Recept Marinovaný biftek s lilkem a nivou

(Hodnoceno 1x) bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Marinovaný biftek s lilkem a nivou

Postup

Maso nakrájíme na čtyři plátky, poklepeme pěstí a společně s (předem - půl hodiny- "vyplakaným" - osoleným a osušeným) lilkem naložíme do marinády, připravené z olivového oleje, citronové šťávy a podrceného česneku. Necháme marinovat 24 hodin. Polovinu másla rozetřeme s nivou a přimícháme pažitku. Druhou polovinu másla rozpálíme na pánvi, vložíme okapané porce masa a lilku a průběžně na nich necháváme rozpustit máslo s nivou. Opékáme podle individuálních požadavků na stupeň propečení; přibližně však cca 4 minuty po každé straně. Případně můžeme dosolit. Porce masa podáváme pokladené pečeným lilkem. Tento pokrm si zamilují ti, kteří se nemohou (jako já) rozhodnout mezi "pořádným kusem masa" a marinovaným, po sýru chutnajícím lilkem...

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 07.05.07 vloženo
  • 8039x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g svíčkové
  • 4 plátky lilku (cca 1,5 cm silné)
  • 150 g nivy
  • 100 g másla
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • 100 ml olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička citronové šťávy
  • sůl

Doporučená příloha

  • pečené brambory a zeleninový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Marinovaný biftek s lilkem a nivou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Cuketové placky Cuketové placky
Karbanátky Karbanátky
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz