Recept Marocká harira

Marocká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Cizrnu namočit přes noc do studené vody. Rajčata naříznout, ponořit do vroudí vody, ochladíme, oloupeme a nasekáme na drobno. Čočku propláchnout a nechat okapat. Cibuli oloupat a nkrát na kostičky. Jehněčí maso očistíme a nakrajeme na kostičky cca 1 cm. V hluboké pánvi rozpálíme olej a maso opečeme asi 2 min., přidáme cibuli a opékáme další 2 min. Přidáme nasekané rajčata, cizrnu a čočku. Ochutíme kurkumou, skořicí, solí a pepřem. Přilijeme 1 l vody, přiklopíme pokličkou a za občasného míchaní vaříme asi 40 min. Přidáme šalotky a povaříme ještě 10 min. Nakonec vložíme nudle a za občasného promíchání je uvaříme doměkka. Tuto hustou polévku podáváme ozdobenou plátky citronu.

Recept je z kategorií: Masové polévky

Nahlásit recept

  • 26.12.09 vloženo
  • 6449x zobrazeno

Čas přípravy

  • 120 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300 g rajčat
  • 200 g cizrny
  • 200 g červené čočky
  • 1 cibule
  • 3 šalotky
  • 300 g jehněčího masa
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 KL kurkumy
  • 1 KL mleté skořice
  • sůl,mletý pepř
  • 1 citron
  • 100 g polevkových nudlí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Marocká harira

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz