Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
gegina Norská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Filetu z lososa rozpůlíme napříč, kůži necháme. Obě poloviny obalíme v připravené směsi a půlky složíme masem k sobě, kůží ven. Vložíme do mikrotenového sáčku a uložíme do chladničky na 36 hodin. V polovině doby filety otočíme kůží k sobě. Potom rybu vyjmeme, očistíme a krájíme na tenké plátky. Použijeme např. na chlebíčky, k zeleninovým salátům apod. Zdroj: kamarád žijící v Norsku
Recept je z kategorií: Ryby
dobré víno
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Marinovaný losos 2
590 příspěvků 25.1.09 03:43
pokud se týká mne, tak marinovaný losos který u nás naprosto zvítězil je " Gravlax od Babi":http://www.labuznik.com/recipe.php?…
Drobek má pravdu - kvalitní alkohol přidaný do marinády dělá neuvěřitelné divy ;o)
A když se do té marinády přidá ještě štamprlička koňaku, i zarytí ateisté pochopí čemu Bible říká Božská mana.
358 příspěvků 25.1.09 03:43
to by mně nenapadlo! Akorát, že to budu muset udělat do něčeho většího. Na led si kupuju spec. sáčky. A jako jednohubky bych to nestihla ani ochutnat
Ivo, kdyby Ti ještě malý kousek lososa zbyl, tak ho uvař doměkka. Z želatiny a šťávy z mandarinkového kompotu si připrav aspik, ochuť limetkovou šťávou, solí a bílým pepřem, jen velmi decentně. Do tvořítek na led či jiných malých formiček dej trochu aspiku, nech ztuhnout, pak kousíček kompotované mandarinky a kousíček dokonale oloupané limetky, zase kapku aspiku, kousek lososa a maličko husté kysané smetany okořeněné jemně solí a koprem. Dolej aspik a nech ztuhnout. V kterékoli fázi lze ještě proložit troškou pažitky nebo petrželky pro barvu. Vyklepni a máš velmi delikátní aspikové jednohubky. Fotku dávám do deníčku. Volně převzato z Apetitu myslím prosincového.
…sakra, Ty mi ale děláš chutě.....chystám se na tu Tvoji „Norskou směs“, že bych udělal rovnou rybí hody?
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Lososa taky ráda.
Obzvláště uuzeného. Toho můžu jíst po kilech.
Tvůj recept bych mohla vyzkoušet.
166 příspěvků 25.1.09 03:43
No tohle vypada vic nez vyborne, jen skoda, ze jsme zrovna dnes vecer snedli takovy krasny kus lososiho masicka - jako steak. Tak priste.