Recept Marinované meruňky se zázvorovou smetanou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Marinované meruňky se zázvorovou smetanou

Postup

1. Zázvorový kořen nakrájíme nadrobno. Kar­damom a koriandr roztlučeme v hmoždíři. Koření s vodou, vínem, octem, cukrem a skořicovou tyčinkou za stálého míchání uvedeme do varu. Vaříme asi 10 minut. 2. Meruňky vypeckujeme, vložíme do mari­nády a 5 minut dusíme doměkka. Potom je marinujeme v chladničce nejméně 4 hodiny, nejlépe přes noc. 3. Smícháme obě smetany s cukrem a zázvo­rem. 4. Meruňky s trochou marinády rozdělíme do čtyř hlubokých talířů, zalijeme zázvorovou smetanou a ozdobíme malinami a kandova­ným zázvorem. Rada: Meruňky můžeme marinovat i v růz­ných druzích alkoholických nápojů.

Recept je z kategorií: Teplé sladké pokrmy

Nahlásit recept

  • 30.09.03 vloženo
  • 3450x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 360 kcal, 1505 kJ
  • 1 zázvorový kořen velký jako vlašský ořech
  • 4 tobolky kardamomu
  • 1 lžíce koriandru
  • 200 ml vody
  • 200 ml bílého vína
  • 50 ml bílého vinného octa
  • 50 g cukru
  • 1 skořicová tyčinka
  • 400 g meruněk
  • 400 g kyselé smetany
  • 2 lžíce sladké smetany
  • 40 g cukru
  • 2 lžíce mletého zázvoru
  • 125 g malin
  • 2 lžíce kandovaného zázvoru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Marinované meruňky se zázvorovou smetanou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Chilli con carne Chilli con carne
Mrkvový salát Mrkvový salát
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz