Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Lilky rozkrojíme podélně napůl, řezné strany osolíme, necháme půl hodiny odstát. Mezitím si nakrájíme maso a šunku na malé hranolky. Tekutinu z lilků setřeme ubrouskem a krátce je opečeme a podusíme na malém množství oleje. Poté lžící vydlabeme dužinu a jemně ji nasekáme. K dužině přidáme maso se šunkou, vejce, 2 lžíce strouhanky, česnek, opepříme a osolíme. (Pokud se v lednici nachází smutně nevyužitý malý kousek libovolného sýra, jemně ho nastrouháme a přimícháme k masu.) Směsí naplníme lilky, povrch posypeme strouhankou, poklademe hoblinkami másla a pečeme při 180°C asi 20 minut.
Recept je z kategorií: Teplé předkrmy
bílé pečivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Masíčkové lilky
841 příspěvků 25.1.09 03:43
paráda! jen si dovolím bezmasou variantu