Recept Marinované sladkokyselé rybičky

Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rybicky:
Osolit, opeprit rybicky a obalit je v mouce. Rozehrat olej na panvi a file z ryb (pulky ryb) po obou stranach osmazit. Napred na strane s kuzi. Usmazene v jedne vrstve rozlozit na hlubsi servirovaci talir.

Marinada:
V kastrolku rozehrat olej a usmazit na nem cibuli, mrkev, bobkovy list, hrozinky a chili papricku, dokud neni zelenina mekka. Prilit ocet, vino, pridat piniove orisky a cukr. Vse dobre promichat a teplou marinadu nalit na ryby. Nechat zchladnout, prikryt plastickou folii a dat do chladnicky. Nechat marinovat po nekolik hodin, nebo az dva dny pred podavanim.

Recept je z kategorií: Chuťovky


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.08.10 vloženo
  • 2342x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Rybicky:
  • 5 cerstvych velkych sardinek nebo jinych rybicek, vykuchanych ocistenych od supin a rozkrojenych napul, pater vyjmuta
  • sul a cerstve pomlety pepr
  • hladka mouka na obaleni
  • 4 +- lzice olivoveho oleje na smazeni
  • Marinada:
  • 6 lzic olivoveho oleje
  • 1 velka cervena cibule rozkrojena napul a potom na tenke platky nakrajena
  • 1 mrkev nakrajena na malinke kosticky
  • 2 bobkove listy
  • 2 lzice hrozinek
  • 1 mala chili papricka na jemno posekana
  • 5 lzic ryzoveho nebo jablecneho octa
  • 2 dl sucheho bileho vina
  • 1 lzice piniovych orisku
  • 1 lzice krystaloveho cukru

Doporučená příloha

  • krupave pecivo, pivo, vino, nebo snaps…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Marinované sladkokyselé rybičky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 17.08.10 07:51
Re: Marinované sladkokyselé rybičky.

Alice, nejak jsem vedle :)

 
babi
6360 příspěvků 17.08.10 07:48
Re: Marinované sladkokyselé rybičky.

niivka, to delam na priklad u lososa, kdyz chci mit krasne file na Gravlax - výborný marinovaný losos s autentickou omáčkou. :)

 
babi
6360 příspěvků 17.08.10 07:42
Re: Marinované sladkokyselé rybičky.

Milosi dyt nebrblej :) Je to tak, ze lzickou si clovek micha kafe a ta obsahuje 5 ml (v tomto recepte ji nemame) a polifku (jak rika drobek) jis lzici a ta ma 15 ml obsah. Kdyz uz jsem to doklepala az sem, tak svuj zpusob budu tezko menit :)

 
babi
6360 příspěvků 17.08.10 07:24
Re: Marinované sladkokyselé rybičky.

sbohemrozume :)

 
Alice_G
505 příspěvků 17.08.10 04:04
Re: Marinované sladkokyselé rybičky.

Milošu, tož připrav si tři várky - s kávovou lžičkou rozinek, malou polévkovou lžící rozinek, a s velkou, tou klasickou hlubokou babičkovskou těžkou polévkovou lžící rozinek. Pak poreferuj.
A doruč vzorek gabi, až půjdeš pěšky do Blavy - co že to bylo za sázku s anickouv?
 AG

 
gmp
1603 příspěvků 17.08.10 03:20
Re: Marinované sladkokyselé rybičky. - babi

Babi, jestli nebudeš dodržovat standartntí psaní recepisů - tak tě vlastnoručně ohnu přes koleno a čtyřtisící recepis oslavíš vestoje. Jaká je lžíce rozinek? Polévková, nebo menší čajová? Atd… Miloš

 
niivka
79 příspěvků 17.08.10 03:05
Re: Marinované sladkokyselé rybičky.

babi, to je fakt obdivuhodné. Vyberať kostičky pinzetou klobúk dolu. myslela som si že existuje jednoduchší a menej náročný spôsob ako s a zbaviť rybích kostičiek. A to ani netuším ako spraviť filátka niekde v telke som to videla…Budem sa smutne dívať na recept a preklínať svoju vrodenú lenivosť :-) vďaka za snahu a za krásny receptík

 
sbohemrozume
41 příspěvků 17.08.10 02:36
Re: Marinované sladkokyselé rybičky.

zatímco všichni ostatní (včetně tebe) mají jen samé fundované komentáře a originální recepty

 
gabi
551 příspěvků 17.08.10 01:04
Re: Marinované sladkokyselé rybičky.

babi, uplne s Tebou suhlasim…naozaj fušuješ…a velmi casto…

 
babi
6360 příspěvků 17.08.10 00:44
Re: Marinované sladkokyselé rybičky.

manku, Ty jsi expert, ja do ryb a morskych potvor jenom fusuju :)

 
babi
6360 příspěvků 17.08.10 00:40
Re: Marinované sladkokyselé rybičky.

casino, dekuji za vyloveni stareho receptu, ani mne se to nepovedlo. Je zatracene podobny. S temi porcemi to je tak, ze to neni hlavni jidlo, pouze chutovka a po ni je alespon jeden hlavni chod, v Italii samozrejme vice, jak znate :)

 
babi
6360 příspěvků 17.08.10 00:32
Re: Marinované sladkokyselé rybičky.

niivka, od zacatku zde pisi o filatkach :) Ja vytahuji kosticky i z vetsich sardinek/ostuda! Proto asi dovedu dobre filetovat ryby a jde-li o vetsi ryby nez sardinky, tak pinzetou vytahuji i tu nejmensi kosticku, coz se v tomto recepte delat nemusi jakmile se vyjme pater ;)

 
parles
299 příspěvků 16.08.10 23:49
Re: Marinované sladkokyselé rybičky.

Bezva Babi, teď už se mi to moc líbí! A nejvíc to rozdělení pro mámu, pro děti a pro tátu! Zdravím!

 
babi
6360 příspěvků 16.08.10 23:38
Re: Marinované sladkokyselé rybičky.

parles, diky moc za napovedu :)
Zarazeni provedeno (chutovky). Pet rybicek pro ctyri mne dava smysl…dve pulky pro mamu a deti a 4 pulky pro tatu ;) Hrozinky a orisky jsou vyborne, to garantuji! Fotka jina a vsechna zelenina a orisky jsou pod rybkama :)

 
manek  16.08.10 18:00
Re: Marinované sladkokyselé rybičky - niivko,

kostičky se tedy za tak krátkou dobu marinování při tak slabé koncentraci octa určitě nerozpustí.

 
casino
4463 příspěvků 16.08.10 17:15
Re: Marinované sladkokyselé rybičky.

No, ten lichý počet je to poslední co by mi vadilo, pokud jsou sardinky aspoň pstruží velkosti :)
možná jde o kanadskou variantu Italské zajímavě marinované pečenáče.

 
niivka
79 příspěvků 16.08.10 16:13
Re: Marinované sladkokyselé rybičky.

hrozienka si viem predstaviť v tejto marináde len ma zaujíma, či sa vďaka tomu octu roztopia kostičky. Rybky mám rada len nie tie ich kostičky. Vopred ďakujem za odpoveď.

 
parles
299 příspěvků 16.08.10 15:56
Re: Marinované sladkokyselé rybičky.

Víš Babi, já mám takové dobroty rád, ale několik věcí mi tu nehraje. Vezmu to odshora: zařazením receptu do marinád se ty rybičky ztratí. 5 rybiček pro 4 osoby je pro mne problém, pokud je nemám rozkrájet na kousky. Marináda se mi líbí, jen si v ní neumím představit hrozinky a piniové oříšky. A fotečka je určitě k úplně jinému receptu.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz