Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Andry02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Žampiónky se očistí a naskládají do přiměřené nádoby (skvělá je nakládací nádoba od Tupperware). Smíchá se dohromady olej, citr. šťáva, česnek, cukr a chilli papričky. Naleje se do nádoby tak, aby byly všechny žampióny ponořené. Minimálně jednu noc se musi nechat rozležet v lednici. Těsně před servírováním se posype bylinkami a popř. dosolí. Pokud máte olej s lanýžem, vřele doporučuju přidat, žampióny pak voní až k sousedům :-)))
Recept je z kategorií: Chuťovky
rozpečená bageta, ciabatta atd
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Marinované chilli žampióny
439 příspěvků 25.1.09 03:43
Mají ho v Culinarii v Praze, koukněte sem .
…prosím Te, az budes mít nejakou informaci o tom Lanyzím oleji, tak bud tak hodná a podel se o tu zkusenost. Velmi rád bych ho otestoval.
Dekuji.
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
našla jsem „špióna“, co pracuje v Olympii. Tam je La vechia botega (možná to mám i dobře napsané a když ne, tak mi to odpusťte). Tak snad mi to „špion“ pozjišťuje včetně ceny. ;-DDD Ale jestli nic, tak se ozvu. Děkuju!!!! A čekám na další nakládací laskominky!
121 příspěvků 10.1.05 20:15
to jsem rada, ze to chutna… Koreni si muzes dat jake chces, ja uz jsem take experimentovala
Hodim sem jeste nejake nakladane
laskominy, mam novou anglickou kucharku plnou techto dobrot. A jestli nesezenes
ten lanyzovy olej, dej vedet, zkusim poprosit kamaradku a poslat ti ho do
Olomouce.
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Nikdy bych nevěřila, jaká dobrota to už na druhý den může být!!!!!
Andry, moc děkuju za recept a obohacení naší ledničky o další dobrotu k mlsání.
Použila jsem velmi mladé a malinké žampionky, místo koriandru oregano a tymián. Chilli papričku jen jednu (my to moc pálivé mít nemusíme), zato 2 stroužky česneku a přiznávám, že s tím jedním by to asi bylo lepší. Ale to nevadí, aspoň mám důvod udělat co nejdřív novou várku!!! ;-DDD
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Olej (s lanýžem) hledám a hledám na netu a obvolávám kámošky, které by mohly alespoň poradit či doporučit nějakou prodejnu. Ještě doma kouknu do Cucina Italiana, možná tam bude nějaký odkaz. Třtinový cukr mám, kupovala jsem ho na omáčku z portského vína mezi svátky a myslím si stejně jako Ty, že extra virgen oliváč je opravdu moc chuťově výrazný.
A Picantus znám taky ;-DDD
Mimochodem, už mám nakoupené žampasy i chilli papričku, jen ten koriandr… čím by se dal nahradit???? Myslím, že žampiónky snesou i jiné bylinky.
121 příspěvků 25.1.09 03:43
Ivo,
u nas nikdy moc dlouho, manzel to ji jako zakusek. Ale rekla bych tyden 10 dni bez problemu…
Eleeen,
Jinak cukr davam jaky mam, vetsinou hnedy
trninovy, pokud neni i bily byl dobry. Olej extra virgin je mi dost lito,
kupuju takovy ten obycejnejsi, svetle zluty Borges nebo co je zrovna u nas
k dostani. V anglickem originale je napsano light olive oil, navic mi prijde,
ze extra virgin je dost vonavy sam o sobe, tak aby se to moc netlouklo.
A polovicni davka se skvele vejde do nadoby Pikantus, ktera je moc sikovna
(toto neni placena reklama) 
olej s lanyzem si urcite porid, treba do rizota par kapek - neskonale to zvedne chut! Nekomu to teda moc nevoni, ale kdo ma rad takovou tu zemitou hribovo cesnekovou chut - fakt moc dobra vec
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Andry, tisíceré díky za recept!!! Samozřejmě (jak je mým zvykem) mám zase pár dotazů:
Můžu jako přírodní cukr použít hnědý třtinový???
Lehký olivový olej je Extra Virgen?
A kterou nádobu od Tupperware myslíš????
Tohle bude dozajista skvělý zážitek
(a mám čím dál tím větší chuť sehnat si olej s lanýžem…)
Andry, sbihaji se mi sliny uz ted. Jen jeden dotaz: jak dlouho to v te lednici po otevreni vydrzi?