Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Drobek Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Zbavte lososa všech kostí a kůstek, rozkrojte na 2 kusy. Položte do skleněné nádobky kůží dolů, na to nasypte směs všeho sypkého, položte druhý kus, kůží nahoru. Zakryjte plastickou smršťovací folií, potom ještě alobalem. Vše zatěžkejte cihlou a dejte na 48 – 72 hodin do chladna. Každých 24 hodin otočte ryby a polévejte šťávou kterou pustí. Před podáváním seškrábněte bylinkovou směs, krájejte na tenounké plátky a neukousejte si prsty, je to totiž lahoda.
Recept je z kategorií: Speciality
Veka, baketka, bílé pečivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
31.8.11 14:42
Dle původního receptu z jižní poloviny Švédska patří na lososa pro marinování ještě křen a strouhaná červená řepa a dva (dle množství) panáky akvavitu- švédského šnapsu, stačí naše kmínka nebo anýzovka. Po nakrájení lososa na tenké plátky barvivo z červené řepy dělá na oranžovém pozadí lososa fantastické barevné vzorce.
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Marinovaný losos 3
Dle původního receptu z jižní poloviny Švédska patří na lososa pro marinování ještě křen a strouhaná červená řepa a dva (dle množství) panáky akvavitu- švédského šnapsu, stačí naše kmínka nebo anýzovka. Po nakrájení lososa na tenké plátky barvivo z červené řepy dělá na oranžovém pozadí lososa fantastické barevné vzorce.
Losos se neupravuje tepelně, ale naložením dostane úplně jinou vynikající chuť. Chceš-li, podívej se na recept z Labužníka s názvem Gravlax¨, což je autentický švédský recept (recept nemá co dělat s USA, pochází z Norska, nebo ze Švédska). Když jednou Gravlax ochutnáš, nebude to naposledy, to Ti mohu zaručit, taková to je mňamka
)))
1 příspěvek 25.1.09 03:43
to se ten losos tepelně neupravuje? děkuji za radu.
19 příspěvků 25.1.09 03:43
Tento recept pochazi z Norska!!! Jmenuje se ‚Gravet Laks‘ coz v USA tomu rikate ‚Gravlaks‘. Serviruje se s horcicnou omackou ( 3 rozslehane zloutky, 1 lzice oleje, 1 lzice cukru, 1/2 lzice octa, 2 lzicky bileho pepre, 2 lzicky soli, 1 lzice hortice, 2 lzice jemne posekaneho kopru - vse smicht dohromady ). Bily pepr se pouziva take v receptu lososa. Recept je to vyborny.