Recept Marinované houby v parmské šunce

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Marinované houby v parmské šunce

Postup

Žampiony očistíme. Česnek oloupeme a nahrubo nakrájíme.Citron opereme, kůru jemně nastrouháme a šťávu vymačkáme. Ocet svaříme s 200 ml vody, solí, citrónovou šťávou, kůrou, česnekem, tymiánem a bobkovým listem. Asi čtvrtinu hub vložíme do marinády, necháme přejít varem a vyndáme. Totéž provedeme i se zbytkem hub. Všechny žampiony pak vrátíme zpět do ještě horké octové směsi a marinujeme 8 hodin. Plátky šunky přepůlíme. Pažitku opereme a pomocí vařečky ji minutu držíme v páře. Houby necháme dobře okapat. Každou houbu zabalíme do poloviny plátku šunky. Nahoře svážeme pažitkou jako pytlíček. Čerpáno z knihy: Velká kuchařka pro labužníky

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 27.12.04 vloženo
  • 3180x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min + 8 hod

Ingredience

  • 20 středně velkých žampionů
  • 3 stroužky česneku
  • ½ chemicky neošetřeného citrónu
  • 50 ml Balsamico octu
  • 1-2 snítky tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 10 plátků parmské šunky
  • 1 svazek petrželky
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Marinované houby v parmské šunce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Marinované houby v parmské šunce

svato
1422 příspěvků 8.11.10 20:23

Predjedlo na piatkovej oslave - robila som rolky ako Cuso, použila som maličké hnedé šampióny. :palec:

ajta
590 příspěvků 25.1.09 03:43
Cuso :o)

Děkuji za pochválení receptu.
Jsem ráda, že tě nezklamal a že se vaše sobotní oslava vydařila. :o)

Krásnou neděli vám všem!

Cuso
349 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Marinované houby v parmské šunce

Jednoducho luxusné jedlo. Keďže som dostal kúpiť malé šampiňóny, nerobil som to ako balíčky, ale spravil som z toho rolky. Išlo to na odbyt, ako čerstvé rožky. :-)

ajta
590 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kari

fantazii se meze nekladou… pokud se ti nebude chtít „cmochat“ s náplní, tak můžeš použít třeba kupované nakládané žampióny… nebo naplnit měšce třeba nějakým dobrým sýrem… také žlutý cukrový meloun se sušenou šunkou je klasická a velmi dobrá kombinace…
použití pršutu také není od věci, jen bývá slanější než šunka, takže s tím počítej…

„Velká kuchařka pro labužníky“ bude zajisté běžně v prodeji… na internetu zcela určitě… ;-)

Kari
545 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Marinované houby v parmské šunce-Ajto,

jejda…to teda musí bejt žráádlooo…!!! Prosciutto je moje zamilovaná pochoutka (škoda, že stojí majlant, tak asi použiji pršut) a žampióny miluju jakbysmet. Vyzkouším.
Vůbec ta „Velká kuchařka pro labužníky“ se mi hrozně moc líbí, dá se ještě sehnat? Všechny recepty jsou pastvou pro oči a určitě nejen pro ně, ale i pro ostatní smyslové vjemy :-))

ajta
590 příspěvků 25.1.09 03:43
Pepíčku, děkuji za přidání obrázku :o)
Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Karbanátky Karbanátky
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz