Recept Marinovaný králík, brambory se špenátem Linie

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Marinovaný králík, brambory se špenátem

Úvod

Králík netradičně a relativně dietně :)

Postup

Králíka osolíme, opepříme. Prolisujeme česnek, smícháme s hořčicí a touto směsí potřeme králíka ze všech stran. Kdo chce, může i maso prošpikovat slaninou (méně dietní varianta, jistě však také dobrá). Necháme ideálně přes noc odpočinout v lednici.

Maso vložíme do pekáče společně s cibulí nakrájenou na měsíčky, podlejeme cca 4 dcl vína, pečeme dozlatova cca 1,5 - 2 hod při teplotě cca 180 °C (nejprve pod poklicí, na závěr odkrytého), průběžné podléváme. V případě potřeby dolejeme vodu.

Brambory uvařené ve slupce nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme, přidáme koření dle chuti (francouzské brambory, tymián…), přidáme máslo a dopečeme cca 10 - 15 minut dozlatova na plechu v troubě. Na závěr posypeme čerstvým špenátem a pouze prohřejeme (špenát nepečeme).

Dobrou chuť :)

Recept je z kategorií: Bramborové přílohy Hlavní jídlo Králík Maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 30.03.15 vloženo
  • 4967x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod + marinování

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • - 1 králík (celý nebo porcovaný)
  • - 2 cibule
  • - 400 ml bílého vína
  • - cca 7 stroužků česneku
  • - 5 polévkových lžic plnotučné hořčice
  • - pepř
  • - sůl
  • - čerstvý listový špenát
  • - brambory přílohové
  • - 50 g másla

Doporučená příloha

  • brambory se špenátem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Michal Vitásek 30.03.15 20:15

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Marinovaný králík, brambory se špenátem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Mrkvový salát Mrkvový salát
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz