Recept Marinovaná aligátoří žebra

penda Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Očištěná a opraná žebírka vložíme do vhodné mělké skleněné nádoby (uzavíratelné), popřípadě do mikrotenového sáčku a zalijeme je octem. Maso octem důkladně potřeme. (*Sáček je praktičtější z důvodu řádného nasáknutí masa octem při protřepávání.*) Nádobu či sáček uzavřeme a maso necháme takto marinovat cca 15 minut v chladničce. Mezitím smícháme ostatní ingredience, tj. citrónovou šťávu, olej, sůl a pepř a řádně promícháme. Asi 1/8 takto připravené marinády odložíme na pozdější potírání masa při grilování. Marinádou přelijeme maso a necháme dalších cca 45 minut v chladničce marinovat za občasného otáčení žebírek (*zde je opět výhodou sáček, ve kterém maso není nutné obracet; stačí jen vždy řádně protřepat obsah*). Poté maso z marinády vyjmeme (marinádu vylijeme) a grilujeme na mírném ohni asi 45 minut nebo dokud nejsou žebírka křehká. Maso během grilování často potíráme odloženým zbytkem marinovací směsi. *1 porce: 287 cal* Čerpáno a volně přeloženo z netu.

Recept je z kategorií: Krokodýl

Nahlásit recept

  • 19.04.05 vloženo
  • 7326x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 libry (cca 1 kg) žebírek z aligátora
  • 1/4 šálku (cca 60 ml) jablečného octa
  • 1/3 šálku (cca 80 ml) citrónové šťávy
  • 2 PL rostlinného oleje
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL černého pepře

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Marinovaná aligátoří žebra

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Marinovaná aligátoří žebra

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Marinovaná aligátoří žebra - Zuzu

Moc tě prosím pošli mi zprávu, až tenhle recept využiješ. A nezapomeň na detaily! Já vím, že miluješ jednoduché recepty. To ti tenhle musí vyhovovat - jen 15 ingrediencí. A to předpokládám, že máš aligátora v mrazáku.

habana
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Marinovaná aligátoří žebra

Drakrendo, pozorněji čti a přijdeš na to sama, kde vzít onu marinádu na potírání ;-).

Zuzu
117 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Marinovaná aligátoří žebra

Tak diky moc, ted jsem dostatecne zasobena recepty na aligatori maso. Myslim, ze s nimi to uz vydrzim po zbytek zivota:-))

di
2452 příspěvků 25.1.09 03:43
Zuzu,

já myslím, že to vtip není, od jednoho hodného krajana ze zámoří mám pro změnu recept na aligátoří klobásky, ale ještě jsem je nedělala:

Aligátoří klobásky z Mississippi
5 kg aligátořího masa, malá část na drobné kostičky, většina pomletá na hrubo
3 kg vepřového, mletého na středně hrubo
2 kg kuřecího nebo krůtího, mletého na jemno
4–6 stroužků lisovaného česneku nebo adekvátní množství sušeného
2 polévkové lžíce drceného kmínu
1 polévková lžíce čerstvého drceného zeleného pepře
2 polévkové lžíce mletého černého pepře
1 čajová lžička mletého bílého pepře
1 čajová lžička drcených chilli papriček
1 čajová lžička drcených zelených jalapenos papriček
2–4 polévkové lžíce sladké papriky
3–4 polévkové lžíce soli
1–2 polévkové lžíce nového koření
4 polévkové lžíce kreolské klobáskové směsi
3–4 pohárky studené vody
Vše důkladně promícháme a před plněním necháme několik hodin uležet. Udíme při teplotě
190–200 stupňů F dvě a půl až tři hodiny. Kontrolní teplota uprostřed klobásek minimálně 150 stupňů F. Po vytažení z udírny oplachujeme proudem horké vody cca 10 minut.

Papaja
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Marinovaná aligátoří žebra

Nevím, jak vy, ale my je máme běžně v neděli k obědu....... :-)))))))
P.

Zuzu
117 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Marinovaná aligátoří žebra

Mě zas jen tak napadlo, jestli to ma byt vtip? Aligatori zebirka? Nebo je to snad mysleno vazne?

drakrenda
4 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Marinovaná aligátoří žebra

jen mě tak napadlo - když jsme tu marinádu dle receptu vylili - kdepak ji mám vzít na potírání?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz