Recept Masíčkové lilky

bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Lilky rozkrojíme podélně napůl, řezné strany osolíme, necháme půl hodiny odstát. Mezitím si nakrájíme maso a šunku na malé hranolky. Tekutinu z lilků setřeme ubrouskem a krátce je opečeme a podusíme na malém množství oleje. Poté lžící vydlabeme dužinu a jemně ji nasekáme. K dužině přidáme maso se šunkou, vejce, 2 lžíce strouhanky, česnek, opepříme a osolíme. (Pokud se v lednici nachází smutně nevyužitý malý kousek libovolného sýra, jemně ho nastrouháme a přimícháme k masu.) Směsí naplníme lilky, povrch posypeme strouhankou, poklademe hoblinkami másla a pečeme při 180°C asi 20 minut.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 10.04.07 vloženo
  • 2633x zobrazeno

Ingredience

  • 2 lilky
  • 200 g pečeného nebo grilovaného vepřového masa (v podstatě zbytky)
  • 50-100 g šunky nebo vařeného uzeného masa vcelku
  • 1-2 vejce
  • 40 g másla
  • 3-4 lžíce strouhanky
  • 2 stroužky česneku
  • olej
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • bílé pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Masíčkové lilky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Masíčkové lilky

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Masíčkové lilky

paráda! jen si dovolím bezmasou variantu :)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz