Recept Máslový had *

Vali Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Máslový had *

Postup

1. Nahrubo nasekáme oba druhy polevy, které s máslem a šlehačkou rozmícháme ve vodní lázni. Přidáme aroma a vanilkové cukry. 2. Dno věncové formy vyložíme několika sušenkami a potřeme čokoládovým krémem ( část si odložíme na povrchové potření). Postup opakujeme, dokud vše nespotřebujeme. Poslední vrstvu by měly tvořit sušenky. Dáme přes noc do chladničky. 3. Formu krátce ponoříme do horké vody a věnec vyklopíme, rozčtvrtíme a ze čtvrtek poskládáme hada. Jeden konec zašpičatíme jako hlavu ( viz. obrázek), odříznuté kousky sesadíme jako špičatý ocas. Oči jsou z lentilek nebo podobných bonbónů, jazyk je ze želatinového červeného pásku.

Recept je z kategorií: Nepečené moučníky

Nahlásit recept

  • 23.05.05 vloženo
  • 12299x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Ingredience

  • 300 g malých máslových sušenek
  • 100 g tmavé tukové polevy
  • 400 g mléčné tukové polevy
  • 250 g másla (kvalitního)
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 vanilkové cukry
  • pár kapek citronového aroma
  • 2 lentilky na oči
  • želatinový pásek na jazyk;

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Máslový had *

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Máslový had *

jolana
5068 příspěvků 30.11.11 13:28

Babicky a mamicky, tady je taky neco pro deticky :)

Frantiska
927 příspěvků 19.2.09 03:25
Re: Máslový had *

teda nahodou jsem narazila na tento recept, a vypada to skvele

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Máslový had *

To je pekne!

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Máslový had (pro Pendu)

Děkuji, babísko, doufám, že můj had bude opravdu hadem a ne nějakou lochnesskou příšerou… ;-))

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz