Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
izak (od kamárádky Dany) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Oloupané mandle + kandované ovoce nakrájíme a spolu s ostatními přísadami dáme do hrnce a ve vodní lázni vaříme za občasného promíchávání až do zhoustnutí. lžičkou dáváme na vymazaný, hrubou moukou vysypaný (nebo použít pečící papír) plech malé hrudky. Pečeme ve vyhřáté troubě (180 -200 st.). po upečení ještě horké sundáváme z plechu nožem (nebo špachtličkou). Vychladlé namáčíme jednou stranou v čokoládě - nemusí být.
Recept je z kategorií: Cukroví
-
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
9.12.20 17:15
Tak upečeno, jsou teda strašně křehoučké, z plechu hned po upečení jsem je sundat nemohla, roztrhala bych je. Nechala jsem zchladit a pak opatrně přenesla, a vychladlé teprve ukládala do krabice, stejně se trhaly. Jestli půjdou potřít čokoládou, to nevím, budou možná na kusy.
Líbí se mi5.1.14 09:09
Výborné.Salko jsem si zředila smetanou aby to nebylo tak sladké a lepší
marokánky jsem snad nejedla Děkuji za recept
14.12.13 20:49
Nejlepší marokánky co jsem kdy jedla a přitom strašně jednoduchý
recept. Děkuji
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Marokánky ze salka
121 příspěvků 9.12.20 15:58
Zkouším letos tyto marokánky ze Salka, rozředěné šlehačkou, aby to nebylo přespříliš sladké. Jsou zrovna v troubě, tak uvidím.
145 příspěvků 2.12.09 16:21
Vyzkoušeno, mandle a kandované ovoce nahrazeno arašídy a je to moc dobré. Akorát je třeba je péci jen tak do světle hněda.
3 příspěvky 25.1.09 03:43
před chvílí upečeno a zčásti už sežráno:-) trochu moc sladké, ale jinak výborný recept. Chválím!
580 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak nase indicka „Milk Maid“ od Nestle ma 400 gr. - to je jen rozdil o chloupek. Diky a hezky den i tobe )).
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
395 gr (Nestle), ale pokial ma pamat neklame u nas to iste…nech sa zdarne daria pripravy..;)) pekny den
580 příspěvků 25.1.09 03:43
Jak velke obsahove Salko je? Diky.
38 příspěvků 25.1.09 03:43
Děkuji za pochvalu
U nás se taky ztrácí a to jsme jen dva. Ze začátku jsem nevěřil, že to zhoustne, ale zhoustlo, možná až dost. Nic to ale nemění na tom, že jsou opravdu dobré.
38 příspěvků 25.1.09 03:43
Mám radost, že se povedly a chutnají (ikdyž se ztrácí
)
111 příspěvků 25.1.09 03:43
Pro Izak: díky za recept, jsou výborné! A záhadně se ztrácejí…:-))
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
děkuji za info… asi se do nich ještě pustím, tedy pokud to stihnu
Pa B.
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Takže upečeno, je to jednoduché na přípravu, dělala jsem " hromádky " kávovou lžičkou a šlo to dobře. Pečené byly za chvilku. Já neochutnala, jelikož Salko nejím, ale manžel pravil, že jsou výborné. On je schopen na posezení si otevřít plechovku se Salkem a jen tak sníst. Takže u něj byl úspěch. Tak ať se Ti podaří, papá
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Haní, dej vědět, jak to dopadlo, také se na ně chystám… Díky B.
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak Marokánky už jsou v troubě a mají u nás v rodině premiéru, tak jsem zvědavá, jak nám budou chutnat. Recept je velmi jednoduchý a to mám ráda.
Hezký večer, papa
38 příspěvků 25.1.09 03:43
To jsem ráda, že se povedly a chutnají
Chválu vyřídím kamarádce Daně, od které mám tento recept.
Taky přeji pěkný den - všem, izak.
16 příspěvků 25.1.09 03:43
Pro Izak:
marokánky upečené - skvělé, přeji krásný den !!! A díky Ahoj Helga
38 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak to jsem ráda, že se recept ujal -:)
Otázka skladování - jako každé jiné cukroví, v krabici v chladu.
Nikdy mi neztvrdly, byly pořád takové měkké.
Zdraví izak
61 příspěvků 25.1.09 03:43
Otázka pro IZAK,
marokánky jsem uložila na tajné chladné místo a jen se chci zeptat, zda v chladu do vánoc neztvrdnout - to by mi rodina neodpustila, když hned po upečení jsou vynikající.. nebo jim skladování v chladnu jenom prospěje?
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Dnes jsem si je vytiskla, ale bya jsem na vážkách, zda je péct. Diana mě přesvědčila.
61 příspěvků 25.1.09 03:43
Dnes upečené - jsou opravdu výborné a jednoduché na přípravu. Snad do vánoc v krabici vydrží
..... děkuji za recept.
38 příspěvků 25.1.09 03:43
Holka, instinkt nezklamal
, tak marokánkám zdar… Taky je budu tento
ztýden dělat, asi dvojtou dávku.
16 příspěvků 25.1.09 03:43
Izaku bojím se, že bude moc
marokánky miluju, určitě dám vědět jak to
dopadlo. Dělala jsem je vždy ze smetany, cukru atd… ze salka to bude
premiéra 
Myslím, že to první, ale nejsem si
úplně jistá
A ještě takový malý dotázek - Izak - holka nebo kluk?
38 příspěvků 25.1.09 03:43
Pro Helgu:
Tak hodně zdaru. A dej, prosím, vědět, jak chutnalo.
16 příspěvků 25.1.09 03:43
Izaku děkuji moc, tento týden je určitě zkusím
a to jsem si říkala, že to letos s tím
cukrovím opravdu nebudu přehánět. Měj se hezky Helga
38 příspěvků 25.1.09 03:43
Pro Helgu:
Opravdu tak málo. Hmota se musí míchat až do zhoustnutí. Je to dokonce tak husté, se dají -samozřejmě až po vychladnutí- dělat rukou kuličky, a ty pak pokládat na plech. (tím se docáhne stejná velikost marokánek, lépe než při kladení lžičkou).
Při pečení se samozřejmě rozplácnou na ten správný „marokánský“ tvar.
16 příspěvků 25.1.09 03:43
opravdu jen tak málo mouky? Není hmota moc tekutá?
38 příspěvků 25.1.09 03:43
A to je dobrý nápad! Díky, wydro. .-)
vynikající, znám ten recept, já ty mandle do nich ale dávám pražené, je to ještě lepší!