Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
esmeralda Australská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Nevylévejte lák z okurek. Naházejte do něj malinké žampiony a nechte v lednici dva dny marinovat. Nepodaří-li se vám sehnat malé žampiony, kupte větší a překrojte je na půlky nebo čtvrtiny. On to vlastně ani není recept, ale nemohla jsem odolat kvůli té jednoduchosti. Tyto houbičky jsou vynikající do "antipasto" táců.
Recept je z kategorií: Houby
pečivo, salámy, šunka, krevety, olivy, sýry, marinované artyčoky, čerstvá zelenina, sušená rajčata atd…
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Marinované houby rychlostí blesku
64 příspěvků 18.2.10 11:08
Každý nálev který nám zbyde si uchovám dole v ledničce a když už ho mám dostatečné množství udělám z něj aspik s příslušnými dalšími ingrediencemi.
Bono, já ti napíšu.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
ono u nás doma je to spíš takové špičkování a zlozvykům i „zá:,–(ičkám“ rodičů z obou stran se společně smějeme. Také jsem se nechtěla mámě podobat, jenže časem člověk zjistí, že tak tomu prostě je a přírodní zákony neoklame…:-)) Já mám taky radost, že se mi moje dcera podobá, tak přece o to neošidím vlastní maminku..
Navíc - kdybych v šedesáti byla natolik mladá vzhledem i duchem jako ona, mohla bych si gratulovat.
jestli Esmeralda odpustí, jen malá poznámka OT. Tvrzení, že něco dělám, říkám či se jinak podobám své matce, pokládám od životního druha za těžkou urážku a potenciální důvod k rozvodu. Já jsem zas místo hrníčků zatížená na malilinkaté skleničky
, tuším se jim říká likérky.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
hlavně ten nálev nenechávej na kuchyňské lince v hrnku tmavé barvy.. Mého nedopitého kafe chtivá osoba neměla právě nejlepší vstup do nového dne
.
Viz zážitek popsaný u zeleniny v mořské soli. Kdo to nakonec schytal, jsem byla zase já..:-))) Prý už jsem s tím „hrníčkováním“ jak ta moje matka…:-)
Tak to bych označila za nápad roku! A nejenom z okurek. Občas koupím nějakou specialitu s výborným nálevem a pak je mi líto ho vylít, tak ho různě nutím rodině v salátu nebo s rohlíkem a oni zahlížejí. Díky, Esme.
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Včera jsme dojedli láhev okurek a já ten nálev dnes ráno vylila.
To jsem ale trdlo, že jsem dřív nezapla
počítač. Nic se nemá uspěchat, ani úklid…:-) Výborný nápad, zkusím,
jen co sníme další láhev.....:-)
uzasny napad