Recept Marinovaný králičí hřbet

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Marinovaný králičí hřbet

Postup

Králičí hřbet odblaníme, protkneme klínky slaniny, vložíme do misky, přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, drobně nakrájenou cibuli, koření, citronovou šťávu, olej a necháme v chladničce několik hodin nebo přes noc odležet. Do pekáče rozložíme plátky slaniny, vložíme králičí hřbet, který osolíme, obložíme cibuli nakrájenou na tenká půlkolečka, spařenými oloupanými a na díly nakrájenými rajčaty, usekanou petrželkou, rozetřeným česnekem, kořením, přidáme procezenou marinádu a dusíme v troubě pod vrchním dílem pekáče. Po chvilce králíka podlejeme vodou a dusíme, až změkne. Krátce před dohotovením dopečeme bez příklopu. 1 porce =1340 kJ

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 12.10.03 vloženo
  • 23311x zobrazeno

Ingredience

  • 1 králičí hřbet (s kostmi)
  • 5 dkg anglické slaniny
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 20 dkg rajčat
  • petrželka
  • bazalka
  • sůl, mletý pepř
  • 2 stroužky česneku
  • bobkový list
  • tymián
  • Marináda:
  • 1 malá mrkev
  • kousek cibule
  • bobkový list
  • tymián
  • citronová šťáva nebo ocet
  • 1 lžíce oleje

Doporučená příloha

  • Jako přílohu podáváme rýži nebo noky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 06.02.18 20:01

Marináda mě trochu znějistěla, protože mrkev a cibule zalitá jednou lžící oleje je prostě jen trochu mastná zelenina, která si králičího hřbetu nijak zvlášť nevšímá. Během noci cibule pohltila zbytek oleje a králík druhý den suchem lapal po dechu. Jestli to má nějaký vliv na chuť masa, si netroufám prohlásit. Druhou hádankou byla instrukce „Přidáme procezenou marinádu“. I kdyby tam nějaká byla, nebylo zdaleka jasné, co z toho mám použít a co zahodit. Vzhledem k tomu, že marináda byla velmi sypká, jsem mrkev i cibuli zahodil a nic jiného tam už nebylo. Výsledek byl chuťově velmi povedený. Rajče jsem dal jen jedno a stačilo, s česnekem a bazalkou se krásně doplňovalo. Velmi chutný recept.

Diskuse k receptu Marinovaný králičí hřbet

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Marinovaný králičí hřbet

Sylvie
2302 příspěvků 19.04.09 19:56
Re: Marinovaný králičí hřbet

Pampeliško, králík v tomto provedení je prostě super. Celá rodin a si mlaskala, noky byly z bramborového těsta podle Bedly.
Dnes se mi bude dobře spát. :-)

Nero
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Marinovaný králičí hřbet

Vyzkoušeli jsme, pochutnali si a podrobnější komentář najdete v deníčku.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz