Recept Máslový koláč s jablky a vínem
Labužník jandule02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Na vále smícháme všechny přísady na těsto a dobře prohněteme. Těsto stočíme do koule, kterou dáme na 20 min. odpočinout. Do kastrolu dáme oloupaná napůlená a jádřinců zbavená jablka, kuličky hroznového vína, cukr a skořici, zalijeme vínem, opatrně promícháme a dáme vařit. Vaříme mírným varem 5-7 min - jemně promícháváme. Pak dáme vychladnout. Vymažeme dortovou formu o průměru 28 cm, těsto rozválíme tak, že cca 1/4 oddělíme a zbylými 3/4 vyložíme dno a stěny formy do výše asi 3 - 4 cm. Naplníme vychladlou ovocnou směsí (bez tekutiny), zaklopíme poklopem ze zbylého těsta. Tip: těsto se při přenášení trhá - je dobré vyválet na alobalu a přenést je i s ním a překlopit. Koláč dáme do předehřáté trouby na 200°C (horkovzduch 180°C) a pečeme 20 min. Pak necháme vychladnout. Vlažný potřeme glazurou z cukru a citronové šťávy. Servírujeme studený, obzvlášť velcí mlsouni mohou ještě pošlehačkovat. Zdroj: Pečeme s láskou (Výběr 2006) P.S. Vyzkoušeno - snědeno - pochváleno.
Recept je z kategorií: Koláče
- 17.03.08 vloženo
- 3177x zobrazeno
Čas přípravy
- 1,5
Počet porcí
- 12 porcí
Ingredience
- Těsto:
- 500 g polohrubé mouky
- 250 g másla
- 140 g moučkového cukru
- 2 vejce
- 1 čl prášku do pečiva
- Náplň:
- 1000 g jablek
- 200 g hroznového vína
- 200 ml bílého vína
- 2 PL cukru
- špetka skořice
- Na glazuru:
- 100 g moučkového cukru
- 2 PL citronové šťávy
Doporučená příloha
káva
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Máslový koláč s jablky a vínem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Máslový koláč s jablky a vínem