Recept Marinovaný tuňák

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Marinovaný tuňák

Postup

1. Tuňáka omyjeme a osušíme. Citronovou štávu smí­cháme se solí, pepřem a 4 lžícemi oleje. Bobkové listy příčně přepůlíme. Tuňáka s bobkovými listy a mariná­dou vložíme do velkého mikrotenového sáčku, uzavře­me a přes noc necháme v chladničce rozležet. 2. Dvě lžíce oleje a másla rozehřejeme v pánvi. Tuňáka vyjmeme z marinády, odstraníme bobkové listy a maso osušíme. Na pánvi je opékáme asi 4 min. Podle chuti osolíme, opepříme a položíme na předehřátou mísu. 3. Marinádu scedíme, přidáme do výpečku, rozmíchá­me a nalijeme na tuňáka. Ozdobíme listy vavřínu a díl­ky citronu.

Recept je z kategorií: Rybí saláty

Nahlásit recept

  • 17.09.03 vloženo
  • 15543x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 650 kcal, 40 g bílkovin, 50 g tuků, 6 g sacharidů
  • 4 plátky tuňáka (asi po 200 g)
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • sůl
  • pepř
  • 6 lžic olivového oleje
  • 10 bobkových listů
  • 2 lžíce másla
  • listy čerstvého vavřínu a dílky citronu na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Marinovaný tuňák

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz