Recept Marinovaná artyčoková srdíčka

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Artyčoky vlijeme do síta a necháme dobře okapat. Podélně je rozpůlíme a přendáme do mísy. Česnek utřeme se solí, přidáme ocet, citrónovou kůru a šťávu, dobře promícháme a přidáme k artyčokům.
Estragon nasekáme najemno a tenkým proužkem k němu přiléváme olej. Šleháme metlou. Zálivku nakonec vydatně opepříme a přelijeme s ní artyčoky.
Uložíme asi na 5 hodin do ledničky a podáváme vychlazené.

Recept jsem získala od kamarádky, která si ho prý přivezla přímo ze Španělska.

Recept je z kategorií: Speciality


Reklama

Nahlásit recept

  • 02.10.07 vloženo
  • 2781x zobrazeno

Ingredience

  • cca 20 sterilovaných artyčokových srdíček
  • 200 ml panenského olivového oleje
  • šťáva a kůra z jednoho citrónu
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 6 lžic octa
  • 1/2 svazku estragonu
  • čerstvě tlučený černý pepř

Doporučená příloha

  • bílé pečivo, např. ciabatta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Marinovaná artyčoková srdíčka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz