Recept Marinované houby (bez vaření)

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. V misce, nejlépe skleněné nebo keramické, smíchejte citrónovou šťávu, olej, petrželku a sůl a vymíchejte marinádu. 2. Houby nakrájejte na tenké plátky a nasypte do připravené marinády. Zamíchejte, zakryjte obráceným talířkem nebo fólií a uložte do chladu. 3. Marinujte alespoň ½ hodiny. Já je nechávám odležet přes noc. Houby v marinádě zkřehnou, ale zachovají si příjemnou konzistenci. Jsou velmi lahodné, šťavnaté a "pevné na skus". Čerpáno z časopisu Apetit 8/2004

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 28.11.04 vloženo
  • 5299x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min + 30 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g hub (bedly, lišky, hříbky, žampiony)
  • 2 PL citrónové šťávy
  • 3 PL olivového oleje
  • 1 PL sekané petrželky (lze namíchat s čerstvým estragonem)
  • asi ¼ KL soli

Doporučená příloha

  • bílé víno (např. rýnský ryzlink)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Marinované houby (bez vaření)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Marinované houby (bez vaření)

ajta
590 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ivo :o)

tady je takový krut, že když řekneš slovo ‚voda‘, tak „vod huby“ jde slovo ‚led‘!! ;o))))

zdravím!

ajta
590 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Esmeraldo :o)

ten cukr by tam byl zbytečný… by dokonce přebývající…
ona ta marináda vznikne vlastně až tím, že houby pustí svoji šťávu… takže ve výsledku není skoro vůbec kyselá… dokonce zpočátku člověk váhá, protože na to množství hub není moc čím zalévat… směsí se ptlátky sotva „opatlají“… :o)

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Marinované houby (bez vaření)

Ajto, já bych tam přidala trošičku cukru. Moje kamarádka nakládá malinké žampiony do zbylého láku od komerčních kyselých okurek. Nic jednoduššího už asi neexistuje. A je to také moc dobré.

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Marinované houby (bez vaření)

Ajti, děkuji za odpověď i za pozdrav. Vyzkouším jej tedy z oněch žampiónů. Také je u vás takový krut?

Zdraví Ivo.

ajta
590 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Marinované houby (bez vaření)

ahojda Ivo, dlouho jsem tě tady „neviděla“ :o)

tento recept mám několikrát vyzkoušený se žampióny… a moc mi chutnalo…
bohužel, o trvanlivosti hub ti nejsem schopna sdělit zhola nic - vždycky se to sní poměrně rychle…
jde o něco jako křehký houbový salát - takže sterilizace by tomu uškodila…

posílám pozdravy do lesa! ;o)

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Marinované houby (bez vaření)

Ajti, ne že bych měl k dispozici čerstvé houby, ale sezona se prudce blíží :-), tak se chci optat, jakou máš s touto přípravou osobní zkušenost, jak dlouho takto připravené houby vydrží a zda se doporučuje je sterilovat.

Děkuji

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Cibulačka Cibulačka
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz