Recept Masíčkové lilky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Lilky rozkrojíme podélně napůl, řezné strany osolíme, necháme půl hodiny odstát. Mezitím si nakrájíme maso a šunku na malé hranolky. Tekutinu z lilků setřeme ubrouskem a krátce je opečeme a podusíme na malém množství oleje. Poté lžící vydlabeme dužinu a jemně ji nasekáme. K dužině přidáme maso se šunkou, vejce, 2 lžíce strouhanky, česnek, opepříme a osolíme. (Pokud se v lednici nachází smutně nevyužitý malý kousek libovolného sýra, jemně ho nastrouháme a přimícháme k masu.) Směsí naplníme lilky, povrch posypeme strouhankou, poklademe hoblinkami másla a pečeme při 180°C asi 20 minut.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 10.04.07 vloženo
  • 2422x zobrazeno

Ingredience

  • 2 lilky
  • 200 g pečeného nebo grilovaného vepřového masa (v podstatě zbytky)
  • 50-100 g šunky nebo vařeného uzeného masa vcelku
  • 1-2 vejce
  • 40 g másla
  • 3-4 lžíce strouhanky
  • 2 stroužky česneku
  • olej
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • bílé pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Masíčkové lilky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Masíčkové lilky

paráda! jen si dovolím bezmasou variantu :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz