Recept Marocká harira

karaim Marocká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Cizrnu namočit přes noc do studené vody. Rajčata naříznout, ponořit do vroudí vody, ochladíme, oloupeme a nasekáme na drobno. Čočku propláchnout a nechat okapat. Cibuli oloupat a nkrát na kostičky. Jehněčí maso očistíme a nakrajeme na kostičky cca 1 cm. V hluboké pánvi rozpálíme olej a maso opečeme asi 2 min., přidáme cibuli a opékáme další 2 min. Přidáme nasekané rajčata, cizrnu a čočku. Ochutíme kurkumou, skořicí, solí a pepřem. Přilijeme 1 l vody, přiklopíme pokličkou a za občasného míchaní vaříme asi 40 min. Přidáme šalotky a povaříme ještě 10 min. Nakonec vložíme nudle a za občasného promíchání je uvaříme doměkka. Tuto hustou polévku podáváme ozdobenou plátky citronu.

Recept je z kategorií: Masové polévky

Nahlásit recept

  • 26.12.09 vloženo
  • 7386x zobrazeno

Čas přípravy

  • 120 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300 g rajčat
  • 200 g cizrny
  • 200 g červené čočky
  • 1 cibule
  • 3 šalotky
  • 300 g jehněčího masa
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 KL kurkumy
  • 1 KL mleté skořice
  • sůl,mletý pepř
  • 1 citron
  • 100 g polevkových nudlí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Marocká harira

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz