Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
karaim Marocká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Cizrnu namočit přes noc do studené vody. Rajčata naříznout, ponořit do vroudí vody, ochladíme, oloupeme a nasekáme na drobno. Čočku propláchnout a nechat okapat. Cibuli oloupat a nkrát na kostičky. Jehněčí maso očistíme a nakrajeme na kostičky cca 1 cm. V hluboké pánvi rozpálíme olej a maso opečeme asi 2 min., přidáme cibuli a opékáme další 2 min. Přidáme nasekané rajčata, cizrnu a čočku. Ochutíme kurkumou, skořicí, solí a pepřem. Přilijeme 1 l vody, přiklopíme pokličkou a za občasného míchaní vaříme asi 40 min. Přidáme šalotky a povaříme ještě 10 min. Nakonec vložíme nudle a za občasného promíchání je uvaříme doměkka. Tuto hustou polévku podáváme ozdobenou plátky citronu.
Recept je z kategorií: Masové polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Marocká harira