Recept Marinované sladkokyselé rybičky

Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rybicky:
Osolit, opeprit rybicky a obalit je v mouce. Rozehrat olej na panvi a file z ryb (pulky ryb) po obou stranach osmazit. Napred na strane s kuzi. Usmazene v jedne vrstve rozlozit na hlubsi servirovaci talir.

Marinada:
V kastrolku rozehrat olej a usmazit na nem cibuli, mrkev, bobkovy list, hrozinky a chili papricku, dokud neni zelenina mekka. Prilit ocet, vino, pridat piniove orisky a cukr. Vse dobre promichat a teplou marinadu nalit na ryby. Nechat zchladnout, prikryt plastickou folii a dat do chladnicky. Nechat marinovat po nekolik hodin, nebo az dva dny pred podavanim.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 15.08.10 vloženo
  • 2461x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Rybicky:
  • 5 cerstvych velkych sardinek nebo jinych rybicek, vykuchanych ocistenych od supin a rozkrojenych napul, pater vyjmuta
  • sul a cerstve pomlety pepr
  • hladka mouka na obaleni
  • 4 +- lzice olivoveho oleje na smazeni
  • Marinada:
  • 6 lzic olivoveho oleje
  • 1 velka cervena cibule rozkrojena napul a potom na tenke platky nakrajena
  • 1 mrkev nakrajena na malinke kosticky
  • 2 bobkove listy
  • 2 lzice hrozinek
  • 1 mala chili papricka na jemno posekana
  • 5 lzic ryzoveho nebo jablecneho octa
  • 2 dl sucheho bileho vina
  • 1 lzice piniovych orisku
  • 1 lzice krystaloveho cukru

Doporučená příloha

  • krupave pecivo, pivo, vino, nebo snaps…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Marinované sladkokyselé rybičky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
babi
6360 příspěvků 17.08.10 07:51
Re: Marinované sladkokyselé rybičky.

Alice, nejak jsem vedle :)

 
babi
6360 příspěvků 17.08.10 07:48
Re: Marinované sladkokyselé rybičky.

niivka, to delam na priklad u lososa, kdyz chci mit krasne file na Gravlax - výborný marinovaný losos s autentickou omáčkou. :)

 
babi
6360 příspěvků 17.08.10 07:42
Re: Marinované sladkokyselé rybičky.

Milosi dyt nebrblej :) Je to tak, ze lzickou si clovek micha kafe a ta obsahuje 5 ml (v tomto recepte ji nemame) a polifku (jak rika drobek) jis lzici a ta ma 15 ml obsah. Kdyz uz jsem to doklepala az sem, tak svuj zpusob budu tezko menit :)

 
babi
6360 příspěvků 17.08.10 07:24
Re: Marinované sladkokyselé rybičky.

sbohemrozume :)

 
Alice_G
505 příspěvků 17.08.10 04:04
Re: Marinované sladkokyselé rybičky.

Milošu, tož připrav si tři várky - s kávovou lžičkou rozinek, malou polévkovou lžící rozinek, a s velkou, tou klasickou hlubokou babičkovskou těžkou polévkovou lžící rozinek. Pak poreferuj.
A doruč vzorek gabi, až půjdeš pěšky do Blavy - co že to bylo za sázku s anickouv?
 AG

 
gmp
1603 příspěvků 17.08.10 03:20
Re: Marinované sladkokyselé rybičky. - babi

Babi, jestli nebudeš dodržovat standartntí psaní recepisů - tak tě vlastnoručně ohnu přes koleno a čtyřtisící recepis oslavíš vestoje. Jaká je lžíce rozinek? Polévková, nebo menší čajová? Atd… Miloš

 
niivka
79 příspěvků 17.08.10 03:05
Re: Marinované sladkokyselé rybičky.

babi, to je fakt obdivuhodné. Vyberať kostičky pinzetou klobúk dolu. myslela som si že existuje jednoduchší a menej náročný spôsob ako s a zbaviť rybích kostičiek. A to ani netuším ako spraviť filátka niekde v telke som to videla…Budem sa smutne dívať na recept a preklínať svoju vrodenú lenivosť :-) vďaka za snahu a za krásny receptík

 
sbohemrozume
41 příspěvků 17.08.10 02:36
Re: Marinované sladkokyselé rybičky.

zatímco všichni ostatní (včetně tebe) mají jen samé fundované komentáře a originální recepty

 
gabi
551 příspěvků 17.08.10 01:04
Re: Marinované sladkokyselé rybičky.

babi, uplne s Tebou suhlasim…naozaj fušuješ…a velmi casto…

 
babi
6360 příspěvků 17.08.10 00:44
Re: Marinované sladkokyselé rybičky.

manku, Ty jsi expert, ja do ryb a morskych potvor jenom fusuju :)

 
babi
6360 příspěvků 17.08.10 00:40
Re: Marinované sladkokyselé rybičky.

casino, dekuji za vyloveni stareho receptu, ani mne se to nepovedlo. Je zatracene podobny. S temi porcemi to je tak, ze to neni hlavni jidlo, pouze chutovka a po ni je alespon jeden hlavni chod, v Italii samozrejme vice, jak znate :)

 
babi
6360 příspěvků 17.08.10 00:32
Re: Marinované sladkokyselé rybičky.

niivka, od zacatku zde pisi o filatkach :) Ja vytahuji kosticky i z vetsich sardinek/ostuda! Proto asi dovedu dobre filetovat ryby a jde-li o vetsi ryby nez sardinky, tak pinzetou vytahuji i tu nejmensi kosticku, coz se v tomto recepte delat nemusi jakmile se vyjme pater ;)

 
parles
302 příspěvků 16.08.10 23:49
Re: Marinované sladkokyselé rybičky.

Bezva Babi, teď už se mi to moc líbí! A nejvíc to rozdělení pro mámu, pro děti a pro tátu! Zdravím!

 
babi
6360 příspěvků 16.08.10 23:38
Re: Marinované sladkokyselé rybičky.

parles, diky moc za napovedu :)
Zarazeni provedeno (chutovky). Pet rybicek pro ctyri mne dava smysl…dve pulky pro mamu a deti a 4 pulky pro tatu ;) Hrozinky a orisky jsou vyborne, to garantuji! Fotka jina a vsechna zelenina a orisky jsou pod rybkama :)

 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.08.10 18:00
Re: Marinované sladkokyselé rybičky - niivko,

kostičky se tedy za tak krátkou dobu marinování při tak slabé koncentraci octa určitě nerozpustí.

 
casino
4478 příspěvků 16.08.10 17:15
Re: Marinované sladkokyselé rybičky.

No, ten lichý počet je to poslední co by mi vadilo, pokud jsou sardinky aspoň pstruží velkosti :)
možná jde o kanadskou variantu Italské zajímavě marinované pečenáče.

 
niivka
79 příspěvků 16.08.10 16:13
Re: Marinované sladkokyselé rybičky.

hrozienka si viem predstaviť v tejto marináde len ma zaujíma, či sa vďaka tomu octu roztopia kostičky. Rybky mám rada len nie tie ich kostičky. Vopred ďakujem za odpoveď.

 
parles
302 příspěvků 16.08.10 15:56
Re: Marinované sladkokyselé rybičky.

Víš Babi, já mám takové dobroty rád, ale několik věcí mi tu nehraje. Vezmu to odshora: zařazením receptu do marinád se ty rybičky ztratí. 5 rybiček pro 4 osoby je pro mne problém, pokud je nemám rozkrájet na kousky. Marináda se mi líbí, jen si v ní neumím představit hrozinky a piniové oříšky. A fotečka je určitě k úplně jinému receptu.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Snadný chia puding s ovocem

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Reveňový koláč Reveňový koláč
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz