Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
westmen Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Velmi chutný a lehký
Večer vše připravímé a druhý den pečeme. Z králíka potřebujeme přední,zadní běhy a hřbet. Hruď a krk s játry,ledvinkami/popřípadě hlavu/použijte na polévku. Maso vykostíme,odblaníme.Koř.zeleninu nahrubo nastrouháme nebo na kolečka /mrkev/ a proužky/petržel a celer/ nakrájíme.Maso prošpikujeme špekem a zbytek nakrájíme na drobné kostičky.Do kameninové /skleněné/ mísy klademe vrstvy/zpravidla 3/: maso,zelenina,cibule,limetka,5x pepř a NK,bob.list,plátek slaniny a1/4feferonky atd. Na poslední vrstvu přidáme špetku anýzu a tymiánu,posypeme zbytkem špeku a celé přelijeme rozehřátým máslem.Přikryjeme celofánem/alobalem atd/ a dáme do ledničky.Pečeme asi 10 min a podlijeme 1 dc vína. Po dalších 10 min dáme druhou.Celkem pečeme asi 30 až 40 min. dle množství.
Americky nebo vařený brambor /Hranolky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Marinovaný králík