Recept Máslový krém na dort

aneb trvanlivý krém do cukroví nebo dortů

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vejce s cukrem mírně zahřejeme šleháním ve vodní lázni nad ohněm. Pak odstraníme a šleháme společně s drobně nakrájeným máslem, rozpuštěnou čokoládou, oříšky a zakapeme likérem. (Někdy je třeba k tomu, aby se máslo dobře spojilo s vejci,nahřát nepatrně nad ohněm dno nádoby). Vyšleháme v lehký krém jemné chuti, který je trvanlivý a nekazí se. Já ho dělám na robotu.

Recept je z kategorií: Krémy

Nahlásit recept

  • 20.11.03 vloženo
  • 75539x zobrazeno

Ingredience

  • 2 celá vejce
  • 8 dkg pískového cukru
  • 25 dkg másla
  • 10 dkg čokolády na vaření (rozpuštěná)
  • 5 dkg lískových oříšků jemně umletých
  • 2 cl likéru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Máslový krém na dort

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na trvanlivý krém do cukroví nebo dortů

Labužník anina02
8 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: trvanlivý krém do cukroví nebo dortů

Pro upřesnění: vejce s cukrem nahříváme ve vodní lázni pokud se nespojí, nesmí
být příliš horká, pak sundáme ze sporáku. Já tuto směs naleji do šlehací mísy, po částech přidávám máslo a rozpuštěnou čokoládu, oříšky a likér. Krém vydrží alespoň 14 dní (déle nám cukroví s ním slepené nevydrželo).

Pilka
113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: trvanlivý krém do cukroví nebo dortů

Taky bych prosila trochu upřesnit. Děláme něco podobného, mírně odlišný postup.
Vejce s cukrem šleháme hodně dlouho, až mají konzistenci medu a pak prochladlou směs zašleháváme do másla. Anino, prosím, dáváš máslo hned do teplé směsi vajec a cukru? Asi ano, když v případě potřeby nahříváš nádobu, aby se máslo s vaječnou směsí dobře spojilo. Ale přece jen - v horké směsi právě sejmuté z vodní lázně se máslo nutně bude rozpouštět, Je právě v tom ten vtip trvanlivosti? Náš krém je vynikající, lehký a dá se říct, že jakoby vysychá, ale přesto z něj stárnoucí (a tedy lehce žluknoucí) máslo stále cítím. Díky za odpověď a měj se moc hezky.

Eja
3861 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: trvanlivý krém do cukroví nebo dortů

Odstraníme znamená, že před přidáním másla a dalších ingrediencí vyndáme nádobu z vodní lázně a dál šleháme. Nevím, jakou zkušenost má Anina, já dělám skoro stejný krém a v chladu mi plněné cukroví vydrží dva týdny. Víc jsem to nezkoušela, protože už nic nezbylo. Plním tak týden před vánocemi a do Nového roku je pryč.

ako
1 příspěvek 20.11.03 23:18
Trvanlivy krem

Prosim muzete mi vysvetlit, jak dlouho vydrzi, kdyz je trvanlivy? Nerozumim dobre tomu popisu, co odstranime?? Dekuji

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz