Recept Marinovaný králík, brambory se špenátem Linie

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Marinovaný králík, brambory se špenátem

Úvod

Králík netradičně a relativně dietně :)

Postup

Králíka osolíme, opepříme. Prolisujeme česnek, smícháme s hořčicí a touto směsí potřeme králíka ze všech stran. Kdo chce, může i maso prošpikovat slaninou (méně dietní varianta, jistě však také dobrá). Necháme ideálně přes noc odpočinout v lednici.

Maso vložíme do pekáče společně s cibulí nakrájenou na měsíčky, podlejeme cca 4 dcl vína, pečeme dozlatova cca 1,5 - 2 hod při teplotě cca 180 °C (nejprve pod poklicí, na závěr odkrytého), průběžné podléváme. V případě potřeby dolejeme vodu.

Brambory uvařené ve slupce nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme, přidáme koření dle chuti (francouzské brambory, tymián…), přidáme máslo a dopečeme cca 10 - 15 minut dozlatova na plechu v troubě. Na závěr posypeme čerstvým špenátem a pouze prohřejeme (špenát nepečeme).

Dobrou chuť :)

Recept je z kategorií: Bramborové přílohy Hlavní jídlo Králík Maso

Nahlásit recept

  • 30.03.15 vloženo
  • 5359x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod + marinování

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • - 1 králík (celý nebo porcovaný)
  • - 2 cibule
  • - 400 ml bílého vína
  • - cca 7 stroužků česneku
  • - 5 polévkových lžic plnotučné hořčice
  • - pepř
  • - sůl
  • - čerstvý listový špenát
  • - brambory přílohové
  • - 50 g másla

Doporučená příloha

  • brambory se špenátem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Michal Vitásek 30.03.15 20:15

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Marinovaný králík, brambory se špenátem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Šamorínský rožeň

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz