Recept Marinované žraločí steaky na másle
Labužník MarťaS.02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Nejprve připravíme marinádu: smícháme olej, citrónovou šťávu, koření, sůl a cukr. Z pomeranče vyškrábneme dřeň, ze které odstraníme pecky a nastrouháme i trochu pomerančové kůry (práci a jistotu nechemie ušetří sušená) a důkladně vyšleháme. Naložíme do marinády rybí steaky a necháme je odležet v ledničce nejlépe přes noc. Připravené steaky vyndáme z ledničky a otřeme z marinády. Na pánvi rozehřejeme máslo a žraločí steaky v něm pomalu z obou stran opékáme. Hlídáme si teplotu, aby se máslo nezačalo přepalovat. Hotové steaky vyndáme a ponecháme na teple. Mezitím opereme brokolici, rozebereme ji na malé růžičky a šunku pokrájíme na nudličky. Do pánve po rybě přidáme růžičky brokolice a zastříkneme trochou vody a lžící zbylé marinády. Přiklopíme poklicí a podusíme, až bude brokolice měkká. Brokolici posypeme nudličkami šunky a do pánve vrátíme i opečené steaky z ryby, několikrát je obrátíme, prohřejeme podle chuti. Můžeme tam přidat zbytek marinády. Tento recept není bohužel z mé hlavy, ale moc nám to chutnalo, tak jsem neodolala, abych se o něj nepodělila.
Recept je z kategorií: Ryby
- 10.04.05 vloženo
- 15782x zobrazeno
Čas přípravy
- 1 hodina, bez marino
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 800 g steaků ze žraloka
- 6 lžíc másla
- 200 g brokolice
- 80 g šunky
- Marináda:
- 50 ml oleje
- citrónová šťáva
- mletý zázvor
- zelený pepř
- šalvěj
- sůl
- 1 lžička moučkového cukr
- 1/2 pomeranče
Doporučená příloha
Jako příloha se hodí vařené brambory.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Marinované žraločí steaky na másle
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Marinované žraločí steaky na másle
…a přestože s velkou nepravděpodobností se jedná o židovskou kuchyni, tak jsem vynechalo šunku


Brokolice nebyla, ale byla mrkeff s ananasem…
89 příspěvků 25.1.09 03:43
tá šunka tam zas tak moc nebola cítiť. alebo nemám tak vnímavé chuťové bunky…:)) ale bolo to super. možno záleží aj od toho, aká šunka sa tam dá, ale aj bez nej to bude skvelé
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Tento způsob přípravy steaku z ryby (vlastně z paryby - žralok je paryba, ne?) se mi zamlouvá, ale asi bych tam nedal šunku. Ta marináda mi připadá moc chutná zajímavá…
89 příspěvků 25.1.09 03:43
skutočne výborná pochúťka. my sme použili pangasia