Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Andik Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Tento recept ocení především ti, kteří jsou příznivci
nízkosacharidového stravování, žádné zbytečné cukry navíc, žádné
konzervanty, naopak dostaneme do těla trochu bílkovin díky chia
semínkům.
Marmeláda je určena k rychlé spotřebě, vydrží v ledničce pár dní,
hodí se tedy na rychlé zpracování sezónního ovoce. Vařit se ale dá
i v zimě snad z jakéhokoli ovoce, které se používá na běžné
zavařeniny.
Ovoce očistíme či vypeckujeme podle potřeby a rozvaříme v hrnci do měkka, stačí několik minut. Pro jemnější konzistenci můžeme hmotu rozmixovat ponorným mixérem. Po dovaření nasypeme chia semínka, skořici a pečlivě rozmícháme. Horké dáme do skleničky, po vychladnutí skladujeme v ledničce.
Recept je z kategorií: Zdravotní diety
k nízkosacharidovým dezertům
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
11.8.14 19:56
Cuketové lívance se zakysanou smetanou skvěle doplnila meruňková marmeláda s chia semínky.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Marmeláda z chia semínek
268 příspěvků 13.8.14 11:36
@daduuja Diky, hezky to fakt je!
1146 příspěvků 13.8.14 11:34
@Dadooa semínka podle mne žádnou chuť nemají, vypadají v marmeládě zajímavě, pokud bys nevěděla, že tam jsou, je to normální marmeláda, snad trochu řidší, ale to není na závadu.
268 příspěvků 12.8.14 22:37
@daduuja Jak to s temi seminky chutna? Projevuji se nejak chutove?
1146 příspěvků 11.8.14 09:07
@Andik neresim, pouze obcas v zachvatu zdrave stravy
Mam dve 230ml sklenicky, takze neresim ani datum spotreby, dnes budou livance a marmelada by byla moc dobra i na slane vdolky, v bilem jogurtu…
@Andik @daduuja… omlouvám se!

16 příspěvků 11.8.14 08:01
@casino Skrobem? Tak to opravdu ne, skrob nepouzivam do niceho, co jim. V receptu je uvedeno, ze marmelada je urcena k rychle spotrebe, takze to skutecne neni klasicka zavarenina.
@daduuja @Andik…tak pokud běžně zahušťujete „marmeládu“ škrobem, tak by to mohlo fungovat i zde. Tedy to zahuštění zcela určitě ano. Ale jak dlouho by to vydrželo bez úhony v komoře či v lednici si netroufám odhadnout
16 příspěvků 10.8.14 17:08
@daduuja Ono by to urcite slo, dela se treba tapiokovy pudinky, takze ta rosolovita hmota se utvori take. Jen to ztraci ten puvodni smysl, tedy snizit sacharidy na minimum. Ale jestli sacharidy neresis, tak smele do toho
urcite se to povede!
1146 příspěvků 10.8.14 14:37
@Andik napadlo mne, jestli místo semínek by nešlo použít tapioku jako zahušťovadlo?
těším se, až se vychladí.
Jol, co ty na to?
Teď jsem uvařila dva litry broskvového čaje, přidala citron a dvě lžíce chia a mátu. Semínka chia v něm vypadají moc hezky
16 příspěvků 9.8.14 19:51
@daduuja
moc me to tesi
1146 příspěvků 9.8.14 18:46
Moc dobrá marmeláda.
Měla jsem hodně zralé meruňky, malinko jsem je podlila bílým vínem a vodou, přidala chia semínka, levanduli a špetku skořice. O zahuštění se postarala chia semínka.
Andik, dík za recept
16 příspěvků 28.7.14 15:26
Jsem rada, ze Te recept zaujal
snad bude chutnat
1146 příspěvků 18.7.14 15:14
Tak jsem se konečně dokopala a objednala semínka, díky této marmeládě. Zkusím meruňkovou s levandulí a hruškovo-zázvorovou.
Hledala jsem i informace a našla
http://www.celostnimedicina.cz/…-seminka.htm, recept na sušenky se mi taky líbí