Recept Marinované houby v parmské šunce

ajta Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Marinované houby v parmské šunce

Postup

Žampiony očistíme. Česnek oloupeme a nahrubo nakrájíme.Citron opereme, kůru jemně nastrouháme a šťávu vymačkáme. Ocet svaříme s 200 ml vody, solí, citrónovou šťávou, kůrou, česnekem, tymiánem a bobkovým listem. Asi čtvrtinu hub vložíme do marinády, necháme přejít varem a vyndáme. Totéž provedeme i se zbytkem hub. Všechny žampiony pak vrátíme zpět do ještě horké octové směsi a marinujeme 8 hodin. Plátky šunky přepůlíme. Pažitku opereme a pomocí vařečky ji minutu držíme v páře. Houby necháme dobře okapat. Každou houbu zabalíme do poloviny plátku šunky. Nahoře svážeme pažitkou jako pytlíček. Čerpáno z knihy: Velká kuchařka pro labužníky

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 27.12.04 vloženo
  • 3264x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min + 8 hod

Ingredience

  • 20 středně velkých žampionů
  • 3 stroužky česneku
  • ½ chemicky neošetřeného citrónu
  • 50 ml Balsamico octu
  • 1-2 snítky tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 10 plátků parmské šunky
  • 1 svazek petrželky
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Marinované houby v parmské šunce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Marinované houby v parmské šunce

svato
1427 příspěvků 8.11.10 20:23

Predjedlo na piatkovej oslave - robila som rolky ako Cuso, použila som maličké hnedé šampióny. :palec:

ajta
590 příspěvků 25.1.09 03:43
Cuso :o)

Děkuji za pochválení receptu.
Jsem ráda, že tě nezklamal a že se vaše sobotní oslava vydařila. :o)

Krásnou neděli vám všem!

Cuso
350 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Marinované houby v parmské šunce

Jednoducho luxusné jedlo. Keďže som dostal kúpiť malé šampiňóny, nerobil som to ako balíčky, ale spravil som z toho rolky. Išlo to na odbyt, ako čerstvé rožky. :-)

ajta
590 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kari

fantazii se meze nekladou… pokud se ti nebude chtít „cmochat“ s náplní, tak můžeš použít třeba kupované nakládané žampióny… nebo naplnit měšce třeba nějakým dobrým sýrem… také žlutý cukrový meloun se sušenou šunkou je klasická a velmi dobrá kombinace…
použití pršutu také není od věci, jen bývá slanější než šunka, takže s tím počítej…

„Velká kuchařka pro labužníky“ bude zajisté běžně v prodeji… na internetu zcela určitě… ;-)

Kari
545 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Marinované houby v parmské šunce-Ajto,

jejda…to teda musí bejt žráádlooo…!!! Prosciutto je moje zamilovaná pochoutka (škoda, že stojí majlant, tak asi použiji pršut) a žampióny miluju jakbysmet. Vyzkouším.
Vůbec ta „Velká kuchařka pro labužníky“ se mi hrozně moc líbí, dá se ještě sehnat? Všechny recepty jsou pastvou pro oči a určitě nejen pro ně, ale i pro ostatní smyslové vjemy :-))

ajta
590 příspěvků 25.1.09 03:43
Pepíčku, děkuji za přidání obrázku :o)
Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Vepřové kotlety na pivě

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz