Recept Máslové kuře po francouzsku

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Máslové kuře po francouzsku

Úvod

„Maslove kure“ je take jmeno pro indicky recept, avsak naprosto v jinem pojeti. Timto francouzskym recept docilite, ze je kure krasne stavnate a tak jako pro chutove bunky, tak i pro oci lakavy. Posledni dobou na trhu daji koupit mrkve ruznych barev a ty vypadaji naprosto uchvatne…

Postup

Kure:
Predhrat troubu na 200°C. Kure nacpat bylinkami, zalozit mu kridla a svazat mu nohy. Cele kure osolit a popeprit a vlozit jej na tezkou panev nejlepe litinovou tak, aby lezelo na boku. Nahoru dat maslo, vlozit do trouby a pect kure po 15 minut. Obratit kure na druhou nohu (na bok) a pect take 15 minut. Potom obratit kure na prsa a pect ho dalsich 15 minut. Nakonec obratit kure na zada a dopect ho po 1/2 hodiny, az je upecene a po zapichnuti ostreho noziku do stehne stava z nej vyteka cira. Po celou tu dobu nezapomenout podlevat vzniklou vlastni stavou.

Zelenina:
Do trouby vyhrate na 200°C ke kureti pridat zeleninu. V plechu s okrajem smichat vsechnu zeleninu pokapanou olejem a osolenou a popeprenou podle chuti. Maslo nakrajet na male kousky a ty rozdelit navrch zeleniny. Bylinky zastrcit mezi zeleninu a vse pect do mekka a do te doby, nez je zelenina zkaramelizovana, coz trva tak jednu hodinu. Behem peceni zeleninu nekolikrat promichat.

Naporcovane kure se zeleninou podavat na nahrate mise ozdobene cerstvymi bylinkami.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.09.11 vloženo
  • 8587x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

Kure:

  • 1 kure asi 1,2 kg
  • snitka od kazde bylinky - rozmarynu, tymianu a estragonu
  • spetka soli a pepre podle chuti
  • 8 lzic masla

Zelenina:

  • 6 malych brambor s tenkou slupkou nebo oloupane, nakrajenych na 1/4
  • 4 mlade cele mrkve nebo rozkrojene napul podelne i s kouskem nate
  • 3 tenke porky, bila a lehce zelena cast, dobre oprane a nakrajene na spalicky
  • 2 hrste tresnovych rajcat
  • 3 lzice olivoveho oleje
  • hruba sul a pepr
  • 2 lzice masla
  • 2 bobkove listy
  • 3 male snitky rozmarynu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Máslové kuře po francouzsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 19.09.11 00:21

jolanko, e.v.a. mne take na Labu schazi, tak jako vetsina Labuzniku se kterymi jsme se zde za ta leta setkaly…ach jo!

 
jolana
5064 příspěvků 18.09.11 11:01

.. citam ze fenykl..tak tiez link na jedno kura s fenykl, neech je z coho vyberat..
 http://www.labuznik.com/…n-finocchio/

 
babi
6360 příspěvků 17.09.11 19:22

gabu, takto pripravuji fenykl:
2 male hlavy fenyklu rozkrojene na ctvrtky, 3 lzice (45 ml) oleje, a sul a pepr
Predehrat troubu na 200 stupnu C. Na tezke panvi hodne rozehrat olej a osmazit na nem fenykl po vsech stranach do zlatohneda (zkaralemizovat). Osolit a popeprit a vlozit panev na pul hodiny do trouby, az je fenykl zmekly.
Fenykl je vyborna priloha k rybe, kureti nebo kacenim a krutim prsum.

Baklazan se musi pripravovat take na velice prudkem ohni, aby olej nemel cas vsaknout dovnitr, anebo se pece v troube, jenom stetcem potreny olejem…osobne take nemam rada baklazan nasakly olejem :-P . Pouzivam olej jako je z hroznovych seminek, slunecnicovy, jednoduse nejaky co vydrzi vysoke teploty.

U tohoto receptu se mi libi, ze dam kure do trouby a mam cas pripravit zeleninu, ktereou pri dalsim obraceni kurete do trouby pridam. Vesmes zelenina potrebuje kratsi dobu peceni nez samo male kure a navic mi tam nenakape drubezi tuk :-)
Zdravim…

 
gaburiatko
739 příspěvků 16.09.11 11:16

Babi, tak ten link na kuriatko, co si sem dala sa mi paci, kedze je tam pouzity fenikel (v slovencine mame fenikel s makkym i :)) ) a ten ja v kuchyni nepouzivam vobec, takze aspon mam tip, ako ho pouzit. Vyborne bude asi aj pouzitie baklazanu, ktory sa uz dlho chystam pouzit pri peceni kuriatka na zeleninke, pretoze u nas ho dokazeme zatial zjest len vo forme rozmixovanej polievky z cervenej sosovice a korenovej zeleniny. Tam ho manzel neciti a hlavne nie je nasiaknuty olejom. Vyhoda asi bude, ze v pekaciku s ostatnou zeleninkou krasne nasaje ich stavicku, tak uvidim, ci to manzel neofrfle :)) Rozhodne skusim pripravu podla tvojho recetu, mozno dam kuriatku zasa iny rozmer :)

 
babi
6360 příspěvků 15.09.11 20:10

gabu, rekla bych, ze recepty se znacne od sebe lisi a to hlavne temi bylinkami a take obracenim kurete, tedy konecnou chuti. Cuketu si nakonec muzes pridat :-) Pripravuje se vse v jedne troube az na to, ze na kure se pouziva litinova panev, nebo jina tezka panev, na ktere se kure podstatne lepe upece. Recept mi nepripada nijak slozity a receptu jako uvadis je zde dost…napriklad http://www.labuznik.com/recipe.php?… :-D Zajiste je naprosto na Tobe, jake kure pripravis 8-)

Příspěvek upraven 19.09.11 v 22:45

 
gaburiatko
739 příspěvků 15.09.11 19:27

Receptik je ingredienciami trochu podobny „najlepsiemu kuratu na svete“ http://www.labuznik.com/recipe.php?… len ma zlozitejsi postup pripravy. Tu sa mi velmi paci, ze namiesto cibulky ide porik, to nabuduce skusim obmenit a cherry rajciny mozu vyzerat na tanieriku elegantne :) Kazdopadne toto kuriatko bude urcite vynikajuce :) Trochu mi tu ale chyba cuketa, ktoru tak strasne milujem z „najlepsieho kurata na svete“ :))
Babi velmi zaujimavy postup, asi sa do toho pustim, nech zistim, ci to chutovo stoji za tu namahu, alebo sa mi viac oplati len jednoduchy postup, kde sa naraz supne zeleninka a kura a vsetko sa pecie.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Cuketové placky Cuketové placky
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz