Recept Masem chutnající nudle se zelím

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Masem chutnající nudle se zelím

Postup

Očištěné bílé hlávkové zelí nastrouháme na hrubším stru­hadle, osolíme a necháme 15 minut stát. Dáme do pekáče na rozpálený tuk a za stálého mí­chání počkáme na okamžik, kdy zelí zrůžoví. Pozor! - nepodlé­váme vodou, ani nepřikrýváme pokličkou, jen restujeme. Na zrůžovělé zelí přidáme na­drobno (i nahrubo) nasekanou cibuli, která v rozpáleném zelí dochází a hnědne rychleji než ono, proto dáváme pozor na při­pečení a stále mícháme. Celé toto vaření trvá 20-25 minut. Odstavíme, osolíme, opepříme (pepře dáme doporučené množství, jídlo nebud přepepřené, ale bude pěkně vonět). Než začneme restovat zelí dáme vařit 2 větší hrsti širších až širokých nudlí do slané vody - budou hotové téměř se zelím. Nudle zcedíme, rychle propláchneme studenou vodou (nebo dáme do vody, ve které je vaříme, 1 lžíci oleje) a vmícháme do připraveného zelí. Nudle se zelím jíme už bez dalších příloh, chutí nahradí maso.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 7065x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1/2 (asi 700 g) hlávky bílého zelí
  • 2-3 lžíce tuku (olej, sád­lo)
  • 1 cibule
  • sůl
  • 1/2-3/4 lžičky mletého pepře
  • 2 větší hrsti širších nudlí
  • osolená voda.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 01.07.16 19:08

Z vysockého špičatého zelí (trošku jsem váhala jestli ho nenechat na salát, je totiž výborné, sladké a křehké), přidala jsem větší špetku hrubě drceného čili, dva stroužky rozetřeného česneku a lžíci světlé pšeničné sójovky, pepřem jsem nešetřila.
A protože nejen masem živ je člověk, tak jsme si fakt pochutnali :-)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Masem chutnající nudle se zelím

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Masem chutnající nudle se zelím

Nebylo to nejhorší. Teď ale budu netrpělivě čekat na recept na „Maso chutnající nudlema a zelím“.

Eja
3855 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Masem chutnající nudle se zelím

Já něco podobného dělám trochu po čínsku - používám čínské vlasové nudle, zelí stejně, jen maličko sojovky a smíchat dohromady. Je to fakt mňamka.

Bunter
457 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Masem chutnající nudle se zelím

Výborný recept,děláme ho již léta ale z flíčků.Je to jedno z nejoblíbenějších jídel Vladimíra Dvořáka v knize Hádej kam půjdeme na večeři od Jiřiny Bohdalové,kde je o jídle zmínka.Přesný recept však Dvořák nemá,pamatuje si na tu pochoutku jak jí vařila jeho babička…

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Masem chutnající nudle se zelím

To tedy musím vyzkoušet abych uvěřila. Ale možné je všechno. Za mého mládí se lidé „opíjeli rohlíkem“. ;-)))))))

rastoba
492 příspěvků 25.01.09 03:43
Jó, to můžu

Tenhle recept je fakt bomba, kdo nevyzkouší, neuvěří!!!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Jahodový pohár

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz