Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Maso nakrájíme na čtyři plátky, poklepeme pěstí a společně s (předem - půl hodiny- "vyplakaným" - osoleným a osušeným) lilkem naložíme do marinády, připravené z olivového oleje, citronové šťávy a podrceného česneku. Necháme marinovat 24 hodin. Polovinu másla rozetřeme s nivou a přimícháme pažitku. Druhou polovinu másla rozpálíme na pánvi, vložíme okapané porce masa a lilku a průběžně na nich necháváme rozpustit máslo s nivou. Opékáme podle individuálních požadavků na stupeň propečení; přibližně však cca 4 minuty po každé straně. Případně můžeme dosolit. Porce masa podáváme pokladené pečeným lilkem. Tento pokrm si zamilují ti, kteří se nemohou (jako já) rozhodnout mezi "pořádným kusem masa" a marinovaným, po sýru chutnajícím lilkem...
Recept je z kategorií: Minutky
pečené brambory a zeleninový salát
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Marinovaný biftek s lilkem a nivou