Recept Máslový krém na dort

aneb trvanlivý krém do cukroví nebo dortů

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vejce s cukrem mírně zahřejeme šleháním ve vodní lázni nad ohněm. Pak odstraníme a šleháme společně s drobně nakrájeným máslem, rozpuštěnou čokoládou, oříšky a zakapeme likérem. (Někdy je třeba k tomu, aby se máslo dobře spojilo s vejci,nahřát nepatrně nad ohněm dno nádoby). Vyšleháme v lehký krém jemné chuti, který je trvanlivý a nekazí se. Já ho dělám na robotu.

Recept je z kategorií: Krémy

Nahlásit recept

  • 20.11.03 vloženo
  • 74597x zobrazeno

Ingredience

  • 2 celá vejce
  • 8 dkg pískového cukru
  • 25 dkg másla
  • 10 dkg čokolády na vaření (rozpuštěná)
  • 5 dkg lískových oříšků jemně umletých
  • 2 cl likéru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Máslový krém na dort

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Labužník anina02
8 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: trvanlivý krém do cukroví nebo dortů

Pro upřesnění: vejce s cukrem nahříváme ve vodní lázni pokud se nespojí, nesmí
být příliš horká, pak sundáme ze sporáku. Já tuto směs naleji do šlehací mísy, po částech přidávám máslo a rozpuštěnou čokoládu, oříšky a likér. Krém vydrží alespoň 14 dní (déle nám cukroví s ním slepené nevydrželo).

Pilka
113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: trvanlivý krém do cukroví nebo dortů

Taky bych prosila trochu upřesnit. Děláme něco podobného, mírně odlišný postup.
Vejce s cukrem šleháme hodně dlouho, až mají konzistenci medu a pak prochladlou směs zašleháváme do másla. Anino, prosím, dáváš máslo hned do teplé směsi vajec a cukru? Asi ano, když v případě potřeby nahříváš nádobu, aby se máslo s vaječnou směsí dobře spojilo. Ale přece jen - v horké směsi právě sejmuté z vodní lázně se máslo nutně bude rozpouštět, Je právě v tom ten vtip trvanlivosti? Náš krém je vynikající, lehký a dá se říct, že jakoby vysychá, ale přesto z něj stárnoucí (a tedy lehce žluknoucí) máslo stále cítím. Díky za odpověď a měj se moc hezky.

Eja
3854 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: trvanlivý krém do cukroví nebo dortů

Odstraníme znamená, že před přidáním másla a dalších ingrediencí vyndáme nádobu z vodní lázně a dál šleháme. Nevím, jakou zkušenost má Anina, já dělám skoro stejný krém a v chladu mi plněné cukroví vydrží dva týdny. Víc jsem to nezkoušela, protože už nic nezbylo. Plním tak týden před vánocemi a do Nového roku je pryč.

ako
1 příspěvek 20.11.03 23:18
Trvanlivy krem

Prosim muzete mi vysvetlit, jak dlouho vydrzi, kdyz je trvanlivy? Nerozumim dobre tomu popisu, co odstranime?? Dekuji

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz