Recept Marinovaná hlíva ústřičná

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Papriku(-y) vložíme do trouby rozpálené na 180°C a pečeme půl hodiny. V polovině pečení obrátíme. Mezitím pokrájíme hlívu na 2-3 cm proužky, vložíme do malého množství osolené a sojovkou zakápnuté vařící vody a pod pokličkou podusíme asi 10 minut. Scedíme a necháme prochladnout. Na suchou, rozpálenou pánev stříkneme 2-3 lžíce olivového oleje, vhodíme předvařenou hlívu, zasypeme solí a opečeme. Horkou pečenou papriku vložíme do misky, pevně zakryjeme potravinovou fólií a necháme zapařit. Potom z ní jednoduše odstraníme slupku, vyřízneme stopku, semínka i bílá žebra a pokrájíme ji na velmi jemné nudličky. Vychladlou hlívu smícháme s paprikou a přidáme nastrouhaný česnek. Z feferonky odstraníme semínka, posekáme ji najemno a přidáme k hlívě. Jakmile polotovar vystydne, zalijeme ho nálivem, připraveným smícháním deseti lžic olivového oleje, tří lžic balzamikového octa a soli dle individuální chuti. (Dávám víc, ale každý hodně slané nesnáší...) Promícháme, zakryjeme fólií a uložíme do ledničky nejméně do druhého dne.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 20.04.07 vloženo
  • 9727x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g hlívy ústřičné
  • 1-2 červené papriky
  • 1-2 stroužky česneku
  • 3 lžíce balzamikového octa
  • 10 + 3 lžíce olivového oleje
  • tmavá sojová omáčka
  • 1 feferonka
  • sůl

Doporučená příloha

  • čerstvá bagetka (možno i na sucho opečená)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Marinovaná hlíva ústřičná

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Marinovaná hlíva ústřičná

di
2451 příspěvků 10.6.09 04:46
Re: Marinovaná hlíva ústřičná - Bono

Protože mi zbylo trochu hlívy a už měla „malého ducha“, před chvílí jsem tuhle dobrotu spáchala. Zatím je to ještě teplé, ale už moc dobré - těším se na zítra, až se to zaleží. Překvapila mě kombinace hlívy se sójovou omáčkou, pro mě je to nezvyklé, ale chutě jdou moc dobře k sobě; omáčka vlastně není cítit, jen zvýrazňuje chuť hub. Možná by se hodilo přidat ještě trochu sekaných čerstvých bylin?

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Marinovaná hlíva ústřičná-meisje,

je to dobré, ale navíc také zdravé…hlíva prý, stejně jako červená řepa čistí krev a játra, takže ideální např. pro milovníky vína… když občas překročí doporučenou denní dávku…;-))
Krásný den Bona

meisje
580 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Marinovaná hlíva ústřičná

Hmm…to vypada dobre, to urcite zkusim, diky za recept ))).

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz