Recept Marinovaný losos v sezamu

Labužník Ilis02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Řezy lososa zbavíme kůže, osolíme, opepříme, zlehka obalíme v mouce. Poté namočíme do rozmíchaného bílku a obalíme v sezamu. Takto porce zlehka opečeme na oleji. Poté jednotlivé porce naskládáme do skleněné nádoby. Do výpeku vložíme na tenké proužky nakrájenou cibuli a zlehka zasmahneme. Přidáme bobkový list, citrónovou šťávu a několik kapek vody. Tuto směs vlijeme na porce lososa. Nádobu přikryjeme potr.fólií a v chladu necháme 1-2 dny marinovat. Před podáváním ozdobíme, hlávkovým salátem, řezy papriky, výsečí citrónu a petrželkou.

Recept je z kategorií: Mořské

Nahlásit recept

  • 28.03.09 vloženo
  • 3749x zobrazeno

Ingredience

  • 4 řezy čerstvého lososa á 80 g
  • 1 vaječný bílek
  • 1 větší cibule
  • 4 PL olivového oleje
  • 5 PL sezamového semínka
  • sůl , bílý pepř , citrónová šťáva
  • bobkový list
  • hladká mouka
  • Na ozdobu :
  • hlávkový salát , petrželka , citrón
  • červená paprika

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Marinovaný losos v sezamu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Staročeské kotlety

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz