Recept Marokánky 2

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Marokánky 2

Postup

Našleháme tuhý sníh z bílků. Cukr a žloutky umícháme, přidáme ostatní ingredience až na strouhanku a dobře promícháme. Nakonec lehce vložíme sníh z bílků a strouhanku. Pomocí 2 lžic klademe na máslem vytřený a moukou vysypaný plech malé placičky a pečeme je ve středně vyhřáté troubě. Hotové a vychladlé Marokánky poléváme čokoládovou polevou na té straně co ležela na plechu. Do tuhnoucí polevy můžeme pomocí vidličky udělat vlnky. Polevu necháme dobře zaschnout.

Recept je z kategorií: Cukroví

Nahlásit recept

  • 03.11.03 vloženo
  • 17903x zobrazeno

Ingredience

  • 70 g práškového cukru
  • 70 g strouhaných loupaných mandlí
  • 20 g krájeného citronátu
  • 20 g jemné strouhanky
  • 35 g sekaných fíků, nebo jiného kandovaného ovoce
  • 50 g hrubě sekané čokolády
  • kůra i šťáva z 1 citronu
  • 4 vejce
  • čokoládová poleva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

katkakluckova 16.12.10 20:25

Úžasný!;-) Upekla jsem je minulou sobotu, jakože na vánoce a dneska je peču podruhý, protože jsem je všechny sežrala!;D Přidala jsem tam jen víc kandovanýho ovoce, než uvádíte, také pekanové ořechy.. a peču na pečícím papíru.. děkuji za výborný recept;-)

Diskuse k receptu Marokánky 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Alis
2617 příspěvků 31.12.10 08:46

Jsem z vás dvou a z obrázků a komentářů jelen… U nás se rozlišovaly florentýnky a marokánky, každé chutnaly úplně jinak a měly jiný tvar. Podle babi jsou světoznámé florentýnky marokánky, marokánky na obrázku nejsou podle casina marokánky… Casino tvrdí, že Florentýnky jsou marokánky… Marokánky znám jenom z dětství z cukráren, vzdáleně je obrázek připomíná, florentýnky byly u nás něco jako to, co dnes amíci nazývají cookies ( http://www.labuznik.com/recipe.php?… )… jenže já až do dnešního dne netušila, že florentýnky jsou „světoznámé“, myslela jsem, že se jedná o českou klasiku. To jsou věci… Jak já teď budu těm svým bábovičkám říkat, abych je neurazila??? :lol:

casino
4488 příspěvků 31.12.10 01:01

No, na Silvestra si dovolím špumprnágle a trošku nadsázky… :-) :-D :lol:

babi, ten odkaz tu sedí jako p…oklice na hrnci :-) , protože Florentinky to jsou opravdu M A R O K Á N K Y par excellence :palec: Dokonce si myslím, že tou fotečkou tady matete a oblbujete lidi, a že je to obrázek zdařilých florentinek :lol:

Víte jaký je rozdíl mezi těstem na tyto „marokánky“ a fáší na masové karbanátky? Ž Á D N Ý :mrgreen: Obojí jde udělat jako placky, obojí jde upéci ve formě :mrgreen:
Zde lze na druhý pohled vidět, že ingredience na „marokánky“ jsou (skoro) stejné jako na ovocný chlebíček…
Nakonec jsem podlehl badatelské zvědavosti a těsto s největším sebezapřením jsem v čase povánočním zadělal (akorát jsem místo strouhanky použil piškotové drobečky).
Na plech jsem nasázel 8 placek, které se podle očekávání na rozdíl od SKUTEČNÝCH marokánek neroztekly.
Zbytek těsta jsem upekl v srnčím hřbetu… Pokud by bylo nějaké „příště“, tak bych ubral polovinu citronové šťávy…, ale jinak to bylo jako chlebíček, ba dokonce vláčnější. Řeším dilema, jak ohodnotit recept :?: Ty „marokánky“ stojí za nic, „chlebíček“ je dobrý :lol: Vzhledem k tomu, že jde o recept na Marokánky a nelze hodnotit na stupnici pod mínusem, dávám jednu hvězdu, tedy NEPOUŽITELNÝ RECEPT. To je můj názor, ale kdo rád piškotové placky tak si možná pošmákne :-P Možná by „to“ šlo i smažit v lívanečníku, protože lívancům se „to“ podobá ze všeho nejvíc :mrgreen:

babi
6360 příspěvků 18.12.10 01:09

casino, uz aby jste se zacal omlouvat, hlavne za tu ‚pitomost‘ o takovou formu nazoru nestojim! Ony jsou totiz take jine recepty nez ze Sandtnerky http://www.labuznik.com/…t/svetozname-¨florentines¨-florentynky-marokanky-pra/

casino
4488 příspěvků 17.12.10 19:50

Původně jsem chtěl recept vyzkoušet… Nakonec si říkám, že by to byla ztráta prostředků hmotných, ale především nehmotných, neboť „čas jsou peníze“ a teď před Vánoci dvojnásob :-)

Myslím, že ta fotka je omyl protože není podle tohoto receptu…
Myslím, že ten název je omyl protože čokoláda do těsta na marokánky je pitomost
Myslím, že sníh do marokánek je omyl
Myslím, že jsou to sice „placičky“, určitě výborné a jedlé, ale ne marokanské… :twisted:
Pokud se v některém bodě pletu, rád se omluvím :-)

Příspěvek upraven 17.12.10 v 21:52

katkakluckova
4 příspěvky 16.12.10 20:25

Úžasný!;-) Upekla jsem je minulou sobotu, jakože na vánoce a dneska je peču podruhý, protože jsem je všechny sežrala!;D Přidala jsem tam jen víc kandovanýho ovoce, než uvádíte, také pekanové ořechy.. a peču na pečícím papíru.. děkuji za výborný recept;-)

pepicek
1309 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Marokánky - přidán obrázek

díky Babi :)

evajda
44 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Marokánky.

Výborné, doporučuji!! Jen jsem tam ještě přidala par sušených meruněk ;).

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Chléb s celerem

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz