Recept Maréna grilovaná na pánvi Linie

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Maréna grilovaná na pánvi

Úvod

Maréna je výborná lososovitá ryba s bílým, netučným, velmi chutným masem. Proto ji upravuji co nejjednodušeji, aby se její chuť nepřehlušila něčím nadbytečným.

Postup

Marénu vyčistit, osolit, lehce opepřit a posypat kmínem zevně i uvnitř. Vložit do vhodné misky a pokapat olejem, hodinku nechat odpočinout. Doporučuji použít olej neutrální chuti, nikoliv olivový a to i na grilování. Pak rozehřát grilovací pánev, nalít asi 3 PL oleje a vložit rybu. S rybou už dále nehýbat, aby se nepotrhala kůže. Grilovat tak dlouho, až to na pánvi znatelně přestává prskat. Pak rybu jemně postrčit a když to jde, tak je čas jí otočit, ryba se pánve pustí sama a je opečená. A totéž z druhé strany. Ihned servírovat.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Maso Ryby Sladkovodní

Nahlásit recept

  • 09.12.12 vloženo
  • 4447x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 hod

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 1 maréna
  • sůl
  • kmín
  • pepř hrubě drcený
  • olej

Doporučená příloha

  • Vařené brambory, zelenina

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

parles 09.12.12 15:47

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Maréna grilovaná na pánvi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz