Recept Marinovaná aligátoří žebra

penda Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Očištěná a opraná žebírka vložíme do vhodné mělké skleněné nádoby (uzavíratelné), popřípadě do mikrotenového sáčku a zalijeme je octem. Maso octem důkladně potřeme. (*Sáček je praktičtější z důvodu řádného nasáknutí masa octem při protřepávání.*) Nádobu či sáček uzavřeme a maso necháme takto marinovat cca 15 minut v chladničce. Mezitím smícháme ostatní ingredience, tj. citrónovou šťávu, olej, sůl a pepř a řádně promícháme. Asi 1/8 takto připravené marinády odložíme na pozdější potírání masa při grilování. Marinádou přelijeme maso a necháme dalších cca 45 minut v chladničce marinovat za občasného otáčení žebírek (*zde je opět výhodou sáček, ve kterém maso není nutné obracet; stačí jen vždy řádně protřepat obsah*). Poté maso z marinády vyjmeme (marinádu vylijeme) a grilujeme na mírném ohni asi 45 minut nebo dokud nejsou žebírka křehká. Maso během grilování často potíráme odloženým zbytkem marinovací směsi. *1 porce: 287 cal* Čerpáno a volně přeloženo z netu.

Recept je z kategorií: Krokodýl

Nahlásit recept

  • 19.04.05 vloženo
  • 7627x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 libry (cca 1 kg) žebírek z aligátora
  • 1/4 šálku (cca 60 ml) jablečného octa
  • 1/3 šálku (cca 80 ml) citrónové šťávy
  • 2 PL rostlinného oleje
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL černého pepře

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Marinovaná aligátoří žebra

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Marinovaná aligátoří žebra

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Marinovaná aligátoří žebra - Zuzu

Moc tě prosím pošli mi zprávu, až tenhle recept využiješ. A nezapomeň na detaily! Já vím, že miluješ jednoduché recepty. To ti tenhle musí vyhovovat - jen 15 ingrediencí. A to předpokládám, že máš aligátora v mrazáku.

habana
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Marinovaná aligátoří žebra

Drakrendo, pozorněji čti a přijdeš na to sama, kde vzít onu marinádu na potírání ;-).

Zuzu
121 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Marinovaná aligátoří žebra

Tak diky moc, ted jsem dostatecne zasobena recepty na aligatori maso. Myslim, ze s nimi to uz vydrzim po zbytek zivota:-))

di
2453 příspěvků 25.1.09 03:43
Zuzu,

já myslím, že to vtip není, od jednoho hodného krajana ze zámoří mám pro změnu recept na aligátoří klobásky, ale ještě jsem je nedělala:

Aligátoří klobásky z Mississippi
5 kg aligátořího masa, malá část na drobné kostičky, většina pomletá na hrubo
3 kg vepřového, mletého na středně hrubo
2 kg kuřecího nebo krůtího, mletého na jemno
4–6 stroužků lisovaného česneku nebo adekvátní množství sušeného
2 polévkové lžíce drceného kmínu
1 polévková lžíce čerstvého drceného zeleného pepře
2 polévkové lžíce mletého černého pepře
1 čajová lžička mletého bílého pepře
1 čajová lžička drcených chilli papriček
1 čajová lžička drcených zelených jalapenos papriček
2–4 polévkové lžíce sladké papriky
3–4 polévkové lžíce soli
1–2 polévkové lžíce nového koření
4 polévkové lžíce kreolské klobáskové směsi
3–4 pohárky studené vody
Vše důkladně promícháme a před plněním necháme několik hodin uležet. Udíme při teplotě
190–200 stupňů F dvě a půl až tři hodiny. Kontrolní teplota uprostřed klobásek minimálně 150 stupňů F. Po vytažení z udírny oplachujeme proudem horké vody cca 10 minut.

Papaja
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Marinovaná aligátoří žebra

Nevím, jak vy, ale my je máme běžně v neděli k obědu....... :-)))))))
P.

Zuzu
121 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Marinovaná aligátoří žebra

Mě zas jen tak napadlo, jestli to ma byt vtip? Aligatori zebirka? Nebo je to snad mysleno vazne?

drakrenda
4 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Marinovaná aligátoří žebra

jen mě tak napadlo - když jsme tu marinádu dle receptu vylili - kdepak ji mám vzít na potírání?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz