Recept Marinovaný zajíček po pytlácku

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Marinovaný zajíček po pytlácku

Postup

Očistit zajíce a naporcovat ho. Uschovat vnitřnosti (srdce, játra, žaludek, srdíčko) přikryté v misce v chladničce. Vložit maso do mísy. Oloupat a nakrájet cibuli, mrkev a celer a přidat k masu. Přidat bylinky a koření a zalít vše vínem. Nechat na chladném místě marinovat po 2 dny. Vyjmout a osušit maso. Lehce ochutit solí a pepřem a obalit v mouce. Přecedit marinádu. Rozehřát olej a máslo na těžké pánvi a osmažit porce zajíce po všech stranách. Vnitřnosti na jemno posekat a přidat je na pánev. Chvíli je také osmažit a potom je zalít marinádou s přidanou pastou. Pomalinku vše přikryté dusit asi 2 1/2-3hodiny. Vyjmout maso a uschovat ho v teple. Přepasírovat omáčku a je-li nutné tak ji zredukovat. Vrátit maso do omáčky a vše dobře prohřát. Podávat horké s "Polentou":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=7449 , nebo širokými nudlemi. Bude zde obrázek....................

Recept je z kategorií: Zajíc a divoký králík

Nahlásit recept

  • 04.02.05 vloženo
  • 9374x zobrazeno

Ingredience

  • 1 zajíc asi 1.5kg
  • sůl a pepř
  • mouka
  • 50g másla
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce rajské pasty
  • Marináda:
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 řapík celeru, nebo kousek kořenového
  • 2 velké stroužky česneku
  • 1 bobkový list
  • 10 celých pepřů
  • 6 jalovčinek
  • 1 snítka tymiánu, nebo sušený
  • 1 snítka rozmarýnu, nebo sušený
  • 6 lístků šalvěje, nebo sušený
  • 1 lahev vína Chianti, nebo jiného červeného

Doporučená příloha

  • Chianti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Marinovaný zajíček po pytlácku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Marinovaný zajíček po pytlácku

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Marinovaný zajíček po pytlácku - nový obrázek...děkuji ;o)
Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz