Recept Marinovaná artyčoková srdíčka

bona Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Artyčoky vlijeme do síta a necháme dobře okapat. Podélně je rozpůlíme a přendáme do mísy. Česnek utřeme se solí, přidáme ocet, citrónovou kůru a šťávu, dobře promícháme a přidáme k artyčokům. Estragon nasekáme najemno a tenkým proužkem k němu přiléváme olej. Šleháme metlou. Zálivku nakonec vydatně opepříme a přelijeme s ní artyčoky. Uložíme asi na 5 hodin do ledničky a podáváme vychlazené. Recept jsem získala od kamarádky, která si ho prý přivezla přímo ze Španělska.

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 02.10.07 vloženo
  • 3084x zobrazeno

Ingredience

  • cca 20 sterilovaných artyčokových srdíček
  • 200 ml panenského olivového oleje
  • šťáva a kůra z jednoho citrónu
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 6 lžic octa
  • 1/2 svazku estragonu
  • čerstvě tlučený černý pepř

Doporučená příloha

  • bílé pečivo, např. ciabatta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Marinovaná artyčoková srdíčka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Květáková polévka Květáková polévka
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz