Recept Masarykovo ořechové cukroví

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Masarykovo ořechové cukroví

Úvod

s dovolením jsem si půjčila recept z mimibazaru a byl bezkonkurenční. Pekla jsem dvě dávky a jsou snězené a to vánoce teprve klepou na dveře :-) Takže se o něj musím podělit. Ano příprava by se dala usnadnit rozsekáním oříšků na menší, ale tím se připravíte o ten požitek je pokousat a vychutnat, když je cukroví hotové. Pak by se to dalo zaměnit s čímkoliv jiným s oříšky. Plátky oříšků jsou to, co tenhle recept odlišuje. Zachovat postup se vyplatí :-)

Postup

Celé lískové oříšky opražíme na plechu při 210C asi 10 minut.
Poté promneme v utěrce a namočíme na 1/2 hodiny do HORKÉ vody. Nebojte se ani více tmavých oříšků.
Ostatní suroviny smícháme, oříšky lehce obalíme v hl. mouce a vmícháme do těsta. Já si nechávám oproti pův. receptiu trochu čistého těsta na obalení válečků, aby mi neodpadávaly při krájení oříšky, co vyšly na kraj.
Spojíme a vytvarujeme 4 válečky o průměru asi 3-4 cm.
Zabalíme do fólie a necháme ztuhnout v lednici (pomohla jsem si hodinou v mrazáku).
Poté válečky krájíme ostrým nožem na asi 0,5 cm tenké plátky,
pokládáme na pečící papír a pečeme na 180C asi 9-10 minut (dorůžova).
Teplé obalujeme v moučkovém cukru. (já použila hnědý cukr pomletý na moučku)
Je to obrovská lahoda a hlavně to zvládne opravdu každý.
Oříšky jsou zjemnělé a jdou krásně krájet, ovšem těsto musí být opravdu ztuhlé

Nahlásit recept

  • 19.12.15 vloženo
  • 1695x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2hod.

Ingredience

  • 170g lískových oříšků
  • 300g hl. mouky
  • 200g másla
  • 100g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • cukr na obalení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

blond_007 19.12.15 16:20

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Masarykovo ořechové cukroví

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
blond_007
27 příspěvků 19.12.15 17:01

To si právě nemyslím…já recepty prohlížím, než něco přidám…ty vlašáky píšou už na začátku rozkrojit a navíc je vůbec nepraží. Jen namáčejí a právě opražení tomu dodává tu správnou chuť. Osobně vnímám rozdíl chutí vlašáků a lískáčů. Je tu i další recept, ale je v něm kakao a ořechy mají být jen ve studené vodě, taky to není stejné.
Ale to už je na každém, jaký recept zkusí. Pokud to adminovi bude připadat shodné, určitě recept sám odebere :mavam:

 
Dadooa
268 příspěvků 19.12.15 16:41

http://www.labuznik.cz/…vy-sucharky/
a to stacilo zadat do vyhledavace „masaryk“ a napsat, ze to jde i z liskacu :roll:

Příspěvek upraven 19.12.15 v 16:42

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Cuketové placky Cuketové placky
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz