Recept Marinovaný zajíček po pytlácku
babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Očistit zajíce a naporcovat ho. Uschovat vnitřnosti (srdce, játra, žaludek, srdíčko) přikryté v misce v chladničce. Vložit maso do mísy. Oloupat a nakrájet cibuli, mrkev a celer a přidat k masu. Přidat bylinky a koření a zalít vše vínem. Nechat na chladném místě marinovat po 2 dny. Vyjmout a osušit maso. Lehce ochutit solí a pepřem a obalit v mouce. Přecedit marinádu. Rozehřát olej a máslo na těžké pánvi a osmažit porce zajíce po všech stranách. Vnitřnosti na jemno posekat a přidat je na pánev. Chvíli je také osmažit a potom je zalít marinádou s přidanou pastou. Pomalinku vše přikryté dusit asi 2 1/2-3hodiny. Vyjmout maso a uschovat ho v teple. Přepasírovat omáčku a je-li nutné tak ji zredukovat. Vrátit maso do omáčky a vše dobře prohřát. Podávat horké s "Polentou":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=7449 , nebo širokými nudlemi. Bude zde obrázek....................
Recept je z kategorií: Zajíc a divoký králík
- 04.02.05 vloženo
- 10398x zobrazeno
Ingredience
- 1 zajíc asi 1.5kg
- sůl a pepř
- mouka
- 50g másla
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce rajské pasty
- Marináda:
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 řapík celeru, nebo kousek kořenového
- 2 velké stroužky česneku
- 1 bobkový list
- 10 celých pepřů
- 6 jalovčinek
- 1 snítka tymiánu, nebo sušený
- 1 snítka rozmarýnu, nebo sušený
- 6 lístků šalvěje, nebo sušený
- 1 lahev vína Chianti, nebo jiného červeného
Doporučená příloha
Chianti
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Marinovaný zajíček po pytlácku
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Marinovaný zajíček po pytlácku