Recept Marinované chilli žampióny
Labužník Andry02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Žampiónky se očistí a naskládají do přiměřené nádoby (skvělá je nakládací nádoba od Tupperware). Smíchá se dohromady olej, citr. šťáva, česnek, cukr a chilli papričky. Naleje se do nádoby tak, aby byly všechny žampióny ponořené. Minimálně jednu noc se musi nechat rozležet v lednici. Těsně před servírováním se posype bylinkami a popř. dosolí. Pokud máte olej s lanýžem, vřele doporučuju přidat, žampióny pak voní až k sousedům :-)))
Recept je z kategorií: Chuťovky
- 05.01.05 vloženo
- 7075x zobrazeno
Čas přípravy
- 20 min plus rozlezen
Počet porcí
- 8 porcí
Ingredience
- 750 g malinkatých žampionů (button)
- 500 ml lehkého olivového oleje
- 2 lžičky citronové šťávy
- 1 stroužek česneku
- 1/4 lžičky přírodního cukru
- 1 červená chilli paprička, nadrobno
- 1 zelená chilli paprička, nadrobno
- 1 lžíce koriandru (listu)
- 1 lžíce petrželky
- popř. lžička oleje s lanýžem
Doporučená příloha
rozpečená bageta, ciabatta atd
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Marinované chilli žampióny
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Marinované chilli žampióny
439 příspěvků 25.1.09 03:43
Mají ho v Culinarii v Praze, koukněte sem .
…prosím Te, az budes mít nejakou informaci o tom Lanyzím oleji, tak bud tak hodná a podel se o tu zkusenost. Velmi rád bych ho otestoval.
Dekuji.
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
našla jsem „špióna“, co pracuje v Olympii. Tam je La vechia botega (možná to mám i dobře napsané a když ne, tak mi to odpusťte). Tak snad mi to „špion“ pozjišťuje včetně ceny. ;-DDD Ale jestli nic, tak se ozvu. Děkuju!!!! A čekám na další nakládací laskominky!
121 příspěvků 10.1.05 20:15
to jsem rada, ze to chutna… Koreni si muzes dat jake chces, ja uz jsem take experimentovala
Hodim sem jeste nejake nakladane
laskominy, mam novou anglickou kucharku plnou techto dobrot. A jestli nesezenes
ten lanyzovy olej, dej vedet, zkusim poprosit kamaradku a poslat ti ho do
Olomouce.
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Nikdy bych nevěřila, jaká dobrota to už na druhý den může být!!!!!
Andry, moc děkuju za recept a obohacení naší ledničky o další dobrotu k mlsání.
Použila jsem velmi mladé a malinké žampionky, místo koriandru oregano a tymián. Chilli papričku jen jednu (my to moc pálivé mít nemusíme), zato 2 stroužky česneku a přiznávám, že s tím jedním by to asi bylo lepší. Ale to nevadí, aspoň mám důvod udělat co nejdřív novou várku!!! ;-DDD
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Olej (s lanýžem) hledám a hledám na netu a obvolávám kámošky, které by mohly alespoň poradit či doporučit nějakou prodejnu. Ještě doma kouknu do Cucina Italiana, možná tam bude nějaký odkaz. Třtinový cukr mám, kupovala jsem ho na omáčku z portského vína mezi svátky a myslím si stejně jako Ty, že extra virgen oliváč je opravdu moc chuťově výrazný.
A Picantus znám taky ;-DDD
Mimochodem, už mám nakoupené žampasy i chilli papričku, jen ten koriandr… čím by se dal nahradit???? Myslím, že žampiónky snesou i jiné bylinky.
121 příspěvků 25.1.09 03:43
Ivo,
u nas nikdy moc dlouho, manzel to ji jako zakusek. Ale rekla bych tyden 10 dni bez problemu…
Eleeen,
Jinak cukr davam jaky mam, vetsinou hnedy
trninovy, pokud neni i bily byl dobry. Olej extra virgin je mi dost lito,
kupuju takovy ten obycejnejsi, svetle zluty Borges nebo co je zrovna u nas
k dostani. V anglickem originale je napsano light olive oil, navic mi prijde,
ze extra virgin je dost vonavy sam o sobe, tak aby se to moc netlouklo.
A polovicni davka se skvele vejde do nadoby Pikantus, ktera je moc sikovna
(toto neni placena reklama) 
olej s lanyzem si urcite porid, treba do rizota par kapek - neskonale to zvedne chut! Nekomu to teda moc nevoni, ale kdo ma rad takovou tu zemitou hribovo cesnekovou chut - fakt moc dobra vec
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Andry, tisíceré díky za recept!!! Samozřejmě (jak je mým zvykem) mám zase pár dotazů:
Můžu jako přírodní cukr použít hnědý třtinový???
Lehký olivový olej je Extra Virgen?
A kterou nádobu od Tupperware myslíš????
Tohle bude dozajista skvělý zážitek
(a mám čím dál tím větší chuť sehnat si olej s lanýžem…)
Andry, sbihaji se mi sliny uz ted. Jen jeden dotaz: jak dlouho to v te lednici po otevreni vydrzi?