Recept Marinovaný králičí hřbet

(Hodnoceno 1x) Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Marinovaný králičí hřbet

Postup

Králičí hřbet odblaníme, protkneme klínky slaniny, vložíme do misky, přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, drobně nakrájenou cibuli, koření, citronovou šťávu, olej a necháme v chladničce několik hodin nebo přes noc odležet. Do pekáče rozložíme plátky slaniny, vložíme králičí hřbet, který osolíme, obložíme cibuli nakrájenou na tenká půlkolečka, spařenými oloupanými a na díly nakrájenými rajčaty, usekanou petrželkou, rozetřeným česnekem, kořením, přidáme procezenou marinádu a dusíme v troubě pod vrchním dílem pekáče. Po chvilce králíka podlejeme vodou a dusíme, až změkne. Krátce před dohotovením dopečeme bez příklopu. 1 porce =1340 kJ

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 12.10.03 vloženo
  • 25090x zobrazeno

Ingredience

  • 1 králičí hřbet (s kostmi)
  • 5 dkg anglické slaniny
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 20 dkg rajčat
  • petrželka
  • bazalka
  • sůl, mletý pepř
  • 2 stroužky česneku
  • bobkový list
  • tymián
  • Marináda:
  • 1 malá mrkev
  • kousek cibule
  • bobkový list
  • tymián
  • citronová šťáva nebo ocet
  • 1 lžíce oleje

Doporučená příloha

  • Jako přílohu podáváme rýži nebo noky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 6.2.18 20:01

Marináda mě trochu znějistěla, protože mrkev a cibule zalitá jednou lžící oleje je prostě jen trochu mastná zelenina, která si králičího hřbetu nijak zvlášť nevšímá. Během noci cibule pohltila zbytek oleje a králík druhý den suchem lapal po dechu. Jestli to má nějaký vliv na chuť masa, si netroufám prohlásit. Druhou hádankou byla instrukce „Přidáme procezenou marinádu“. I kdyby tam nějaká byla, nebylo zdaleka jasné, co z toho mám použít a co zahodit. Vzhledem k tomu, že marináda byla velmi sypká, jsem mrkev i cibuli zahodil a nic jiného tam už nebylo. Výsledek byl chuťově velmi povedený. Rajče jsem dal jen jedno a stačilo, s česnekem a bazalkou se krásně doplňovalo. Velmi chutný recept.

Diskuse k receptu Marinovaný králičí hřbet

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Marinovaný králičí hřbet

Sylvie
2302 příspěvků 19.4.09 19:56
Re: Marinovaný králičí hřbet

Pampeliško, králík v tomto provedení je prostě super. Celá rodin a si mlaskala, noky byly z bramborového těsta podle Bedly.
Dnes se mi bude dobře spát. :-)

Nero
297 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Marinovaný králičí hřbet

Vyzkoušeli jsme, pochutnali si a podrobnější komentář najdete v deníčku.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Vepřové kotlety na pivě

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz