Recept Marinovaný losos 3

(Hodnoceno 1x) Drobek Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Zbavte lososa všech kostí a kůstek, rozkrojte na 2 kusy. Položte do skleněné nádobky kůží dolů, na to nasypte směs všeho sypkého, položte druhý kus, kůží nahoru. Zakryjte plastickou smršťovací folií, potom ještě alobalem. Vše zatěžkejte cihlou a dejte na 48 – 72 hodin do chladna. Každých 24 hodin otočte ryby a polévejte šťávou kterou pustí. Před podáváním seškrábněte bylinkovou směs, krájejte na tenounké plátky a neukousejte si prsty, je to totiž lahoda.

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 21.10.01 vloženo
  • 24114x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 dny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 625 dkg (1,25 lb) lososa, i s kůží
  • 20 g (0,5 cup)nasekaného kopru
  • 20 g (0,5 cup) nasekané pažitky
  • 2 lžíce hrubě mleté soli
  • 1,5 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžičky mletého pepře

Doporučená příloha

  • Veka, baketka, bílé pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Boreafilm 31.8.11 14:42

Dle původního receptu z jižní poloviny Švédska patří na lososa pro marinování ještě křen a strouhaná červená řepa a dva (dle množství) panáky akvavitu- švédského šnapsu, stačí naše kmínka nebo anýzovka. Po nakrájení lososa na tenké plátky barvivo z červené řepy dělá na oranžovém pozadí lososa fantastické barevné vzorce.

Diskuse k receptu Marinovaný losos 3

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Marinovaný losos 3

Boreafilm
2 příspěvky 31.8.11 14:42

Dle původního receptu z jižní poloviny Švédska patří na lososa pro marinování ještě křen a strouhaná červená řepa a dva (dle množství) panáky akvavitu- švédského šnapsu, stačí naše kmínka nebo anýzovka. Po nakrájení lososa na tenké plátky barvivo z červené řepy dělá na oranžovém pozadí lososa fantastické barevné vzorce.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Marinovaný losos

Losos se neupravuje tepelně, ale naložením dostane úplně jinou vynikající chuť. Chceš-li, podívej se na recept z Labužníka s názvem Gravlax¨, což je autentický švédský recept (recept nemá co dělat s USA, pochází z Norska, nebo ze Švédska). Když jednou Gravlax ochutnáš, nebude to naposledy, to Ti mohu zaručit, taková to je mňamka :o)))

tlama mama
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Marinovaný losos

to se ten losos tepelně neupravuje? děkuji za radu.

Jitka02
19 příspěvků 25.1.09 03:43
Mily pane...

Tento recept pochazi z Norska!!! Jmenuje se ‚Gravet Laks‘ coz v USA tomu rikate ‚Gravlaks‘. Serviruje se s horcicnou omackou ( 3 rozslehane zloutky, 1 lzice oleje, 1 lzice cukru, 1/2 lzice octa, 2 lzicky bileho pepre, 2 lzicky soli, 1 lzice hortice, 2 lzice jemne posekaneho kopru - vse smicht dohromady ). Bily pepr se pouziva take v receptu lososa. Recept je to vyborny.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz