Recept Marinovany zampionovy salat se sluncem susenymi rajcaty
ChefBronia Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Zampiony ocistime a uvarime v nalevu (cca 10 minut). Scedime a zachovame tekutinu, kterou vratime do hrnku a odparujeme az na cca 1 dl zredukovaneho nalevu. Zampiony smichame s ostatnimi surovinami. Zredukovany nalev zaslehame s olejem a citronovou stavou, pripadne dochutime. Zalivka by mela mit silnou chut, zampiony nasaknou. Salat smichame se zalivkou a nechame odpocinout
Recept je z kategorií: Studená kuchyně
- 27.01.09 vloženo
- 2407x zobrazeno
Čas přípravy
- 15+20
Ingredience
- Male hnede zampiony nebo bile (cca 300 g)
- Sluncem susene rajcata v oleji, na drobno nakrajene
- Cervena nalozena kapie cca 3 lusky, na prouzky pokrajena
- Cervena cibule na velice tenke nudlicky (cca 1/2 velke cibule)
- Svazek cerstve petrzelky, posekany
- nalev na vareni zampionu
- 1/2 l vody, 1/2 lzicky cayen pepre, 1/2 lzicky mlety pepr, ocet (asi 1 dl) , olej (1/2 dl), 1 lzicka cukru, 1/2 lzicky soli
- Zalivka: odparena tekutina z uvarenych zampionu, olej, citronova stava, sul, pepr dle chuti
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Marinovany zampionovy salat se sluncem susenymi rajcaty
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Marinovany zampionovy salat se sluncem susenymi rajcaty
57 příspěvků 29.1.09 12:39
vidis, to marinovani jsem jeste nezkusila. ty zampasy uz byly povadla, tak jsem je radeji uvarila:-). jinak - co dum dal
Tohle je moc dobrý salát. Žampiony není ani potřeba v nálevu vařit, stačí nechat je dvě hodiny syrové marinovat, ať už v nálevu nebo jen v balsamico octě.