Recept Maskovaný květák

Markétka Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Květák rozdělíme na větší růžičky a uvaříme ve slané vodě (pozor nerozvařit). Na zapékací misku popř. pekáček naskládáme uvařené růžičky, opepříme. Na zamaskování zeleniny použijeme na drobno nakrájenou šunku. Sýr nastrouháme na větším struhadle a promícháme s rozšlehaným vejcem. Pokud to bude příliš husté, tak použijeme vejce dvě. Zalijeme květák a dáme zapéct do vyhřáté trouby. Pečeme dokud sýr nezezlátne. V ten okamžik se nám celkem nevábný květák, který konzumujeme za účelem zhubnutí, změní v jídlo, které se při troše dobré vůle dá považovat za ucházející.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 5237x zobrazeno

Čas přípravy

  • 55 min.

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 květák
  • sůl
  • pepř
  • 20-30 dkg eidamu
  • 1 až 2 vejce
  • 15 dkg šunky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Maskovaný květák

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Maskovaný květák

Myšák
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
:o)))

Milá Markétko, děkujeme za první příspěvek z vnějšku. Míša

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Rizoto s batáty

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz