Recept Marocká harira

Marocká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Cizrnu namočit přes noc do studené vody. Rajčata naříznout, ponořit do vroudí vody, ochladíme, oloupeme a nasekáme na drobno. Čočku propláchnout a nechat okapat.
Cibuli oloupat a nkrát na kostičky. Jehněčí maso očistíme a nakrajeme na kostičky cca 1 cm. V hluboké pánvi rozpálíme olej a maso opečeme asi 2 min., přidáme cibuli a opékáme další 2 min.
Přidáme nasekané rajčata, cizrnu a čočku. Ochutíme kurkumou, skořicí, solí a pepřem. Přilijeme 1 l vody, přiklopíme pokličkou a za občasného míchaní vaříme asi 40 min.
Přidáme šalotky a povaříme ještě 10 min. Nakonec vložíme nudle a za občasného promíchání je uvaříme doměkka. Tuto hustou polévku podáváme ozdobenou plátky citronu.

Recept je z kategorií: Masové polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.12.09 vloženo
  • 6008x zobrazeno

Čas přípravy

  • 120 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300 g rajčat
  • 200 g cizrny
  • 200 g červené čočky
  • 1 cibule
  • 3 šalotky
  • 300 g jehněčího masa
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 KL kurkumy
  • 1 KL mleté skořice
  • sůl,mletý pepř
  • 1 citron
  • 100 g polevkových nudlí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Marocká harira

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz