Recept Marinované houby rychlostí blesku

Australská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nevylévejte lák z okurek.
Naházejte do něj malinké žampiony a nechte v lednici dva dny marinovat.
Nepodaří-li se vám sehnat malé žampiony, kupte větší a překrojte je na půlky nebo čtvrtiny.

On to vlastně ani není recept, ale nemohla jsem odolat kvůli té jednoduchosti.
Tyto houbičky jsou vynikající do „antipasto“ táců.

Recept je z kategorií: Houby

Nahlásit recept

  • 10.02.08 vloženo
  • 4179x zobrazeno

Čas přípravy

  • 5 minut

Ingredience

  • malé, ještě zavřené žampiony
  • lák z komerčních kyselých okurek

Doporučená příloha

  • pečivo, salámy, šunka, krevety, olivy, sýry, marinované artyčoky, čerstvá zelenina, sušená rajčata atd…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Marinované houby rychlostí blesku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Ivana-Ch
64 příspěvků 18.02.10 11:08
Re: Marinované houby rychlostí blesku

Každý nálev který nám zbyde si uchovám dole v ledničce a když už ho mám dostatečné množství udělám z něj aspik s příslušnými dalšími ingrediencemi.

mrtvola
1394 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Marinované houby rychlostí blesku

Bono, já ti napíšu.

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Marinované houby rychlostí blesku-Mrtvolo,

ono u nás doma je to spíš takové špičkování a zlozvykům i „zá:,–(ičkám“ rodičů z obou stran se společně smějeme. Také jsem se nechtěla mámě podobat, jenže časem člověk zjistí, že tak tomu prostě je a přírodní zákony neoklame…:-)) Já mám taky radost, že se mi moje dcera podobá, tak přece o to neošidím vlastní maminku..
Navíc - kdybych v šedesáti byla natolik mladá vzhledem i duchem jako ona, mohla bych si gratulovat.

mrtvola
1394 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Marinované houby rychlostí blesku, Bono,

jestli Esmeralda odpustí, jen malá poznámka OT. Tvrzení, že něco dělám, říkám či se jinak podobám své matce, pokládám od životního druha za těžkou urážku a potenciální důvod k rozvodu. Já jsem zas místo hrníčků zatížená na malilinkaté skleničky ;)), tuším se jim říká likérky.

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Marinované houby rychlostí blesku-Mrtvolo,

hlavně ten nálev nenechávej na kuchyňské lince v hrnku tmavé barvy.. Mého nedopitého kafe chtivá osoba neměla právě nejlepší vstup do nového dne :-)).
Viz zážitek popsaný u zeleniny v mořské soli. Kdo to nakonec schytal, jsem byla zase já..:-))) Prý už jsem s tím „hrníčkováním“ jak ta moje matka…:-)

mrtvola
1394 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Marinované houby rychlostí blesku

Tak to bych označila za nápad roku! A nejenom z okurek. Občas koupím nějakou specialitu s výborným nálevem a pak je mi líto ho vylít, tak ho různě nutím rodině v salátu nebo s rohlíkem a oni zahlížejí. Díky, Esme.

tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Marinované houby rychlostí blesku

Včera jsme dojedli láhev okurek a já ten nálev dnes ráno vylila. :-( To jsem ale trdlo, že jsem dřív nezapla počítač. Nic se nemá uspěchat, ani úklid…:-) Výborný nápad, zkusím, jen co sníme další láhev.....:-)

Frantiska
927 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Marinované houby rychlostí blesku

uzasny napad

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz