Recept Marinovaná hlíva ústřičná

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Papriku(-y) vložíme do trouby rozpálené na 180°C a pečeme půl hodiny. V polovině pečení obrátíme. Mezitím pokrájíme hlívu na 2-3 cm proužky, vložíme do malého množství osolené a sojovkou zakápnuté vařící vody a pod pokličkou podusíme asi 10 minut. Scedíme a necháme prochladnout. Na suchou, rozpálenou pánev stříkneme 2-3 lžíce olivového oleje, vhodíme předvařenou hlívu, zasypeme solí a opečeme. Horkou pečenou papriku vložíme do misky, pevně zakryjeme potravinovou fólií a necháme zapařit. Potom z ní jednoduše odstraníme slupku, vyřízneme stopku, semínka i bílá žebra a pokrájíme ji na velmi jemné nudličky. Vychladlou hlívu smícháme s paprikou a přidáme nastrouhaný česnek. Z feferonky odstraníme semínka, posekáme ji najemno a přidáme k hlívě. Jakmile polotovar vystydne, zalijeme ho nálivem, připraveným smícháním deseti lžic olivového oleje, tří lžic balzamikového octa a soli dle individuální chuti. (Dávám víc, ale každý hodně slané nesnáší...) Promícháme, zakryjeme fólií a uložíme do ledničky nejméně do druhého dne.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 20.04.07 vloženo
  • 9584x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g hlívy ústřičné
  • 1-2 červené papriky
  • 1-2 stroužky česneku
  • 3 lžíce balzamikového octa
  • 10 + 3 lžíce olivového oleje
  • tmavá sojová omáčka
  • 1 feferonka
  • sůl

Doporučená příloha

  • čerstvá bagetka (možno i na sucho opečená)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Marinovaná hlíva ústřičná

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
di
2451 příspěvků 10.06.09 04:46
Re: Marinovaná hlíva ústřičná - Bono

Protože mi zbylo trochu hlívy a už měla „malého ducha“, před chvílí jsem tuhle dobrotu spáchala. Zatím je to ještě teplé, ale už moc dobré - těším se na zítra, až se to zaleží. Překvapila mě kombinace hlívy se sójovou omáčkou, pro mě je to nezvyklé, ale chutě jdou moc dobře k sobě; omáčka vlastně není cítit, jen zvýrazňuje chuť hub. Možná by se hodilo přidat ještě trochu sekaných čerstvých bylin?

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Marinovaná hlíva ústřičná-meisje,

je to dobré, ale navíc také zdravé…hlíva prý, stejně jako červená řepa čistí krev a játra, takže ideální např. pro milovníky vína… když občas překročí doporučenou denní dávku…;-))
Krásný den Bona

meisje
580 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Marinovaná hlíva ústřičná

Hmm…to vypada dobre, to urcite zkusim, diky za recept ))).

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pečený bůček s blumami

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz