mavam:
Klidně hovězí dávat nemusejí. A klidně mohou použít tučnější maso, jestli se bojí, že budou mít málo šťavnato - světe, div se, šťavnaté ty balíčky byly - „…třeba se v nepřátelském znamení Štíra střetl mikrokosmos s makrokosmem…“ :lol:

 
casino
4473 příspěvků 20.06.13 12:51
Hovězí kližky...

… PROČ :?:
Že by potřebovala vybílit ledničku? :nevim: 8o :mrgreen:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz