Recept Maso mleté, grilované a všelijak okrášlené

Evropská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Maso mleté, grilované a všelijak okrášlené

Úvod

Dostala jsem darem servírovací misky a vyzkoušela jsem Miloškův recept Buraczki s česnekovou omáčkou. A pak mi to nedalo a všelijak jsem to zkombinovala.

Postup

Řepu s česnekovou omáčkou připravíme podle receptu gmp:
https://www.labuznik.cz/…vou-omackou/
Brambory oškrábeme a uvaříme ve slané vodě, uvařené brambory zcedíme a vyklopíme do mísy, kam jsme vložili pokrájenou šalotku. Zalijeme olivovým olejem a citrónovou šťávou. Po částečném zchladnutí vmícháme pokrájené černé olivy a naťové cibulky a nakonec posekanou zelenou petrželku. Lze podávat teplé i studené.
Fenykl zbavíme ošklivých vnějších listů, bulvu pokrájíme a vložíme na rozpálené máslo, osolíme, okořeníme bílým pepřem a osmahneme. Po chvíli přilijeme smetanu a společně krátce podusíme.
Maso odblaníme, vyčistíme, vložíme spolu s kouskem slaniny a šalotkami do mixéru a rozkutrujeme jej téměř na pastu. Pak do něj vmícháme sůl, hrubě mletý pepř, kysanou smetanu a odrhnuté lístečky bylinek.
Rukou vytvoříme placičky, které zavineme do plátků bílé slaniny. Grilujeme na kontaktním (nebo jakémkoliv) grilu asi 2 minuty (dle výkonu).


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.06.13 vloženo
  • 4111x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Masové balíčky
  • 50 dkg vepřové plece
  • 20 dkg hovězí kližky
  • 2 dkg neuzené slaniny
  • 2 menší šalotky
  • sůl
  • hrubě mletý pepř
  • 3 pol. lžíce kysané smetany
  • 1 hrst čerstvých bylinek (tymián, bazalka, oregano, šalvěj)
  • 20 dkg bílé slaniny s podílem masa
  • „Bulharský“ salát
  • 5 nových brambor
  • 2 menší šalotky
  • 3 naťové cibulky
  • 1 hrst hladkolisté petrželky
  • černé olivy dle obliby
  • olivový olej
  • citrónová šťáva
  • Fenyklový zmatek
  • 1 fenykl
  • 1 dl smetany
  • sůl
  • bílý pepř
  • Buraczki s česnekovou omáčkou
  • rajčata, petrželka, fenyklová nať apod. na parádu

Doporučená příloha

  • vínečko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 19.06.13 23:46

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Maso mleté, grilované a všelijak okrášlené

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
tlustá bába
1204 příspěvků 23.06.13 21:49

Dnes by se nejdřív hodila šalvěj přeslenitá. :think:
Nejprve tu a pak přeletím hory, doly s šalvějí lékařskou. Ještě mi trochu masti zbylo z tanečků předmájových. To stihnu! :jazyk:

 
gmp
1603 příspěvků 22.06.13 01:19
+

Zde doporučuji použít šalvěj luční, nikoliv lékařskou. Poslouží paním i pánům. :cert: :arrow: :idea:

 
tlustá bába
1204 příspěvků 20.06.13 22:23

Promiňte, zapomněla jsem na šalvěj, tak jsem ji doplnila a dobu grilování na kontaktním grilu (kdy se to maso vlastně mučí z obou stran), jsem upravila na DVĚ minuty (místo tří) - ale to si musíte vyzkoušet.
Sklerotička děkuje za pochopení. :zed:

 
tlustá bába
1204 příspěvků 20.06.13 21:27

Casino, dá se… http://www.google.cz/search?… ta je, co?!

 
tlustá bába
1204 příspěvků 20.06.13 21:08

Nehledám, nehledám, a naopak ráčím… jich zdatně oblibovati! Však také Nobelovou cenou do nich!
Jsem rafinovaná, vzala jsem dva největší svalíky, objela nožem, psi u nohy připravení dogáblovali zbytek.
A u nás by nechtěli býti psem, případně oběma? :lol:

 
casino
4466 příspěvků 20.06.13 20:57
Neračte v tom hledat...

… žádnou jedovatost :)
Jen mi přišlo líto tý rozfofrovaný kližky, ale především si nedokážu představit, jak se ty šlašky a úpony (čijaksety glutiny vlastně jmenují) byť na pastu, chovají v minutce :nevim: :)

 
tlustá bába
1204 příspěvků 20.06.13 20:21

V půl páté měli na krámě: vepřového, co hrdlo ráčí, leč pouze - zadní hovězí, flák o váze 3 kg, pár žeber a opuštěný kousek kližky. Naši pejskové kližku rádi. Já taky. Víc v tom nehledají.
Asi jsem měla napsat 20 dkg hovězího - pak by se, ale, nějaký dobrák zeptal, jakého že hovězího.
No, nejlépe z býčka, že jo?! :mavam:
Klidně hovězí dávat nemusejí. A klidně mohou použít tučnější maso, jestli se bojí, že budou mít málo šťavnato - světe, div se, šťavnaté ty balíčky byly - „…třeba se v nepřátelském znamení Štíra střetl mikrokosmos s makrokosmem…“ :lol:

 
casino
4466 příspěvků 20.06.13 12:51
Hovězí kližky...

… PROČ :?:
Že by potřebovala vybílit ledničku? :nevim: 8o :mrgreen:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Karbanátky Karbanátky
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz