Recept Marinovaný losos 2

Norská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Filetu z lososa rozpůlíme napříč, kůži necháme. Obě poloviny obalíme v připravené směsi a půlky složíme masem k sobě, kůží ven. Vložíme do mikrotenového sáčku a uložíme do chladničky na 36 hodin. V polovině doby filety otočíme kůží k sobě. Potom rybu vyjmeme, očistíme a krájíme na tenké plátky. Použijeme např. na chlebíčky, k zeleninovým salátům apod. Zdroj: kamarád žijící v Norsku

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 05.02.07 vloženo
  • 8223x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 dne

Ingredience

  • filet z lososa
  • 4 lžíce soli
  • 4 lžíce cukru
  • různé koření dle chuti (pepřové, bylinkové, atd.)
  • kopr (nejlépe čerstvý, může být i nakládaný - dobře okapaný)
  • mikrotenový sáček
  • Cukr a sůl vystačí na zhruba 1kg lososa.

Doporučená příloha

  • dobré víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Marinovaný losos 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Marinovaný losos 2

ajta
590 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Marinovaný losos

pokud se týká mne, tak marinovaný losos který u nás naprosto zvítězil je " Gravlax od Babi":http://www.labuznik.com/recipe.php?…
Drobek má pravdu - kvalitní alkohol přidaný do marinády dělá neuvěřitelné divy ;o)

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Marinovaný losos

A když se do té marinády přidá ještě štamprlička koňaku, i zarytí ateisté pochopí čemu Bible říká Božská mana.

gegina
358 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Marinovaný losos...teda Ejo!

to by mně nenapadlo! Akorát, že to budu muset udělat do něčeho většího. Na led si kupuju spec. sáčky. A jako jednohubky bych to nestihla ani ochutnat :-)

Eja
3862 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Marinovaný losos

Ivo, kdyby Ti ještě malý kousek lososa zbyl, tak ho uvař doměkka. Z želatiny a šťávy z mandarinkového kompotu si připrav aspik, ochuť limetkovou šťávou, solí a bílým pepřem, jen velmi decentně. Do tvořítek na led či jiných malých formiček dej trochu aspiku, nech ztuhnout, pak kousíček kompotované mandarinky a kousíček dokonale oloupané limetky, zase kapku aspiku, kousek lososa a maličko husté kysané smetany okořeněné jemně solí a koprem. Dolej aspik a nech ztuhnout. V kterékoli fázi lze ještě proložit troškou pažitky nebo petrželky pro barvu. Vyklepni a máš velmi delikátní aspikové jednohubky. Fotku dávám do deníčku. Volně převzato z Apetitu myslím prosincového.

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Marinovaný losos - Geginko...

…sakra, Ty mi ale děláš chutě.....chystám se na tu Tvoji „Norskou směs“, že bych udělal rovnou rybí hody?

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Marinovaný losos

Lososa taky ráda.
Obzvláště uuzeného. Toho můžu jíst po kilech.
Tvůj recept bych mohla vyzkoušet.

srimpik
166 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Marinovaný losos

No tohle vypada vic nez vyborne, jen skoda, ze jsme zrovna dnes vecer snedli takovy krasny kus lososiho masicka - jako steak. Tak priste.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaný pstruh

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Karbanátky Karbanátky
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz