Recept Marinovaný zajíček po pytlácku

babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Marinovaný zajíček po pytlácku

Postup

Očistit zajíce a naporcovat ho. Uschovat vnitřnosti (srdce, játra, žaludek, srdíčko) přikryté v misce v chladničce. Vložit maso do mísy. Oloupat a nakrájet cibuli, mrkev a celer a přidat k masu. Přidat bylinky a koření a zalít vše vínem. Nechat na chladném místě marinovat po 2 dny. Vyjmout a osušit maso. Lehce ochutit solí a pepřem a obalit v mouce. Přecedit marinádu. Rozehřát olej a máslo na těžké pánvi a osmažit porce zajíce po všech stranách. Vnitřnosti na jemno posekat a přidat je na pánev. Chvíli je také osmažit a potom je zalít marinádou s přidanou pastou. Pomalinku vše přikryté dusit asi 2 1/2-3hodiny. Vyjmout maso a uschovat ho v teple. Přepasírovat omáčku a je-li nutné tak ji zredukovat. Vrátit maso do omáčky a vše dobře prohřát. Podávat horké s "Polentou":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=7449 , nebo širokými nudlemi. Bude zde obrázek....................

Recept je z kategorií: Zajíc a divoký králík

Nahlásit recept

  • 04.02.05 vloženo
  • 9629x zobrazeno

Ingredience

  • 1 zajíc asi 1.5kg
  • sůl a pepř
  • mouka
  • 50g másla
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce rajské pasty
  • Marináda:
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 řapík celeru, nebo kousek kořenového
  • 2 velké stroužky česneku
  • 1 bobkový list
  • 10 celých pepřů
  • 6 jalovčinek
  • 1 snítka tymiánu, nebo sušený
  • 1 snítka rozmarýnu, nebo sušený
  • 6 lístků šalvěje, nebo sušený
  • 1 lahev vína Chianti, nebo jiného červeného

Doporučená příloha

  • Chianti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Marinovaný zajíček po pytlácku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Marinovaný zajíček po pytlácku

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Marinovaný zajíček po pytlácku - nový obrázek...děkuji ;o)
Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz